Tudja valaki, hogy mennyi a normális vércukor érték egy 1 év körüli babánál? (tudásbázis)
Lehet, hogy csak több folyadékot igényel mostanában. Az én kislányom is sokat iszik. Főleg nagy melegben. Volt, hogy megijedtem, és megnéztem a cukrát neki is. Szerencsére mindig rendben volt.
Ha van ismerősnek vércukor mérője, akkor új tűvel meg lehet nézni a kicsi cukrát. (szerintem a háziorvosnak is lennie kell) Mondjuk biztosat csak a vénás vérvételből lehet megtudni.
A kisfiam feltűnően fogyott-legalább is ahogy utólag vissza néztük a fényképeket:( sápadtabb is volt, és sírósabb. Nagyon-nagyon sokat ivott, és rettenetesen tele volt a pelusa pisivel.
Remélem nem lesz semmi gond! Azért említsd meg a gyermekorvosnak a dolgot!
Egy laborvizsgálatot megér, hogy megnyugodj, vagy kiderüljön, ha baj van.
De remélem, minden rendben! :)
Szia!
Úgy tudom, egészségeseknél éhgyomri vércukor 6,1-ig jó. Étkezés után(vagy terhelés után) 7,8-ig jó. Ha már 11 feletti, akkor biztos, hogy cukorbeteg.
Mennyi a kicsi cukra? Vannak jellemző tünetei? (sokat iszik, sokat pisil, megváltozott magatartás, súlycsökkenés)
Nekem cukorbeteg a kisfiam.
Nem vagyok szakember, de szerintem ez nem kortól függ. Olvasd el ezt a cikket, ha valami gyanús a babád körül:
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a normális vércukor érték 75g-os terhelés után?
- Mennyi a veszélyesen magas vércukor érték a terhesség elején?
- Ha állandóan alacsony a vércukor szint, és jelentős mellette a túlsúly, mit lehet tenni?
- Normális a vércukorszintem ezekkel az értékekkel? Vagy forduljak orvoshoz?
- A vércukor szintet mivel tudnám lehúzni ha még gyógyszer nincs?Valaki mondta hogy savanyúkáposzta levével van még esetleg valami?
- Nagyobb /1-2 év körüli/ babánál a babakocsihoz tartozó lábzsákot használtok vagy másmilyet?