Valaki megtudja mondani mikor lehet felvenni a fundamentát? (tudásbázis)
Sziasztok, tegyük rendbe az itt felmerült kérdéseket/állításokat.
A Fundamenta lakásszámla, Adó/kamatadó/Ehó mentes befektetési forma. Egyedüli költségei a számlanyitási díj, amit ha rendesen fizetjük a betéti kamat visszatermel nekünk. Plusz a számlavezetési díj, ami egy lakásszámlánál évente 1800 Ft. Ennyi költséggel kell számolnia egy átlagos megtakarítónak.
Jelenleg az egyik legjobb befektetési forma. Hiszen sokoldalú, és nem hallottam még olyan emberről akinek ne lenne szinte bármikor, vagy ne merülne fel az évek alatt lakáscélja.
De tegyük fel magunknak a kérdést, mennyit teszünk félre ha nem ''fektetjük be sehová''?
Az első megtakarítási forma, hogy ''rakd el magad elől''!
A Fundamentával pedig azonnal ugrottál még plusz 4 szintet :D - hiszen nem kell félned az adózástól, és nem kezelgetik el a pénzed.
én így tudom :
ha nagyon kell a pénz akkor szerintem mondjuk 1 év múlva vagy kétév múlva felveheted mert van rajta minimális lové,
ha jobbat szeretnél akkor a malac perselyt halottam még jónak csak úgye havi 10 ezret kell minimum félretetetned, bármikor kivehető, csak ugye akkor a következő honapban vagy hogy nem kapod meg a magas kamatot vagy mit rá :D hasonló mint a fundánál, a fundánál olyat is halottam hogy 5 ezer ft alatt nem is foglalkoznak vele azért komoly, és azért mondták ezt hogy minimum 5 ezer ft-al a fundamentát mert romlik a pénz értéke, hát majd még meglátom, ki tudja mi lesz 4 meg 8 év múlva? senki........
sziasztok :)
írtam már az egyik fundamentás részbe de nem találom na mind1,
szóval te segítesz ?
akkor engem az érdekelne hogy amikor lejár a 8 évem kell-e utánna adóznom? ezzel nem vagyok tisztában, és elméletileg 8 év után arra költöm amire akarom, de halottam olyat is hogy csak házra lehet, ha csak házra lehet az sem baj mert a házra is kéne, mondjuk nem olyan nagy összegem jön össze olyan 300-310 ezer ft ami nem olyan sok de jobb mint a semmi, most havi 3200 ft-al fizetem, elötte 2200 ft volt aszem :D
ha nem tudom fizetni a fundamentát akkor gondolom nincs belőle gond vagy tévedek? jó persze az világos elesek az állami támogatástól, gondolom a házat nem vesztem el vagy ilyesmi, ez nem mínősül hitelnek és talán ez a jó benne üdv és várom mihamarabbi válaszodat
Ha a nyolc év járt le, akkor ( régi szabályzat szerint) bármire elköltheted a kiutalás után. Ha a négy év járt le, akkor számla ellenében csak az ingatlanra költheted, ez akár lehet felújítás is.
Egyébként ha a négy éved járt le, akkor inkább hosszabbítsd meg. De kérdezd meg, hogy lejáratkor mire költheted, illetve a meghosszabbítás az eredeti szerződés szerinti feltételekkel, vagy a jelenlegi szabályozás szerint kötetik meg.(Tavaly július körül változott a szabályzat.)
Én így tudom. Ha pontosabb felvilágosítás kell, azt meg tudom kérdezni.
Szia!
Úgy tudom a szerződésben ez meg van (lesz)határozva! 4év 1hónap a minimum!
További ajánlott fórumok:
- Megtudja valaki mondani mi a különbség a parapetes és nem parapetes gázboyler között?
- Valaki megtudja mondani a gyógyszer nevét?
- Valaki megtudja mondani Czeizel Endre elérhetőségét ahova tudnák neki írni?
- A kenyérsütőgépben készített kenyérhez olajat vagy margarint is kell tenni. Megtudjátok mondani, hogy miért? Mi történik, ha nem teszek bele
- Megtudja valaki mondani, hogy ha kérek babatáblázatot, mikorra érkezik meg?
- Megtudja nekem mondani valaki hogy mennyibe kerül egy régi órának a felújítása?