Vákuum csomagolás (beszélgetés)
Már nem emlékszem, milyen volt a tekercs, amit adtak hozzá, de miután elfogyott, zacskókban fagyasztottam. Tudod, vannak különböző méretűek, nagyobbak, kisebbek. Van, amit külön fagyasztóba ajánlanak, de én sima uzsonnazacskóban is fagyasztok. Azért is jó, mert ha kevesebbet akarok, akkor kisebb zacskó is elég.
Úgy van, ahogy írod, a gép megoldja. Tökéletesen kiszívja a zacskóból a levegőt, és leforrasztja a végét. Csak annyi a dolgod, hogy belepakolod a cuccot, és megnyomsz egy gombot.
Ha sokat fagyasztasz, érdemes venni. Biztosan meg fogod szeretni.
A működése nagyon egyszerű, de meg tudod nézni a neten is, van sok video róla.
Olyant láttam, ami nem zacskó, hanem vastag fólia lap tekercsben. Nem értem az egész működését, akkor így nekem kell a zacskót megcsinalni? Vagy kupac a nylon közepére, és a gép megoldja?
Még az jutott eszembe, hogy elsőre tökéletesnek kell lennie, hiszen itt nem játszik a "majd ellapogatom" lehetősége.
Csak ezek a dolgok riasztottak vissza, pedig sokat fagyasztok, 2 szekrény és egy kombinált van.
Bizonyos zöldségeknél, gyümölcsöknél bevált a dobozban fagyasztás, majd zacskóba áttevés- bár ez a helyigényre megoldás, nem jegesedésre.
Milyen márka?
Hol érdemes nézelődni, milyen boltban?
Ez sajnos így van. Tettem be gluténmentes zsemléket, és az is kristályosodik a zacskóban.
Kipróbáltam, hogy előtte normál hűtőben hidegre hűtöm, de mindegy, akkor is. A+++-fagyasztó, agyonszigetelt.
Viszont van olyan magozott cseresznyém dobozban, amin egy gramm jég sincs, én csodálkoztam legjobban.
Igen. Szinte mindent abban rakok el. Nagyjából 4-5 éve van meg, a Lidlb-ven vettem. Ha egyszer tönkre megy, biztos, hogy újra veszek egyet. Bár sűrűn megkapom, hogy nem túl környezetbarát, ami igaz is. De sokkal kevesebb a kidobott élelmiszer. Nincs "fagyasztó íze" a dolgoknak, és nincs eljegesedve. A hűtő részben is tovább tartanak az élelmiszerek, még a Tupperware dobozokban tároltaknál is.
Vedd meg, imádni fogod.
Sziasztok!
Itt a zöldség, gyümölcs szezon és arra gondoltam, hogy beruházok egy ilyen készülékbe.
Évek óta kiürült dobozokba rakjuk el a szedret, szamócát, zacskózzuk a zöldségeket és mindegyik jégkristályos.
Aki használ ilyet mennyire elégedett?
Valóban olyan szépen megmaradnak a szinek, olyan gusztusos mikor előveszitek, mint a reklámokban?
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a csomagolásmentes boltról?
- Milyen "álneveken" szerepelhet a cukor a termékek csomagolásán?
- Találtam a hűtőben 20dkg gyári csomagolású trappista sajtot, 4napja lejárt a szav.-ja. Ti mit kezdenétek vele?
- Svájci borotva csomagolás költségért?
- Atkins diéta alatt lehet-e bacon-t enni? Ma megnéztem a csomagolást, és van benne glükóz szirup.
- "Sérült csomagolás " ez pontosan mit takar?