Vajon igaz lehet ez ...? (beszélgetés)
Ugye?:)
Szerintem is szar volt, de most csak ennyi telik tőlem.:(
:D
Nem nagyon értékelhető a humorod..:))
Inkább olvass utána.
Ezt csak úgy mellékesen idemásolom: :))
Vitalgasztro
Az egészségvédő hagyma
Az ókorban a vöröshagyma és a fokhagyma az egyik legfontosabb népeledel volt. A középkorban csodafőzetek készítéséhez használták, varázserőt tulajdonítottak neki, de a pestis megelőzésére és kezelésére is bevetették. A népi gyógyászat a légúti fertőzések, a vérhas, valamint az emésztőrendszeri problémák ellenszereként tartotta számon. Magyarországon a 15. századig nem termesztették, de azután villámgyorsan elterjedt, a 18. században már világszerte ismert volt a ma is méltán híres makói hagyma.
Vitaminok tárháza
A hagyma egymásra boruló rétegei rengeteg értékes vitamint és ásványi anyagot rejtenek: a zöldség sok B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat és biotint tartalmaz, az ásványi anyagok közül pedig nagy mennyiségben található benne kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium, vas, réz és cink. Sok van belőle az egyik legerősebb antioxidáns vegyületként számon tartott kvercetinből is, amelynek köszönhetően a hagyma számos betegség megelőzésében segíthet.
Nátha és influenza ellen
A hagyma egészségvédő hatását vizsgáló szakemberek azt észlelték, hogy a felvágott vöröshagyma környékén 35-45 másodperc alatt sorra elpusztultak a mikroorganizmusok. Nem csoda, hogy a hagyma a hűléses betegségek kiváló ellenszere, az immunrendszer erősítője: elég mélyen beszívni egy feldarabolt vöröshagyma intenzív illatát. Baktériumölő hatása így, a légzésen keresztül is érvényesül, illóolaja pedig csillapítja a hörgők görcsös összehúzódását és kitisztítja a tüdőt. A hagymából főzött tea - pirított cukorral ízesítve - gyorsítja a náthás megbetegedések gyógyulását. Serkenti az emésztőnedvek termelődését, így jótékony hatással van az emésztésre is, segít például a zsír feldolgozásában (nem véletlen, hogy nagyapáink hagymával ették a zsíros kenyeret, a szalonnát). Kis mennyiségben étvágygerjesztő hatású, és mérsékli az étkezés utáni vércukorszint-emelkedést.
A ráktól is véd
A kutatások azt is igazolták, hogy a hagyma segíthet megelőzni egyes szív- és érrendszeri betegségek (pl. magas vérnyomás, érelmeszesedés) kialakulását, javítja az ilyen betegségekkel küzdők állapotát, és védelmet nyújthat az infarktus és az agyvérzés ellen is. Fokozott véralvadás esetén adenosin-tartalma gátolja a vérrögképződést. Rendszeres fogyasztása csökkenti a szervezet koleszterinszintjét.
A legújabb kutatások eredményei arra utalnak, hogy a csontritkulás megelőzésében is segíthet, sőt, rákmegelőző hatását is folyamatosan vizsgálják. A kutatók úgy vélik, hogy a hagymában jelen levő kénvegyületek gátolhatják egyes tumorsejtek (pl. a gyomor- és bőrrákos sejtek) növekedését, más hatóanyagai (allicinok, izotiocianátok és bioflavionok) pedig olyan enzimek termelődésére serkentik a májat, amelyek támogatják a rákkeltő anyagok kiürülését a szervezetből. Olasz kutatók megállapították, hogy a bőséges hagymafogyasztás csökkenti a vastag- és végbélrák, valamint a gége- és a petefészekrák kockázatát. A legkisebb kockázatnak azok a vizsgálati alanyok voltak kitéve, akik a legtöbb hagymát fogyasztották. A hagyma csak azoknál a rákfajtáknál hatástalan, amelyek kialakulása elsősorban hormonális okokra vezethető vissza (ilyen az emlő- és a prosztatarák).
Csiki Judit
tegyük fel, hogy igaz ez a hatás. Ha már benned van a vírus, akkor már késő a bánat azon már a hagyma sem segít de már a gyógyszer sem. Elkaptad és pont.
Nem a szekrényben vagy zsákban tartott hagyma fog megvédeni.Egyébként a hagyma nem büdös, hanem illata van.Akkor kellemetlen egy kicsit ha rád lehelnek.De az már az emésztés folyamata.Szerintem sokkal büdösebb az a helység ahol bagóznak. Na oda én sem megyek be.
És a vámpírokat is távolt tartja!
..ja bocs, az a fokhagyma :)
Bakteriális légúti megbetegedésre jó ma hagyma, ha megesszük, de a többi hülyeség.
Persze,látom emailben kaptad.
Csak reagáltam -egyébként képzelt beteg vagyok sajna,ezért írtam le-tán már máshol vagyok:)-de annyi mindent küldenek manapság körlevélbe,hogy az ember csak kapkodja a fejét:OO
Nekünk mindig van itthon hagyma. Többször voltunk már influenzásak, miért nem vonzotta be akkor a hagyma a vírust?
Uhh, sztem hülyeség. Kb mint a ráolvasás.
Abban viszont hiszek, hogy elfogyasztva segít. De úgy, hogy a másik sarokban figyel és bevonz....
Nem lehet, hogy olyan büdös volt a hagymától hogy senki nem ment be a fodrász üzletbe, így nem fertőződtek meg? :DD
Ha mérgező lenne másnapra, akkor nem árulnának előre tisztított-aprított hagymát. Már rég kimurgelt volna a fél világ.
Az emberek rengeteg sok hülyeséget kitalálnak. . .
Ja, persze, meg Bill Gates szétosztja vagyonát, fizetnek az e-mailért, csak el kell küldeni 100 embernek, hacker e-mailben adatokra vadászik, és hasonlók. :)
Komolyan, vannak, akik ezt még elhiszik?
A téma szövege nem tőlem származik,csak mint érdekességet vetettem fel.
Én is hagymát eszem hagymával,én sem csak aznapit,és nekem sem volt még bajom tőle.
Viszont az biztos,hogy nagyon egészséges dolog a hagyma fogyasztása. És vajon miért?.......
Jól emlékeztem, itt a másik fórumról erről:
Tudtad-e a vöröshagymáról, hogy vírus ellen is jó?
Akkor én már rég a másvilágon vagyok.:))
Lehet,hogy nem is tudok róla????:OOO
Hagymát eszem hagymával,még másnap is az előző napit is akár.Évtizedek óta.
Ja,még élek:()
Ez biztosan nem igaz!
Van egy kis műanyag dobozom.Abban tárolom a maradék szeletelt hagymát.
Néha több napig áll.
Még eddig nem volt semmi bajom!
Homeopátia!
az nem káros jobbulást!
Hát, izé.
A hagyma nagyon jó immunrendszer erősítő.
Én még soha nem betegedtem meg állni hagyott, szeletelt hagymától, és nem is hiszem, hogy ilyen előfordulhatna.
Érdekes feltevés:-)
Most jól jönne, mert terhes vagyok és nagyon megfáztam, így nem szedhetek gyógyszert:-)
Én sem hiszek ebben sajnos:-(
Köhögés és nátha ellen
A vöröshagymát már nagyanyáink is sikerrel alkalmazták a megfázásos betegségek ellenszereként. Baktériumölő hatóanyagainak köszönhetően a köhögés remek ellenszere.
Horváth-Kovács Diána
Ayurvédikus tanácsadó
Bemutatkozás »
Kérdésed van a témával kapcsolatban?
Kérdezd online tanácsadás keretében szakértőnket itt »
Hámozz meg, majd darabolj össze hat fej vöröshagymát, és négy evőkanál mézzel együtt tedd lábosba. Helyezd az edényt egy nagyobba – melyben forr a víz. Fedd le, majd lassú tűzön forrald egy órát. Szűrd le, és egy-két óránként fogyassz belőle egy evőkanállal. A fokhagyma után a vöröshagyma a legerősebb antibakteriális hagymaféle. Illóolajának köszönhetően segít a nyák feloldásában, megszünteti az orrdugulást - így a náthás megbetegedések esetén nyugodt szívvel fogyaszthatod
érdekes
kipróbálom éjjelre
További ajánlott fórumok:
- Vajon meddig lehet bírni, hogy hazugságban éljünk?
- Vajon mi lehet ilyen viselkedés mögött?
- Vajon mi lehet ez? Segítsetek megfejteni!
- Mindenki arra törekszik, hogy a lehető legjobban élje le az életét. Vajon jól csináljuk?
- Ez vajon már függőség? Mit lehet tenni?
- Egy hete voltam dokinál és a méhnyálkahártyám a ciklus utáni12. napon 9, 95 mm volt azt mondta a doki ez lehet korai terhesség, vajon igaz?