Utálok postára járni (beszélgetés)
Igazad van! Mifelénk vannak csomagautomaták is négy + posta, de pl környékbeli néhány postát megszüntettek. Mari néni aki egyedül él és fáj a lába, hogy mintézi a dolgait?
Posta felszámolása amikor az első volt a csomag és levélszállitásban, sőt személyszállitásban is
Igaza volt anno az SZdSZ-NEK, AZ ÁLLAM ROSSZ GAZDA, KIVÉVE HA HIRKÖZLŐ CÉGET VESZ VAGY ENERGIASZÁLLITÁS/ELADÉSBAN SZEREZ RÉSZVÉNYT
A sorbanállás nekem sem a kedvenc időtöltésem. Míg városban éltem amit lehetet kiszerveztem/elvégeztem online. De a posta sem volt messze, légvonalban 50 méter.
Vidéken pedig a legkényelmesebb a mobil posta. Házhoz jön.:)
Teszem hozzá, hogy a postacsomag is igen pang
Új csomag futárok léptek a piacra és ha kell berakják a csomagautomájukba
Fontos iratra emil visszaigazolás kéréssel, vagy e-papír
A napokban a NAV küldött emilt hogy üzenete van számomra a XXgov.hu-n
Csak a kényelemért fizetni kell
A nasgybank ahogy itt írják, alapbol400Ft körül/?/ vesz le havonta és még azért is felszámol hogy online belenézhessek a kontómra, + ha utalok
És sir a szája hogy vesztességes volt
Elsőre más banknál kezdtem, havi 250Ft-ért + ha utaltam, de szinte mindig online kártya
Mindenkinek érteni kell hozzá, nem számít hogy esetleg nem megy mindannyiunknak. Olyan, mintha azt mondanám:tanuljon meg mindenki szövőgépen dolgozni. Mennyien tiltakoznának ellene!
Ha minden online lesz, még jobban elszakadnak az emberek egymástól. A járvány után már megmutatkozott. De valahol ezt tervezik.
Táppénzes papírt eljuttatni a munkahelyre?
Majd ha ebbe a digitális világba hiba csúszik, lesz még sírás-rívás.
Éppúgy, mint csak egyféle fűtési módra alapozni...
Gondolom, a kisboltban kártyával nem lehet fizetni, ATM sincs...legalábbis felénk.
Mondjuk postán sem kell szenvedni, mert nincs postahivatal. Heti 1x jön egy postásautó, szerdán 13 óra körül. Aki szeretne ügyet intézni,kerítésre kiakasztja a Posta táblát, és addig csüng az ablaknál, míg nem jön a kocsi.
Tértivevényeset sem. Táviratot szándékosan nem mondom, mert ma már bárhová lehet telefonálni.
Fontosabb iratok feladására sajnos maradt a posta. Mondjuk lehet venni náluk takarékjegyet is, ha van felesleges pénzünk.
Én is utálom, de ekkora ügyet nem csinálok belőle.
3-4 havonta ha járok, annyit kibírok.
További ajánlott fórumok:
- Miért utálok utazni?
- Fizessek vagy várjunk a postára?
- Ha ebay-en rendelek valamit, mennyi idő után adja postára az eladó az árut?
- A postás a pénzemet jövő héten hozza, fel tudom venni, ha ma bemegyek a postára?
- Fellebbezési határidővel kapcsolatos kérdés: 15 napon belül - ilyenkor postára adás számít, vagy a megérkezés?
- Holnap még postára lehet adni az adóbevallást?