Utalásnál a pénz 10%-ával kevesebbet kaptam. Mi lehet az oka? (tudásbázis kérdés)
1000Ft lenne egy utalás költsége?
Ahogy alant irták, se füle se farka a sztorinak
Nem tudja a számláját kezelni/értelmezni.
neten is meg tudod nezni az utalasokat, levonasokat. ha szamlakivonatot nem kapsz papir alapon, akkor nyilvan van netbankod
de az sms-ekben mindig ott van a levonasok miertje is :D valoszinuleg minuszban voltal mar, elore levontak penzt, es most, ahogy utaltak neked, abbol irtak jova
Nos, ez már sokkal több információ, mint amit a bevezető kérdésben írtál. Csak elég szétszórt és össze-vissza.
Most vagy csepegteted az infót, hogy minél tovább fenntartsd a fórumot, vagy ... (inkább nem írom)
Segíteni csak annak és ott lehet, ahol legalább a kérdés jól van feltéve.
Semmi baj :D
Eddig dollárt vontak le, most forintot kaptam. Szerintem érthető, de mindegy
Egy éve van bankszámlám, még elég újak nekem ezek a dolgok. Az sms 10000 forintról szólt, de a változást tekintve 9000-et kaptam meg. Úgy tudom, hogy az sms szolgáltatás ingyenes, legalábbis ha nem az lenne, nem használnám. Eddig 1-2 dolárokat vontak le, mert a Kínából rendelés megszállottja vagyok és azok a levonások realáisnak tűntek (Ugye úgy jelent meg, hogy x összegből y dollár, marad z összeg), én meg nagyon nem számolgattam utána.
De benézek akkor a bankba, lehet, hogy mikor nyitottam a számlát, ingyenes volt az sms, de azóta változtattak rajta. Számlakivonatot egyébként nem kapok, amiben az ilyen információknak szerepelnie kellene.
Egyébként megáll az eszem, hogy valaki a XXI. században, a nem tudom hány éve vezetett számlamozgásával nincs tisztában.
Ennyi erővel a buszmegállóban is kiírhatta volna a kérdését, mert konkrét választ itt sem fog kapni rá, csak a feladótól.
A bank nem kap le semmit egy utalásból, hanem a jóváírást követően vonhatja le azokat a tételeket, amikkel korábban beterhelte a számlát.
Az sms-ek a jóváírásokról és terhelésekről tájékoztatnak. Esetleg még tartalmazhatja a számlamozgást követően a felhasználható egyenleget.
Tehát, ha az sms 9000 forint jóváírásról szólt, akkor annyit utalt valaki ( de ki is?) a számlára.
No, ezt a rejtélyes utalót, a pénz küldőjét kéne megkérdezni, hogy miért nem a várt összeget utalta!
Ha az sms 9000 forint jóváírásról tájékoztatott, akkor annyit utalt az, akitől a pénzt kaptad.
Aki utalt, azt kell felhívnod, hogy miért nem a várt 10000 forintot küldte, mert ő volt le valami 10%-ot nálad, amiről korábban nem tájékoztatott.
Meg felhívhatod azt is, aki utalt.
Mindegyik közelebb visz a megoldáshoz, mint ez a fórum.
Felhívod a bankot, és megtudod.
Honnan utaltak? Külföld?
(Mondjuk nagyon nem mindegy, hogy mennyinek a 10%-a.)
Miért itt akarod megtudni?
Valaki innen utalt pénzt neked?
További ajánlott fórumok:
- Mindent, csak kevesebbet diéta
- Hogyan egyek kevesebbet, ha állandóan éhesnek érzem magam?
- Fogyás, ahol nem az idővel, hanem a türelmetlenséggel állunk hadban...Nyárra már mutasson valamennyivel kevesebbet a mérleg
- Lakásfenntartási támogatást kevesebbet kaptam, mint máskor. Aki kapja, más is így járt?
- Ti mennyi családi pótlékot kaptatok? Miért kaptam kevesebbet?
- Hogyan számolják ki a tgyást?Nem értem miért kaptam kevesebbet, mint a múlt hónapban.