Ti mennyi családi pótlékot kaptatok? Miért kaptam kevesebbet? (tudásbázis kérdés)
SZIASZTOK!HA TI KEVESLITEK AZ ÖSSZEGET AKKOR ÉN MIT SZOLJAK.ÉN IS GYED-T KÉRTEM MERT 125E VOLTAM BEJELENTVE 2006-BAN.DE IKREIM SZÜLETTEK ÉS MINT KIDERÜLT IKREKRE IS UGYANANNYI A GYED MINT 1 GYEREKRE.PEDIG UGYE MINDENBŐL DUPLÁN KELL.A GYES CSAK 55E LETT VOLNA IKREKRE UGYHOGY GYED-L JOBBAN JÁRTAM.....
igazad van, nem dühöngök, már megszoktam:( a gyed előtt 13 évet ledolgoztam, olyan munkakörben és beosztásban, hogy cirka 50% több ledolgozott órám volt, mint másnak. Persze minek mentem kertésznek?.... mert ezt szeretem csinálni:)
Félre ne érts, nem sajnálom senkitől a több pénzt.
És veled ellentétben nem gondolom, hogy ez köcsögség (hogy a te szavaiddal éljek). 19 évet ledolgoztam, mire gyereket szültem, úgy érzem megérdemlem. És igen, szerencsém volt, hogy jó munkahelyem volt/van és nem minimálbérre vagyok bejelentve, hanem megbecsülik a munkámat és meg is fizetik.
Igen, akiknek eddig a maximum volt, lehet, hogy most emelik (az előzőekben leírtam, hogy milyen esetekben). Sajnálom, hogy te nem ebbe a kategóriába tartozol, de erről nem én tehetek és attól, hogy dühöngsz, gondolom nem lesz jobb...
Egyébként meg szerintem az az egyszerű magyarázata, hogy akinek több a fizetése, az nyilván magasabb összegű járulékokat fizetett be. Tehát számomra megintcsak egyértelműen többet is fog visszakapni akkor, amikor a gyermekével otthon marad.
és rohadt nagy köcsögség:(
Magyarul akinek amúgy is a maximum, annak még meg is emelik? Én meg aki a minimálbértől valamivel magasabb összeg után kapom, megszoptam? Érdekes.
Tévedsz egy kicsit. A GYED a naptári napi átlagkereset 70 %-a, de legfeljebb havonta a MINDENKORI minimálbér kétszeresének 70 százaléka. Tehát ha valaki a maximum GYED-et kapja, akkor a minimálbér változásakor (minden év januárjában) felülvizsgálják. 2009-ben a GYED maximum összege bruttó 100.100 Ft volt, 2010. január 1-től már 102.900 Ft. (Tehát akinek a GYED alapja havi bruttó 143.000 Ft-nál több, azoknak emelkedik. A max GYED-hez jelenleg havi bruttó 147.000 Ft alap kell.)
18 elmúlt a nagyfiam, főiskolára jár, és nem tudtam, hogy már nem jár a felsőoktatásba járó gyerek után a családi pótlék. most a kicsiéből vonják a többlet utalást.
a középiskolában rosszul töltötték ki a papírt, így a MÁK azt tudta, hogy idén júniusban végez.
Na, kiderült a turpisság. 2008 áprilisában férjhez mentem, a MÁK-nak viszont csak később jelentettem, ezért vonták le a különbözetet. (Mondjuk én meg voltam róla győződve, hogy ezt már levonták, de mindegy...)
Stu nem befolyásolja a gyededet az, hogy nőtt a minimálbér. Az fix, és azt nézték, hogy amikor igényelted mennyi volt.
Na, majd jelentkezem, hogy mit mondtak...
Én gyedet kaptam kevesebbet, a legjobb, hogy elvileg többet kellett volna kapnom, mivel nőtt a minimálbér összege. Várok pár napot, és ha nem érkezik meg a különbözet telefonálok. Családit pontosat kaptam.
a családi pótlékom ugyanannyi volt,a segély,10.000-el kevesebb!
igazad van én is ezt tenném
három gyerköcre a gyessel együtt .idöben és pontosan megkaptam
Hm, nem kaptam semmilyen határozatot, és levonniuk sem kéne tudtommal semmit... Különös, azt hiszem meglátogatom a MÁK-ot...
Szia!
Én számlára kapom a gyessel együtt és időben is és összegben is pontos volt.
kellett előtte valami határozatot kapnod ha ennyi.Ha meg számlára kaptad akkor valami levonás esetleg és azért nem tudsz többet levenni?
Annyit kaptunk amennyi szokott lenni
Tudja valakii, hogy vajon mért kaptam 8175 Ft-ot a 12200 Ft helyett??? :O
Ti mennyi családi pótlékot kaptatok?
További ajánlott fórumok: