Unatkozom, nem tudom mivel lekötni magam, mit tegyek? (beszélgetés)
Az emberek magukkal szemben elfogultak. Egyszerűen nem látják magukat reálisan. Ez valamiféle pszichés önvédő mechanizmus lehet. Csak az a baj, hogy vannak, akiknél ez az elfogultság sokkal nagyobb.
Mondok egy példát. A munkakörömhöz időnként hozzátartozik, hogy egy-egy prototípust kézzel kell kivágni a terítékből. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy a műanyag fóliából egy képzeletbeli egyenes mentén ollóval ki kell vágni egy részt. Amikor új voltam, rettentően bosszantott, hogy nem tudtam elég egyenesen vágni. A főnököm kinevetett, és megkérdezte, hogy megmutassa-e, hogyan kell. Mondom, persze! Erre vágott egy olyan igazi ökörhúgyozás jellegűt, és nagy büszkén odatette elém, hogy mennyivel egyenesebb az enyémnél, és az az etalon. Ő egyszerűen annyira elfogult magával szemben, hogy a fizikai bizonyítékokat is képes eltorzítani az agya annak érdekében, hogy saját magát jobbnak lássa. Ez az, ami már patetikus. De neki ez az egyetlen esélye, hogy jobbnak érezhesse magát másoknál.
Tele van a net kiváló önjelölt lélekbúvárral.
Általában ők azok, akik a fotelből ragyogóan megoldják mások életét, a maguké meg romokban hever. Ennek is meg van a maga pszichológiája, úgy érzik, hogy mégis csak tettek valamit.
A valódi önbizalom ettől igen messze van szerintem.
Ha te, én vagy bárki más állít valamit egy fórumozótársról, akkor ítélkezünk és álszentek vagyunk. Bezzeg ő egyből "látatlanban" megmondja, hogy itt ki az álszent. Mert ugye ő csodálatosan jó emberismerő, de rajta kívül mindenki más, akinek van véleménye, az rettentően egoista nagyon alacsony IQ-val.
Nah, ez ám az önbizalom és a kettős mérce.
Én viszont nem csodálom és nem irigylem, hogy te mennyire meg tudod ítélni látatlanban, ki hányasra vizsgázik.
Kibeszélsz a gödörből.
Javaslom vigyék magukkal Dredd-et is. Legalább addig sem kesereg a mostoha sorsán.:D
Ő mondjuk legalább egy néven nyomja a sületlenségeit.:)
Ugyan már, dehogy! De, ha kiszúrja a szemem, akkor mindenféle morális szégyenérzet nélkül elpoénkodom az ilyesmin azokkal a fórumtársakkal, akik hozzám hasonlóan nem átallnak szintén röhögni rajta.
Nyugodtan lehet bármiféle jelzőt rámaggatni. Igen, érzéketlen vagyok.
Tényleg állatira hiteles, hogy aznap, amikor regisztrál, indít és fórumot, majd azt követően, hogy viccesen megkérdezem tőle, hogy elfelejtett-e nicket váltani, nem szólal meg, és nem lép be.
De biztos nem troll, csak kicsit feledékeny ;)
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek, nem tudom mit tegyek, mindig mindent elszúrok!
- Nem tudom mit tegyek igy jártam.
- Őrült vágyat érzek a kollegám iránt, és érzem az ő részéről is!Nem tudom mit tegyek..
- 27 éves vagyok, terhes vagyok, a párom nem akarja a bébit, én szeretném...nem tudom mit tegyek...
- Anyósjelöltemet nem tudom elviselni, mit tegyek?
- A törölközőket egyszerűen nem tudom jó illatúra mosni. Már sok mindent kipróbáltam. Mit tegyek?