Ülőmunka mellé keresek tornát (beszélgetés)
Azt tanácsolom, hogy vizsgáld meg a munkakörnyezeted hogyan van kialakítva. Világítás, szellőzés, asztal magasság, szék magasság, a szék egyéb beállításai, stb..
Olvass utána a szabványoknak és azoknak megfelelően igyekezz módosítani! Ne a saját kényelmedre állítsd be, mert azzal a rossz tartásod és szokásaidat fogod erősíteni.
Mindenre gyógyszer az ÚSZÁS.
Ha van lehetőséged járj el úszni! Legjobb a reggeli órákban. Ott a stresszt is le tudod vezetni. Reggel frissen, mosolygósan, problémamentesen kezdhetsz.
Jó megoldás a gyaloglás is, de ha ennek ellenére is úgy érzed, hogy többet tennél, akkor javaslom a JÓGÁT.
Ahogyan az úszásnál itt is lehetőséged van kikapcsolni, kicsit odafigyelni magadra, a bensődre és nyújtani az izmaidat.
A legfontosabb a tartás ülés közben. Erre kell koncentrálni.
Rajtam mindig nevetnek, hogy messze van a klaviatúra és a gép tőlem, de ez azért van így, mert ha a távolság megfelelő, akkor az a kényelmetlen, hogy leengedjem a vállamiat.
Igaz, én enélkül is egyenes hátú vagyok, épp ezért figyelek arra, hogy abban a napi 10-14 órában szép legyen a tartásom.
Sosem fáj semmim, nincs banyapúpom sem, pedig most a ho alatt napinta jó, ha 500-at lépkedek itthon, de ekkor már nem is tudom mit csináltam.
Most perpillanat 44 lépésem volt ma. Tudom, ciki, de ha meló van...
Évekkel ezelőtt Guruljka mondta nekem, hogy ha már mindene fáj, cipőt le, és odaáll a fal mellé olyan szorosan, hogy a sarok, vádli, fenék, hát, váll, fej és karok: ezek mind-mind érjenek oda
a falhoz. Akkor érezni, mennyire hibás testtartással ülünk, minél nehezebb ezt a fal mellett megcsinálni. Ezt minél többször, és igyekezni járás közben, ülés közben is ezt az egyenes hát és deréktartást csinálni.
Nekem amikor nincs lehetőségem járni, gyalogolni közben, akkor a szék támlája mögé állva, 100-100 helybenjárást megcsinálni, közben próbálom ezt az egyenes testtartást visszahozni. Ezt akár óránként is megteheted. A 100 lépés max. 3-5 perc, intenzitástól függ.
Az izometriás torna bármikor végezhető. A kép alatt belinkelve rengeteg gyakorlatot találsz! Pont a te helyzetedre íródtak.
A könyvre még emlékszem, gyerekkoromban olvasgattam a vicces képek miatt. :D
Szerintrem sok ilyen mozgásformát találsz a neten,,de kezdésnek nagyon ügyelj a tartásodra,,arra hogy hogy ülsz.
Bár nyilván magadtól is tudod,,de mégis előfordul hogy az ember leereszt,, meg hát 1 jó szék.
Amúgy a rövid pilates tornákat nézd át ha gondolod:))van 2 perces.
Sziasztok!
Napi 8-10 órát ülök szamítógép mellett a munkahelyen, fontos, hogy tudjak koncentrálni is, ami egyre nehezebben megy. A meló mellett annyi a mozgásom jelenleg, hogy gyalog járok mindenhova + lépcsőzés itt is, otthon is. /amúgy sincs lift :)/
Beáll a nyakam, hátam, vállam, hiába nyújtózom. Eljárok masszőrhöz is, akkor jól esik, de hamar újrakezdődik a baj. Olyan mozgás, tornaféle érdekelne , amit akár munkaidőben szünetben 1-2 óránként meg tudok csinálni, hogy felfrissüljek kicsit. Nem edzeni szeretnék, fogyás sem annyira fontos. Csak mégis, mi tenne ilyenkor jót?
További ajánlott fórumok:
- Sürgős!!TF-re utófelvételizek 26-án!/levelezőre/ Tornatanárt keresek ehhez!!
- Olyan tornát keresek, ami fogyaszt, erősíti az immunrendszerem, de nem gátolja a babásodást, tehát nem megerőltető! Tud valaki ilyet?
- Esztergályos Cecília tornát keresek!
- XI. kerületiek ti hová jártok tornázni? Alakformáló tornát keresek!
- Zsírégető torna DVD tornát keresek. Van ami bevált nektek?
- Ha egész nap ülök, mit tanácsos enni? Sajnos ülőmunka :/