Ülő munka csinált így ki? Napi 9 óra (beszélgetés)
Majd írd meg, hogy mit mondott és sos menj mozogni!
Nem akarom felsorolni, hogy mi mindent lehet ülőmunka mellett csinálni...
Akkor változtass! Hosszú még az élet, nem lehet ilyen gyatra minőségben élni.
Napi 10000 lépést bármilyen ülőmunka után meg tudsz tenni, ez sokat fog segíteni. Közben iszkiri az orvoshoz, tudd meg, miért vannak a fájdalmaid. A letapadt, görcsös izmok piszkosul tudnak fájni, de ezen egy masszőr tud segíteni.
Attól, hogy eleged van, semmi nem fog változni.
Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy. Ahogy előttem már leírták, menj orvoshoz, mert ez magától nem hiszem, hogy elmúlik.
A mozgáshiányos életmódról meg annyit, hogy mások is meg tudják oldani ülőmunka mellett, hogy sportoljanak. Sőt, ülőmunka és akár három kisgyerek nevelése mellett is. Úgyhogy az időhiány csak kifogás. Ha csak az ülésből származó fájdalom csökkentése a cél, már napi 15 perc nyújtás is csodákat tesz. Ennyi időd csak van magadra. Még akkor is, ha azt a telefonozástól kell elvenned.
Reuma orvos, ő kiír gyógytornára, előír vizsgálatokra, ha kell továbbküld.
Egy 25 évesnek a "feje kinő", ülőmunka ide vagy oda, járj utána a problémàd okának, mert ami 7 hónapja tart az magától nem lesz jobb.
Akkor tornázz reggel! Nem túl dinamikus mozgást, ha fájdalmaid vannak, de nyújtsd az izmaid.
Vegyél bordás falat, lógj rajta néhány percet!
Munkahelyen a székedre vegyél tartásjavító eszközöket!
Szerintem az orvostól kellene megkérdezni, tanácsot kérni, de mindenesetre kezdj el mozogni is.
Attól, hogy félsz, nem lesz jobb. Ebben biztos vagyok.
Nos, többször fel kell állni, mozogni egyet, akár wc, akár egyéb indokból.
Én pl. ha lekönyvelek egy adag számlát, felállok és úgy fűzöm le, elrakom stb, addig se ülök.
Ülő munka miatt nem tudom, meg már a kialakult fájdalmak miatt .
És amúgy szívem szerint egesznap mozognek de este 7 mire haza érek a szaros ülő munkából
Elegem van
Szerintem 25 évesen a mozgásszegény életmód nem normális (tunyaság). Azért fáj mindened, mert nem használod a tested. a fizikumodat. Kezdjél el mozogni, mert elsorvadsz!
Ha meg valóban beteg vagy és nem csak keresed a kifogásokat, akkor menj orvoshoz!
Közel 40 éve ülök a munkahelyemen és otthon is sokat ücsörgök a gép előtt. Napi 12 órát biztos, hogy gép előtt töltök. Semmi bajom! Persze, én azért mozgok is. Tornázok, kertészkedek, háztartás vezetek és még a munkahelyemre is bejárok időnként BKV-val és sétával.
Én, ha arra gondolnék, hogy a mozgásszegény életmód miatt vannak a bajaim, akkor biztos nem ücsörögve vagy fekve elmélkednék ezen, hanem tennék azért, hogy ne így legyen. Séta, otthoni vagy szervezett torna, stb.
Önmagában nem.
Ennyi nyűg már orvost kíván.
Több mint egy éve ülő munkát végzek, és már kb 2-3 éve mozgásszegény életmódot élek, de mióta itt dolgozók azóta semmit szinte!
Már 7 hónapja fáj mindenem azt érzem csak rosszabbodik, mindenem fáj, izom fájdalom ízületi, izomfeszülés, hozzá teszem előtte egy hónapig beteg voltam influenza vagy covid nem tudom, és utána jött minden.
Azt érzem hogy folyton gyulladásban van mindenem az izmom, égető érzés mellkasban karba, pizsereg a felső test részem, fáj a nyakam zúg a fülem, minden bajom van! 😭
És 25 éves nő vagyok...
Lehet hogy ez csinált ki? Vagy a gethás betegség és a sok antibiotikum tönkre tett? Vagy mi???? Remélem nem autoimmun betegségem van😭😭😭
További ajánlott fórumok:
- Egy munkás, aki a fürdőszoba csempézését csinálta, elrontotta a csaptelepet és a villanykapcsolót. Mit csináljak?
- Mit csináltok a munkahelyeteken, ha nincs dolgotok, de haza sem mehettek?
- Ötleteket várok, milyen ízű tortát csináltassak a 9 éves nagylányomnak a szülinapi zsúrjára?! Köszi
- Ti mit csináltok, ha úgy érzitek, hogy összecsapnak a fejetek felett a hullámok? Munka, magánélet, stb...
- Megint semmi hasznosat nem csináltam munka után itthon.
- Babát tervezek és a mensi 2. napján kellene mennem vérvételre de nem tudok elszabadulni a munkámból. Elég ha a 4. napon csináltatom?