Ha van türelmed a pici krumpli tisztításhoz, mert mindenáron meg akarod, már csak azértis pucolni, akkor tényleg a só, a zsák és gyúrás a legjobb módszer.
De angyalkám! Miért strapálod magad, meg az idődet.
Nézd meg Jamies Olivért, pucolt Ő egyszer is krumplit? Nem!
Pláne nem újkrumplit. Jól megmossa és kész! Elvégre a vitamin a héjában van és azt leszednéd?
Nagyon régen, még gyerekkoromban anyukámnak volt egy zsákja, az volt az újkrumpli pucoló. Pár éve én is vettem fél méter zsákvásznat, összevarrtam, és ebben pucolom. Egy marék só rá,/nagyszemű konyhasó/ bele a zsákba, és dögönyözni, mintha gyúrnál, gyönyörűen lejön még az úgynevezett parázs krumpliról is, ami a legapróbb, de legjobb sült újkrumpli. Csak leöblíted és sütheted, és még a zsákot is viszonylag könnyű tisztítani.
Sziasztok. Én az új krumplit úgy szoktam, hogy hideg, sós vízbe áztatom és "fém" dörzsivel lesikálom. A fém dörzsi nem a szappanos, hanem a sima... :-))
A Metróban van most egy olyan kesztyű aminek a tenyere rücskös 1000 ft alatt van az ára. Addig is mig nem kapsz kisgépet talán megfelelő. Én mindig úgy járok, hogy mikor kellene akkor nincs, de majd jóval később meg tudom venni.