Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Brassóit készítek, a krumpli nem baj ha újkrumpli? fórum

Brassóit készítek, a krumpli nem baj ha újkrumpli? (tudásbázis)


1 2
2009. aug. 15. 11:58
na fent van a kép végre a brassóimról az albumomban,életem elsőjét muszáj volt megörökíteni:D
2009. aug. 7. 15:29

Oké :) örülök hogy sikerült, az enyém 5 perc múlva lesz kész :)

Csak nem Te is Pécsen vagy egyetemista? :D

2009. aug. 7. 15:27
jelentem kész lett megis ettük párommal,anyósék is belekóstoltak és azt mondták finom lett:)köszi mégegyszer a segítséget,mivel pécsen felejtettem a fényképező adatkábeljét ezért csak hétfőn rakom fel a képet róla:D
2009. aug. 7. 13:45

Köszi... de tényleg csak halkan írd, mert még csak gyanús a dolog :) aztán lehet hogy egy kicsit a pofimra esek...

Szegény cicmic! :) A mienk is nagy zsivány egyébként, ő is tudja mikor kell eltűnnie ha vmi rossz fát tesz a tűzre! :D

29. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 26. - Biológus)
2009. aug. 7. 13:12

Akkor csak halkan írom...gratulálok!:))))))

A macskás sztori így utólag még elmegy, akkor volt egy olyan érzésem, ha elkapom, ágyelőt csinálok belőle...de időben felmérte a helyzetet.

28. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 25. - Zebracsikó)
2009. aug. 7. 13:10
Azt én sem sajnálom tőle!:) Egyébként is az egyik kedvenc fűszerem.
2009. aug. 7. 13:05
Ez a macskás állati jó! :DDDDDDDDDDDDDD XD
26. biológus (válaszként erre: 21. - 95a0f7ade3)
2009. aug. 7. 13:05

Köszönjük :)

Hát lehet amúgy hogy már mi is két és felen vagyunk rá :DDD de közel se biztos!!!

Sose égetem amúgy oda a kaját :) kopp-kopp :)

25. zebracsikó (válaszként erre: 24. - 95a0f7ade3)
2009. aug. 7. 13:05

ezt nem is tudtam, én így tanultam anyumtól, pedig semmi kötődésünk Erdélyhez.

Persuze a borsó elhagyható. De a fokhagyma a brassói értelme, az nem!

24. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 23. - Zebracsikó)
2009. aug. 7. 13:03
Az a borós brassói.:) Erdélyben így készítik.
23. zebracsikó (válaszként erre: 10. - Huanita87)
2009. aug. 7. 12:59

vöröshagyma nem kell bele!

Viszont nagyon sok fokhagyma karikára vágva.

én egy leheletnyi paradicsompürét is teszek bele (fél kávéskanálnyit) és minimális pirospaprikát.

És a végén főtt borsóval keverem össze.

2009. aug. 7. 12:55
Nekem a brassóiról mindig az a sztori marad meg, amikor az egyébként nem pákosztos macskánk egy hét csavargás után hazajött, (vendégeket vártunk, és egy kondér brassóit csináltam 3 kg húsból)és elbújt a lakásban, amíg őt kerestük kint, kiszedegette a hús 2/3-át, a krumplit meghagyta. Sokáig megint nem jött haza. Biztosan emésztett.:)
21. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 20. - Biológus)
2009. aug. 7. 12:53

Mi 3,5-en vagyunk rá...a kicsi még csak nyalakszik belőle.:)

Jó étvágyat, ha elkészül!:) Bár ezt nem is lehet elrontani, csak ha odaégeted...:) Azért meg kár lenne!

20. biológus (válaszként erre: 19. - 95a0f7ade3)
2009. aug. 7. 12:40
Hát én most 70 dk húsból és 1kg krumpliból csinálom, de kettőnkre. Ilyet még nem főztem a páromnak, de állítólag jól csinálom, úgyhogy meglátjuk, mit mond a zsűri :D
19. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 18. - Biológus)
2009. aug. 7. 12:34

Na, most annyi szó esett a brassóiról, hogy hétvégén beinvesztálok egybe.:) Egy kis adagba.:)

Bár azt vettem észre, hogy bármennyit csinálok, egy nap alatt mindig elfogy. Általában 1 kg húsból csinálom, és 1,5 kg krumpliból és mindig le vagyok szúrva, miért ilyen keveset főztem.

18. biológus (válaszként erre: 16. - 95a0f7ade3)
2009. aug. 7. 12:30
Na akkor meg ezt most én próbálom ki :)
2009. aug. 7. 12:28

előbb főzd meg egy kicsit, majd pirítsd meg olajon a krumplit!

tuti finom! anyukám súgása volt!

16. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 15. - Biológus)
2009. aug. 7. 12:25
Kipróbálom úgy is...nem árt a változatosság.:) Néha só helyett ízvarázst keverek bele (általában elfelejtem), úgy ízesebb.
15. biológus (válaszként erre: 14. - 95a0f7ade3)
2009. aug. 7. 12:23

Én is ugyanígy csinálom!

Csak van hogy kömény helyett majorannát teszek bele, mikor mihez van kedvem. :)

2009. aug. 7. 12:20

Én nem szoktam sem szalonnát, sem hagymát tenni a hús alá...

Olajon fehéredésig pirítom, utána felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje (kicsit kevesebbel) só, bors, őrölt kömény, fokhagyma, amikor megpuhult, zsírjára pirítom.

2009. aug. 7. 12:17
hát köszönöm a sok-sok segitséget ha kész lett rakok fel képet:D
12. biológus (válaszként erre: 10. - Huanita87)
2009. aug. 7. 12:15
Kicsit forgasd át az olajon a húst, hogy egyenletesen fehérre "piruljon", utána jöhet rá pici víz vagy akár bor is (fehér). Én fedő alatt szoktam párolni.
11. Cepheus (válaszként erre: 2. - Huanita87)
2009. aug. 7. 12:10
Van sütni való, főzni való és salátába való burgonya, más a víz és keményítő tartalmuk. Szerintem nem rontottál el semmit, csak legközelebb azt a fajtát válaszd, amilyenre szükséged van, nagyobb üzletekben rajta van a csomagoláson.
2009. aug. 7. 12:08
késza szalonna meg a vöröshagyma üveges,beletettem a húst,most felöntöm vizzel?csak mert a neten 100féle módon irják le
2009. aug. 7. 12:06

Szia!

Ma én is brassóit főzök :)

Én kevesebb olajat használok hozzá mint a sima sült krumplihoz, mert ugye pirítani akarom :) és akkor kívül gyönyörű pirosas színe lesz, belül meg omlós marad! És én se főzöm elő soha, felesleges!

2009. aug. 7. 11:58

Én sosem főzöm elő a krumplit...nem is tudtam, hogy kellene, csak most olvastam tőletek. Simán felkockázom, megsütöm olajban és összekeverem a husival.

Van olyan fajta krumpli, ami csak pürének jó, mert nagyon hamar megfő és észre sem veszed, szét is főtt az egész. Tavaly a krumplisalival jártam úgy, hogy a vízben szétment a krumpli, max. burgonyapudingnak lett volna jó.:)

2009. aug. 7. 11:57
és kevés olajban kell?bocsi a hülye kérdésekért de most csinálok életemben először
2009. aug. 7. 11:57
szerintem is túl főzted, de amugy énis csak olajban megsütöm hozzá és utána keverem össze:) pont tegnapelőtt csináltam:D imádom! sok sikert!
2009. aug. 7. 11:54
Én is ugy tudok olajban kell sütni hozzá a krumplit! Legalábbis én ugy szoktam és aztán keverem össze.
2009. aug. 7. 11:53
Nyami én is kérek!!! :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook