Brassóit készítek, a krumpli nem baj ha újkrumpli? (tudásbázis)
Oké :) örülök hogy sikerült, az enyém 5 perc múlva lesz kész :)
Csak nem Te is Pécsen vagy egyetemista? :D
Köszi... de tényleg csak halkan írd, mert még csak gyanús a dolog :) aztán lehet hogy egy kicsit a pofimra esek...
Szegény cicmic! :) A mienk is nagy zsivány egyébként, ő is tudja mikor kell eltűnnie ha vmi rossz fát tesz a tűzre! :D
Akkor csak halkan írom...gratulálok!:))))))
A macskás sztori így utólag még elmegy, akkor volt egy olyan érzésem, ha elkapom, ágyelőt csinálok belőle...de időben felmérte a helyzetet.
Köszönjük :)
Hát lehet amúgy hogy már mi is két és felen vagyunk rá :DDD de közel se biztos!!!
Sose égetem amúgy oda a kaját :) kopp-kopp :)
ezt nem is tudtam, én így tanultam anyumtól, pedig semmi kötődésünk Erdélyhez.
Persuze a borsó elhagyható. De a fokhagyma a brassói értelme, az nem!
vöröshagyma nem kell bele!
Viszont nagyon sok fokhagyma karikára vágva.
én egy leheletnyi paradicsompürét is teszek bele (fél kávéskanálnyit) és minimális pirospaprikát.
És a végén főtt borsóval keverem össze.
Mi 3,5-en vagyunk rá...a kicsi még csak nyalakszik belőle.:)
Jó étvágyat, ha elkészül!:) Bár ezt nem is lehet elrontani, csak ha odaégeted...:) Azért meg kár lenne!
Na, most annyi szó esett a brassóiról, hogy hétvégén beinvesztálok egybe.:) Egy kis adagba.:)
Bár azt vettem észre, hogy bármennyit csinálok, egy nap alatt mindig elfogy. Általában 1 kg húsból csinálom, és 1,5 kg krumpliból és mindig le vagyok szúrva, miért ilyen keveset főztem.
előbb főzd meg egy kicsit, majd pirítsd meg olajon a krumplit!
tuti finom! anyukám súgása volt!
Én is ugyanígy csinálom!
Csak van hogy kömény helyett majorannát teszek bele, mikor mihez van kedvem. :)
Én nem szoktam sem szalonnát, sem hagymát tenni a hús alá...
Olajon fehéredésig pirítom, utána felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje (kicsit kevesebbel) só, bors, őrölt kömény, fokhagyma, amikor megpuhult, zsírjára pirítom.
Szia!
Ma én is brassóit főzök :)
Én kevesebb olajat használok hozzá mint a sima sült krumplihoz, mert ugye pirítani akarom :) és akkor kívül gyönyörű pirosas színe lesz, belül meg omlós marad! És én se főzöm elő soha, felesleges!
Én sosem főzöm elő a krumplit...nem is tudtam, hogy kellene, csak most olvastam tőletek. Simán felkockázom, megsütöm olajban és összekeverem a husival.
Van olyan fajta krumpli, ami csak pürének jó, mert nagyon hamar megfő és észre sem veszed, szét is főtt az egész. Tavaly a krumplisalival jártam úgy, hogy a vízben szétment a krumpli, max. burgonyapudingnak lett volna jó.:)
További ajánlott fórumok:
- Ki hogyan készíti az újkrumplit, mit süt/főz belőle?
- Dézsatavat készítek
- Hogy készítitek a petrezselymes újkrumplit?
- Update zserbót készítek, de csak xillitem van itthon! Ha csak a töltelékbe teszek belőle, a tésztába nem, attól még megkel?
- Amikor madártejet készítek, a felvert tojásfehérje szépen megnő főzés közben, de mikor kiveszem, egyből összeesik. Mit csinálok rosszul?
- Új diéta, új kúra, újkrumpli