Update zserbót készítek, de csak xillitem van itthon! Ha csak a töltelékbe teszek belőle, a tésztába nem, attól még megkel? (tudásbázis kérdés)
19. evamaria0803 (válaszként erre: 16. - Vakri)
2012. dec. 22. 19:12
azt hol lehet kapni? és legfőképp mennyibe kerül?
18. c1e9612cd3 (válaszként erre: 16. - Vakri)
2012. dec. 22. 18:23
sztem a töltelékbe kerülttel nem lesz gond! :)
17. 34c48a3825 (válaszként erre: 10. - Alidamolnar)
2012. dec. 22. 18:07
Az élesztő a lisztes közegben is megkel, nem csak a cukrosban. Ha a folyadékba az élesztőhöz lisztet keversz, azt is szeretik a gombák.
16. vakri (válaszként erre: 15. - C1e9612cd3)
2012. dec. 22. 17:46
Nem az élesztőhöz való cukron agyalunk. Hanem a töltelékbe való cukor helyett raktam bele, xillitet, ami ugye megöli az élesztőgombákat. Csak azt nem tudom, hogy ami beleszivárog a tésztába, az is ezt csinálja e. De mindegy, már beletettem. Most kel, aztán sül. Diawellness lisztből készítettem.
15. c1e9612cd3
2012. dec. 22. 17:00
sztem ne agyaljatok :) A kenyér is meglek cukor nélkül :) max. Az élesztő felfuttatásához adjatok egy kiskanál cukrot! Az semmi mennyiség, és kész....
14. evamaria0803 (válaszként erre: 12. - Vakri)
2012. dec. 22. 16:59
én mindmegette zserbóját szoktam sütni, és azt nem kell keleszteni. Ahogy elkészül, lehet nyújtani, tölteni, majd ha megvannak a rétegek be a sütőbe. Norbi-féle lisztből készíted?
13. vakri (válaszként erre: 11. - Alidamolnar)
2012. dec. 22. 16:52
Én is a töltelékbe rakom, a tésztába feloldott tablettát tettem.
12. vakri (válaszként erre: 8. - Evamaria0803)
2012. dec. 22. 16:51
Az én receptem (Horváth Rozi) szerint kell. Egy órát, hiszen élesztős. Évek óta ebből készítem, de eddig volt mindig steviám, update cukrom vagy mindkettő. Most nincs :-(
11. alidamolnar (válaszként erre: 8. - Evamaria0803)
2012. dec. 22. 16:51
Valóban nem, ez inkább egy élesztővel könnyített vajas tészta.
Én azért fruktózt teszek bele xilit helyett, biztos, ami biztos. (Majd a töltelékbe megy az egészséges xilit:)
10. alidamolnar (válaszként erre: 6. - 5bcf1b7c01)
2012. dec. 22. 16:50
Igen, de az élesztőnek kell a cukros közeg, hogy megkeljen.
9. vakri
2012. dec. 22. 16:49
Konkrétan megöli az élesztőgombákat.
8. evamaria0803
2012. dec. 22. 16:48
tulajdonképpen a zserbónak nem is nagyon kell megkelnie, hiszen keleszteni nem kell a tésztáját, hanem rögtön megy a sütőbe.
Szerintem nem lehet baj!
7. evamaria0803 (válaszként erre: 6. - 5bcf1b7c01)
2012. dec. 22. 16:46
ebben igazad van, de rá van írva, hogy az élesztővel nem nagyon "jön ki".
6. 5bcf1b7c01 (válaszként erre: 5. - Alidamolnar)
2012. dec. 22. 16:37
Az élesztôtôl kel meg, nem a cukortól.
5. alidamolnar (válaszként erre: 2. - Vakri)
2012. dec. 22. 16:35
Szia!
Én is ezen agyalok, most fogok nekiállni a zserbónak, és diabosan kell csinálnom.
Pont ez a tészta megkelése aggaszt engem is. Szerintem én fruktózt teszek bele. (tudom, hogy nem a legjobb, cukrosoknak sem, de a rendes cukornál egy fokkal jobb, és így valszeg megkel a tészta.).
4. vakri
2012. dec. 22. 16:34
Hát köszi, de szerintem nagyanyáink nem használtak még xillitet :-)
3. 5bcf1b7c01
2012. dec. 22. 16:32
Inkább itt kérdezd meg: Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink:
2. vakri
2012. dec. 22. 16:29
Ha a tésztába nem teszek, csak a töltelékbe, megkel a tészta?
1. vakri
2012. dec. 22. 16:29
SOS!!! Update zserbót készítek, de csak xillitem van itthon!
További ajánlott fórumok:
- Savanyú káposztát készítek, mert amit a csarnokban árulnak...
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Dézsatavat készítek
- Brassóit készítek, a krumpli nem baj ha újkrumpli?
- A töltött húsokhoz való töltelékbe a kenyeret/ zsemlét mibe áztassam be?
- A piskóta tésztába rakhatok kristálycukor helyett porcukrot, ugyanannyi kell belöle?Mármint 1 kanál cukor helyett 1 kanál porcukor kell?