Új munkahelyen miért kérik az előző munkahely kilépő papírjait? (tudásbázis kérdés)
Igy igaz, sajnos sok a feketéző, aki nem foglalkozik a papirokkal, aztán ha baj van akkor derül ki, hogy nincs is bejelentve- és ennek vonzatai vannak.
Jó lenne, ha nem csak urihuncutságnak tekintenék a munkavállalók a bejelentési kötelezettséget, mert azzal, hogy papirok nélkül dolgoztatanak embereket mindig gyanús, nem jó ez a munkátvállalónak se, de a
munkáltató se sunnyogjon.
Ha be voltál jelentve és aláírtál valamilyen szerződést, akkor kellett volna kapnod valamilyen papírt a kilépésnél is. Ha nem kaptál, akkor lehet nem is voltál bejelentve. Párom is ugyanígy járt. Az utolsó pár hónapban azt mondta a főnöke, hogy be lett jelentve. A szerződést sohasem hozta, mindig a könyvelőre fogta, hogy még nem készült el vele. Aztán amikor kilépett, akkor kérdezte, hogy mikor jöjjön aláírni a papírokat. Akkor derült ki, hogy valójában be sem volt jelentve.
De ezt mondd el az új helyen. Szerintem az utolsó papírok kellenek, de az sem biztos, mert már évekkel ezelőtt volt. A rózsaszín tb-s könyvet viszont minden hivatalos munkahelyen kérik.
Akkor leadod azt. Párom is azt a papírt vitte be, ami megvolt neki az utolsó hivatalos munkahelyéről, mivel ahonnan elment, oda be sem volt jelentve, tehát egy normális papírt nem kapott kézhez.
De kérdezd meg a céged, hogy mi a teendő ilyenkor.
Amúgy azt nem értem, hogy a sok évvel ezelőttit meg tudod szerezni? Mármint ha ott hivatalosan dolgoztál, akkor a kilépésnél (vagy nem sokkal utána) a kezedbe adtak mindent (adóbevalláshoz szükséges papír, aláírt munkamegszűnési szerződés, rózsaszín tb-s kiskönyv stb.)
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Örülnétek, ha a munkahelyetekre egy csokor rózsát küldene nektek valaki?
- Állásinterjún miért kérik el az előző munkahely leszámolási papírjait?
- Ha nincs meg a korábbi munkahelyem kilépő papírja nem engednek dolgozni?