Új kapcsolatba vagyok a párom kérte hogy legyen valami krémes süti karácsonyra. Semmi ötletem sincs, van valakinek valami jó ötlete? (tudásbázis kérdés)
Én ezt fogom elkészíteni:
Babapiskótás krémes
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 dkg kakaó, 1 dl tej, fél liter tej, 2 dkg liszt, 2 vanília, 20 dkg vaj, fél dl rum, 2 nagy csomag babapiskóta, tortabevonó csoki.
Elkészítési idő: 1 óra
Elkészítés:
Elkészítése: A lisztet a vajjal elmorzsolom, majd hozzágyúrom a porcukrot, sütőport, kakaóport, tojást, és tejet. Sütőlemezen 2 lapot sütök belőle. A tejet a két ek. liszttel sűrűre főzöm, hozzáadom a vaníliát, majd kihűtöm. Hozzákeverem az előzőleg habosra kavart vaja. Az egyik kakaós lapra rákenem a krém felét, és egymás mellé rakom a babapiskótákat. Meglocsolom rummal, majd a krém másik felét is rákenem, majd erre a másik kakaós lapot teszem. Hűvös helyen néhány órán át állni hagyom, a tetejét tortabevonó csokival leöntöm, elsimítom, majd ha megdermedt, felszeletelem.
Tiramisu
Gyors, egyszerű, mennyei, és nem utolsó sorban krémes is!
Nálunk egynek ez lesz. Holnap csinálom meg délután.
Mézes krémes:
38 dkg sima liszt
15 dkg porcukor
8 dkg margarin
1,5 kanál rum
1,5 kanál méz
1,5 kiskanál szóda bikarbóna
2 egész tojás
Ezt osszegyúrjuk, két részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk és megsutjuk. Az egyik lapot gyorsan ossze kell vágni akkora négyzetekre, amilyen szeleteket akarunk. Azért kell gyorsan, mert hamar megkeményedik a lap.
Krém:
1 l tej
3 csomag vaníliás krémpor
1 kanál rum
Ezt surure fozzuk, amikor kihul, hozzáadunk
15 dkg porcukrot és
20 dkg margarint.
Ezt a krémet rákenjuk a megsult mézes lapra, ráteszunk egy csomag tejszínport felverve, rárakosgatjuk az osszeszeletelt másik lapot és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Másnapra Isteni finom!
Kinek a pap, kinek a papné! :)))
Én inkább melegszem a sütő mellett! :-)
Meg van már, mi lesz?
Vagy még jöhet az ötlet?
Az majdnem ugyanaz mint az előző. De köszi. :)
Boldog Karácsonyt!
Ja, és így néz ki. Olyan mint a krémes:
Ez is nagyon finom, és pofonegyszerű elkészíteni:
Tejfölös-pudingos sütemény
Hozzávalók: 25x35 cm-es tepsi
A tésztához:
6 tojás
180 g kristálycukor
1/2 dl olaj
1 dl víz
150 g finomliszt
100 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
1 csipet só
pár csepp citromlé vagy ecet
A pudinghoz:
1 l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
A tetejére:
800-900 g tejföl (2 nagy doboz vagy 4 kis doboz)
5-6 evőkanál porcukor
fahéj
A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni.
A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A sütőt 220 fokra bemelegítem.
A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixelem, hozzáöntöm részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverem, de mostmár csak kanállal a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, mikor már habos, beleadom a citromlét és azzal még verem 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatom óvatosan, hogy ne törjön.
A tészta felét a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára, Villával kicsit "megturkálom", a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatok, és a tészta tetejére egyenletesen elrakosgatom. Betolom a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül kb. 40-45 percig sütöm.
A két tejfölt elkeverem a porcukorral és a még meleg sütire öntöm.
Hagyom az egészet kihűlni, majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl. Tálalás előtt a tetejét meghintem őrölt fahéjjal.
További ajánlott fórumok:
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Azért nem akarja folytatni velem a kapcsolatot a párom, mert én doktor vagyok (jogász), és neki csak középfokú végzettsége van
- Vissza tudom fordítani, amit elrontottam a szoptatással kapcsolatban? Kétségbe vagyok esve!
- 18 éves vagyok és még nem szeretnék kapcsolatot. Az baj?
- Mit gondoltok erről az írásról? Kezdő vagyok. Szóval legyetek elnézőbbek a hibákkal kapcsolatban.
- Mondjatok mesekönyvet, amiben nagy betűk vannak, a lányom most tanul olvasni, karácsonyra szeretnék venni, de nincs ötletem. köszi