Új, "hagyományos" lázmérőt hogyan lehet lerázni? (tudásbázis)
Előbb szakadt volna le a csuklóm (a fiamé is), minthogy lement volna a túlnyomó részt gallium.
Nekem így sikerült: 3 ujjal erősen megfogtam az ezüstszínű részénél. A combomra tettem egy jó vastag pokrócot, s amilyen erősen csak tudtam, ütöttem a kezem élével. Nehezen, de 38,2-ről lement 36,2-re. (Fel lehet rázni akár 40 fokra is, ha fordítva fogjuk meg.)
Hogyan kell lerázni a higanymentes lázmérőt?
A higanymentes lázmérőben a higany helyett gallium található túlnyomó részt, és ebből adódóan a megszokottól eltérően ennek a típusnak a lerázása kifinomultabb technikát igényel.
A lázmérő legvégét (az utolsó 1cm-t) fogjuk meg a hüvelykujjunk és a behajlított mutatóujjunk között erősen, hogy ki ne csúszhasson rázáskor. (Ha 2-3 cm-t fogunk a lázmérő végétől, akkor már nehézkesebb a lázmérő lerázása).
Függőleges irányú csukló és alkar mozdulattal erőteljesen rázogassuk a lázmérőt. 5 erőteljes rázással kb. fél-egy fokot lehet lerázni a rázási intenzitástól és a helyes fogástól függően. A higanyos lázmérőhöz képest kb. 3-4-szer annyi rázást kell végezni.
Sokak számára a kezdetekben komolyabb gondot jelenthet a lázmérő lerázása, de a fenti technikával a lerázási művelet elsajátítható.
Szuper :)
Azért röhej, hogy így rázódik le :DDD
Meg van a megoldás :DDD A vékonyabbik végét a földhöz ütögettük, így rögtön megindult lefelé, utána meg már olyan könnyű volt lerázni, mint a higanyosat :)))
Végre sikerült lázat mérnem :))
YEEEEEEE :DDDD
Higanyos lázmérő
A hagyományos lázmérő olyan higanytöltésű hőmérő, amelynél a kapillárison lévő szűkület megakadályozza a higany tágulás utáni visszaáramlását. Így tartósan jelzi a mért maximumot. Erős rázással tudjuk a higanyt a tartályba visszajuttatni.
Higanyos lázmérőt márt nem árulnak, nem tudják kicserélni.
Vidd át a szomszédba, hátha..
Már ezen is túl vagyok...
Mindegy, reggel megyek a gyógyszertárba :)
Sajnálom :-((.
Tényleg, ha jégkockába "tűződ"?? Ez nem próbáltam, de hátha az hideg, és jól körülöleli a mérőt.
Szuper :S felnyomtam meleg vízzel 41 fokra, most 38,6-nál nem megy lejjebb... Én ezt nem rétem :S bevetettem az össze fogást, amit írtatok...
Megtörve nincs, egyszer használtuk, azóta nem lehet lerázni :( A gyógyszertárba már voltam, de nem segítettek.. Holnap reggel elviszem még egyszer. ha nem is cserélik de, de akkor rázzák le.. Vagy nem is tudom.
Ezek az új lázmérők nehezen akarnak lemenni. Nekem is a végén már szinte fájnak a csuklóim, mire lemegy 36,5-re. Főleg, amikor 41C-ról kellett leráznom. Azt, volt mikor csak 38-ra ráztam le, mivel biztos voltam benne, hogy nagyobb ennél a gyerek láza.
A higanyos nem volt ilyen nehézkes.
A digitális nem mutatta, hogy lázas lenne (37,2), a sima lázmérő meg meg se állt 40-ig. Egymás után mértem, mert nem hittem el, hogy nem lázas, mikor tüzelt a gyerek.
A lázmérő nem hőmérő.
A mutató és a középső ujjad közzé szorítod, és úgy rázod, mint amikor vizes a kezed, jó erősen. Hangja is legyen , olyan koccanós. Javaslom az ágy közepén, ha véletlen elejted ne legyen kár.
Van amelyiket én csak 36,5 tudom lerázni nagy nehezen
Én ezt találtam,nem tudom ér e valamit?
Re: Analóg lázmérő "lerázása"
" A higany mellőzésével készült lázmérők futószálát is lerázással kell alaphelyzetbe hozni, ha ez nem lehetséges, akkor a futószál folytonossága - ahogy az a higanyos lázmérőknél is megtörténhet - megszakadt (néha ezt nehéz észrevenni).
Megoldás lehet, ha a tartályoldali végét csap alá tartjuk, és lassan emeljük a folyóvíz hőmérsékletét, amíg a futószál vége meg nem mozdul, azaz a tartályból eredő szál utol nem éri a "letört" szegmenst (a negyven celsius fokot lehetőleg nem meghaladva). Ezután kísérelhető meg újra a lázmérő lerázása."
Sziasztok!
remélem nem én vagyok az egyetlen ezzel a problémával. Már beleőszülök, de egyszerűen nem tudom lerázni. Vettem már digitálisat is, de az meg csal.... Ilyenkor mi van?
A gyógyszertárban csak a vállukat vonogatták, hogy ez van. Komolyan mondom én már a mélyhűtőbe is betettem, de meg se moccan :S
További ajánlott fórumok:
- Repülőn való utazáskor csak mini tusfürdő, fogrém stb vihető vagy a hagyományos normál méretben is lehet?
- Hol lehet esetleg kapni illetve venni a régi hagyományos diavetítőt? (És persze filmeket hozzá)
- Homlok, fül vagy hagyományos lázmérőt vegyek? Melyik a legjobb, legmegbízhatóbb?
- Ki tudja, hogy hol lehet beszerezni neten hagyományos csattogós szárnyú falepkét?
- Tudja valaki hogyan lehet avi filet úgy kiírni, hogy hagyományos dvd lejátszóban is nézhető legyen?
- Lehet még valahol hagyományos lázmérőt venni?