Új cipőmben ég a talpam nagyon... mitől lehet? (tudásbázis)
Sziasztok.
Ma volt rajtam egy fél napot a cipőm és nem éegtt a talpam, nem volt semmi gondom vele. :-)
Köszi az ötleteket, tanácsokat!
A szavatosság időtartama
A szavatossági igény vásárlói benyújtásának határideje 2003. július 1-től 2 évre nőtt. (Ha a termék használhatóságának legkisebb időtartamát hatósági előírás, vagy kötelező műszaki előírás határozza meg (kötelező alkalmassági idő), és ez rövidebb, az igény érvényesítésére ez a határidő irányadó.)
A vásárlástól számított első hat hónapban jelentkező hiba esetén a kereskedő köteles bizonyítani, hogy a hiba a vásárláskor nem volt benne a termékben, hogy a hiba nem a teljesítéskor is meglévő körülmények miatt keletkezett, hanem az áru rendeltetésellenes használata okozta. Az első hat hónapban a kereskedő köteles valamennyi költséget viselni.
Hat hónap leteltével a bizonyítási teher megfordul és a továbbiakban nem a kereskedőnek kell a hiba keletkezési körülményeit bizonyítania, hanem a fogyasztó közvetlenül fordulhat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH).
Ez esetben a fogyasztónak tudnia kell azt, hogy egyrészről a vizsgálat költségeit neki kell megelőlegeznie és az csak abban az esetben jár vissza neki, ha a kifogása alaposnak minősült.
Magyarul 6 hónapon belül bármi baja van köteles visszacserélni az eladó.
Nyugi-nyugi! :-)
Nem vagyok alamuszi - nyuszi, kicseréltetném, de méretben tuti ez a jó és inkább várok pár napot, hordom, kipróbálom és utána döntöm el, mi legyen vele.
Nem is ezzel van a gond, hogy ne lenne "erőm" kicseréltetni, tudod. :-)
Csak méretben ez a jó nekem, ez biztos. Így mire cseréltessem? :-)
Szóval, nem kell csere. :-)
Azért írtam hogy kicserélik, mert nekem természetes hogyha valamivel problémám van, akkor visszaviszem, és vagy kicserélem, vagy visszakapom az árát.
Arra meg nem tudok mit mondani ha valaki nincs tisztában a jogaival, vagy nyuszi, és elküldik melegebb éghajlatra.
Igen, lehet...
De éppen ezért írtam, hogy más cipőben is éreztem ilyet már...
Csak nincs rajtam olyan sokáig, hogy beizzadjon a lábam, pár perc is elg és ezt érzem... De egyébként én is erre gondoltam...
Nem adtam ennyi pénzt, mondom. :-) Kb. annyi volt, mint egy Fila. :-)
Ez is lehet.
Amúgy én nem tudok ebben járni, engem idegesít az egész járás benne :D
nem lehet hogy helytelen a testtartásod és a súlyod nagy része folyamatosan a talpadra nehezül?nekem is ezért égett...átérzem...
próbáld meg a sarkad letenni és gördíteni a lábad.
Elképzelhető hogy a lábad a párától beizzad és attól kezdődő gombásodása van vagy csak úgy általában a párától, a nedvességtől, a melegtől ég benne a lábad.
Azért 50 ezerért egy ilyen cipőt, hááát a Fila márkájú is jó és ugyan azt produkálja a hát támasztását és az izmok erősítését :)
Nagy gondod nem lehet belőle ha teszel bele aktív szenes talpbetétet, attól még a talpad gördülésben marad és az a lényeg :D
hányszor hordtad?
kendd be canestennel a talpad, és utána is probált ki, vagy vékony talpbetéttel
"Drága volt ahhoz, hogy ne viseljem"
Ááááááá
Tudtad hogy ki is cserélheted egy olyan cipőre amelyik kényelmes???
Szia. Csak ezzel az a gond, hogy ez egy MBT cipő. Ebbe nem hiszem, hogy jó ötlet talpbetétet tenni... :-(
Azért írtam, hogy egy régi cipőm is ilyen... Hogy ne tévesszen meg senkit, hogy ez MBT...
További ajánlott fórumok:
- Ha valakibe nagyon szerelmes vagy de már vége túl lehet lenni rajta?
- Le lehet fogyni, de nagyon kell akarni!
- Mit lehet tenni, ha az ember nagyon fél a gyerekvállalástól?
- Mitől lehet, hogy egy 1 hete húzott fog még mindig nagyon fáj, és egyre csak rosszabb?
- Hogyan lehet megnevelni egy nagyon rossz kutyát?
- A tenyerem és a talpam nagyon viszket, mitől lehet?