Ugye nem lehet komoly baja a kiskutyának, ha gyulladt ciciből szopizott? (tudásbázis kérdés)
Na igen, ezen én is sokat agyalok mostanában :S
Remélem, nem fogok ennyit aggódni...
Nem lesz következő alom, nem merek még egyszer bevállani egy császárt.
Eddig csak a császárral születettek pusztultak el, ami maradt közülük, egy kislány, ő is elég kicsi és gyenge...
A fiúk természetes úton születtek és semmi bajuk.
Sajnos másnapra elpusztult az egyik picur. Az anyjuk ráfeküdt...
Gigike jól van, már szalad a macskák után.
Ha még valaki olvassa: most jöttünk a dokitól. Mindenki jól van, a picurok is és az anyjuk is.
Tehát minden a legnagyobb rendben :)
Sziasztok!
Igaza volt a dokinak, hogy nem tudom kiszívni mert annyira bekeményedett. Nem jön belőle semmi, így a kicsinek sem lehet tőle baja. Ne haragudjatok de az állatorvosnak hiszek és követem az utasításait.
Úgy vettük észre egyébként, hogy már nem annyira kemény a cici.
És úgy lehet elapasztani egyetlen cicit, hogy abból nem szopiznak és így nem is termelődik a tej.
Én nem tudom, nem értem hogyan lehet csak 1 db cicit elapasztani? Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz az anyára igényel nagy figyelmet most, aki szoptatott és volt gyulladása az tudja, az ember orvos is azt mondja a gyulladt mellre kell tenni a babát többször, hogy kiszívja a megrekedt tejet. Kikell előtte fejni amennyire lehet, persze ilyenkor nem megy az a gond. A melegvíz tényleg jó és utána jól megmaszírozni, majd hidegvizes borogatás az apasztja a tejet, tejtermelést, és ha a kutyusoknál egyet is lehet akkor cserélgesd rajta a hideg borogatást.
Jó egészséget a kutyamamának és kölyköknek !
Most futott haza a ferjem, teheneszetet vezet, ugyhogy tudja, hogy mirol beszel. Azt mondta, az antibiotikumtol nem lesz bajuk, bar ha nincs lazas allapot, akkor folosleges, szerinte egy kicsit lehuzott a doki. De! Es ez fontos, a gyulladt mellet ki kell uriteni, kulonben az anyakutyus ramehet. A teheneknel akkor is fejik, ha antibiotikumot kapnak, csak az antibiotikumos tej nem kerul a taroloba, hanem kiontik. Nem tudom, hogy ez kutyaknal hogyan oldhato meg?
Erre nem mondott semmit a doki?
További ajánlott fórumok:
- Milyen nevet adnál egy kiskutyának v. macskának?
- Mi a véleményetek a Welsh terrierről, ma estétől kiskutyánk lesz!
- Milyen nevet adhatnék egy kan, német juhász kiskutyának?
- Cushing-kór, idős kiskutyán bőrelváltozás
- Hathónapos kisfiam mostanig szopizott, mostmár szeretném bevezetni a szilárd kaját, mivel kezdjem és folytassam,?
- Lehet adni egy 12-13 hetes kiskutyának májkrémes kenyeret? Ha igen, mennyit?