Úgy hallottam, ha nem közös megegyezéssel történik a válás, akkor a bíróság meghatározza, hogy kinek a hibájából történt. Tudtok erről? (tudásbázis)
Először elválasztanak és azért jó a közös megeggyezés mert nincs szennyesteregetés.
Utána jön a vagyonmegosztás ez elhúzódhat évekig ha nem tudtok közösen megeggyezni.
Az én szüleim, már 3 éve pereskednek egy nyomorult kis másfél szobás lakáson.
Amiben persze az apám lakik, mivel önszántunkból hagytuk el a lakást.
Sajnos nem lehetett vele együtt élni,mert alkoholista.
Akkor az öcsém 16 éves volt.Mostmár betöltötte a 18 at úgyhogy a visszaköltözés reménye is szertefoszlott. Persze a bíróság annyit mondott hogy osszuk meg a lakást és éljünk addig külön háztartásban amég meg nem tudunk egyezni.
Persze hárman egy szobában igaz???Jah meg a verekedős alkoholisával...
érdekes ez a magyar igazságszolgáltatás...
Azóta anyukám albérletben él az öcsémmel és hónapról hónapra élnek...adósság adósság hátán...
Bocs hogy ezt ide írtam ,de muszáj kiadnom legalább itt magamból a dühömet...
Jah és együtt vették a lakást, kölcsönre + szocpolt vettek fel.
Csak az közös amit házasságkötésetek után közösen vettetek, építettetek.
Ha Te vittél volna a házasságba pl, egy lakást azt hiszem ezerrel tiltakoznál az ellen hogy a fele válás után a férjedé legyen
szó sincs róla.
Házasság kötés előtt lévő javak, kizárólag azé akinek a nevén van. Akár hány éves az együttélés.
Rosszul tudod.
Ami házasság előtt saját vagyona volt az sose lesz közös vagyon
További ajánlott fórumok:
- Olvastam, hallottam - megosztom
- Magzati kor- A felnőtt élet meghatározója?
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Mi a pénz? Mi a pénz az életedben? Csak egy eszköz, vagy az életed meghatározója?
- Az orvosok véleményét már hallottam, és a tiétek?
- Azt hallottam, ha éhgyomorra citromot eszek az fogyaszt. Van ezzel valakinek valamilyen tapasztalata, vagy hülyeség az egész?