Túrós-gyümölcsös tiramisu recept
40 perc
Kalóriaszegény
A Túrós-gyümölcsös tiramisu hozzávalói:
1 kis zacskó babapiskóta
25 dkg túró
1 zacskó Oetker habpor
1 zacskó habfixáló
ízlés szerinti xilit
bármilyen gyümölcs feldarabolva
kávé a piskóta áztatásához (lehet nescafé is)
xilit, netán cukor, az édesítéshez
1,5 dl tej a habhoz
rum az ízesítéshez
A Túrós-gyümölcsös tiramisu elkészítési módja:
Egy kis méretű szögletes üvegtálat ki kell rakni a még száraz piskótával, hogy lássuk, mennyi kell bele. Elkészítjük a kávét, én nescafét szoktam forró vizzel felengedni és bele xilitet, vaníliás cukort, majd amikor kihült, ízlésnek megfelelő mennyiségű sütőrum, vagy rumaroma. A túrót édesítővel, vagy xilittel, netán cukorral kikavarjuk. Ne felejtsünk el kis sót is belerakni. A zacskós habot a hideg tejjel felverjük, utána a felét a túróhoz adjuk és az általunk kiválasztott gyümölcsöt belekockázva, összekeverjük. A közben kihűtött kávéba belebártogatjuk egy pillanatra a babapiskótát és rákenjük a túrós gyümölcsöt. Az egész tetejére a megmaradt habot rákenjük és megrakhatjuk díszítésként bármilyen gyümölccsel.
Először a két deci vízből álló kávét készítjük el, mert annak hülni kell,míg a többivel készen leszünk.
Csak annyira édesítsük fel, amennyire a család szereti, mert a babapiskóta is édes, no meg a gyümölcs és a túró is.
A túrót egy nagyobb villával érdemes és cukorral összetörni, mehet bele egy kevés citromhéj és lé is.
Ezek után kell a gyümölcsöt feldarabolni, lehetőleg apróra, de nem kell túl picire.
Mindenféle gyümölcs jöhet bele, akár még aszalt, vagy befőtt is.
Alma-körte-naracs, mandarin díszítéssel. 1-1 db elég bele.
Később már lehet epret is beletenni, vörös, vagy fekete áfonyával.
Nagyszemű szölőt félbe vágva, bármit, ami nem nagyon leveses.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katinkaboszi, 2016. febr. 28. 22:29
A túrós-gyümölcsös tiramisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.