Kakaós tortaszelet recept
60 perc
A Kakaós tortaszelet hozzávalói:
8 dkg vaj
25 dkg cukor
25 dkg liszt (fele lehet teljes kiörlésű)
2,5 dl tej
1 db tojás
1 db sütőpor
4 dkg kakaó (holland kakaónál fele is elég)
fél citrom leve
fél citrom héja
só
A Kakaós tortaszelet elkészítési módja:
A vajat és a cukrot, valamint a tojást, felverjük, majd a lisztet és a sütőport és a kakaót,beleöntjük, hozzáadjuk a tejet, sót és a citromot. Alaposan felverjük, géppel elkeverjük, teljesen simára. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon 30 percig sütjük. Ekkor megszúrjuk és ha még ragad egy kicsit, vagy nem vált még el a tepsi oldalától, pár percre visszatesszük. Ha kihült, bármire felhasználható.
Amennyiben nagy tepsiben sül, vékony lesz a tészta, krémmel megkenhető a kettévágás után.
Ha semmit nem teszünk bele, csak megszórjuk porcukorral, simán is ehető, de ekkor érdemes a tésztájába drabos diót tenni.
Ha kisebb tepsiben sül, magasabb lesz, kettévágás után lekvárral érdemes megkenni.
Fontos, hogy eleget pihenjen a sülés után a tészta, mert másképpen törik és nehéz vele bánni.
A legjobb, ha előző este készül és csak másnap kerül felhasználásra.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katinkaboszi, 2015. szept. 5. 21:10
A kakaós tortaszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.