Túrógombóc tejfölös, fahéjas, porcukros öntettel recept


kb. 26 gombóc
1 kg. túró
2 tojás
8 ek. búzadara
csipet só
Öntet: tejföl, porcukor, fahéj
A Túrógombóc tejfölös, fahéjas, porcukros öntettel elkészítési módja:
A túrót, a tojást, a búzadarát, a csipet sót összekeverjük és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután kigombócozzuk, és lassú forrásban levő vízben 10 percig főzzük, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Az öntettel és áfonya lekvárral tálaljuk.
Nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fef600b7b6, 2008. ápr. 24. 09:10
A túrógombóc tejfölös, fahéjas, porcukros öntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.