Túrófánk recept
A Túrófánk hozzávalói:35 dkg finomliszt
25 dkg túró
1 cs sütőpor
3 db tojás
3 ek cukor
5 ek tejföl
kis étolaj
A sütéshez:
½ liter étolaj

A Túrófánk elkészítési módja:
A tojásokat a túróval, cukorral, étolajjal géppel jól kikeverjük, közben hozzáadjuk a tejfölt is. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzá gyúrjuk a kikevert masszához, és kis golyókat formázunk belőle. Nem túl forró olajban, fedő alatt szép arany sárgára kisütjük, miközben megfordítjuk. Lassú tűznél süssük, hogy rendesen átsüljön. Sütés közben a kis golyók duplájára nőnek.
Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. aug. 18. 11:41
A túrófánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.