Türelem (beszélgetés)
Szia. Az én fiam 16 hónapos.
Ő is alapvetően egy jó természetű és szófogadó gyerek. Viszont most kezdte a "dacolást". Rossz szó ez rá szerintem, mert egyszerűen csak rájött hogy egy külön álló kis lény, tud ő is dönteni, illetve akar is. Na persze nem mindenben lehet. De ha valami tiltás van, vagy egyszerűen nem kapja meg amit akar (pl engem játszani mert épp mosogatnék), akkor annak igen nagy hangot ad, és csüng a lábamon, és hiszti van. Na ez az elmúlt hetekben kezdődött. Mivel egyedül vagyok vele, nem kell részleteznem mennyire fárasztó. Nincs idő és hely kikapcsolódni, stb. Én nem húzok a fenekére, de ugyanúgy kiakaszt, és a "szaranya" effektust érzem. Megvan a napirendje, délelőtt és du is levegőn van, a lakásban is játszunk, de hogy egy kávét nem tudok meginni rendesen csak mikor alszik, az nehéz. Türelmetlenebb, dühös, hangos, stb. Nem egyszerű...
Én néha visszaszámolok magamban, az segít. De van hogy azt mondom neki, hogy "nem tudom mi bajod van szívem, majd megnyugszol."
Szerintem is fáradt lehetsz, nincs segítséged?
És az evés: a lányom nagyon rossz evő volt és a nagyobbik unokám is az, hidd el, esznek annyit amennyi nekik kell. Ha van étel, nincs az a gyerek amelyik éhen hal.
Nyugi.
Ilyesmire gondoltam...
Tudom, hogy sz..görcsösen ébredni, most én is így vagyok, de nincs gyerek, ők meg egymásban gerjesztik..és mókuskerék lesz.
Tegyük fel. D
Értem, mit akarsz, de anyuka úgy néz ki, hogy ÁLTALÁBAN ideges. Lehet, már reggel úgy ébred.
Na, ezen gondoltam volna változtatni.:)
Következő a kérdésem.
Van teszem azt egy egyéves gyereked.Hisztirohamot kap.Addig fajul a helyzet hogy lilul a szája.A hidegvíz nem jön be,a hangos szótól mégjobban ordít,de egyre csak lilul a szája.
Mit csinálsz?
De akkor sem csapunk oda egyéves gyerekre!
Mi lenne később, mikor már érti, többször el is mondasz valamit, és mégsem?
A felnőttre rácsapsz, ha felbosszant? :)
A napi teendők...ha valami elmarad nem dől össze a világ.Nem kell kapkodni!!
A gyerekek ilyenek,főleg ha fáradtak.
Türelmesebbnek kell lenned vele,tudom könnyű ezt mondani /ma én is türelmetlenebb vagyok/,de ha látja rajtad,hogy tele a hócipőd ő is hisztisebb lesz.
Az evésén se pánikolj,eszik annyit amennyi neki kell.Én volt hogy egy ilyen napon ha nem kellett neki kihagytam mondjuk az uzsit,érdekes vacsorára becsókolt egy jó adagot.
Hát, nem hinném, hogy a gyerekTŐL vagy ideges, csak ő van ott, akin kitöltöd.:(
Ennyi idős gyereknek mi a francért csapsz a fenekére?
Valami bajod lehet, amit meg kellene oldani, addig meg szedhetnél valamit, mert az sem jó, hogy ki kell menned, lenyugodni.:)
Valahogy a napi teendők megtervezésével kellene kezdeni.