Túlsúlyosan babát? (beszélgetés)
ÉS a fórumindítónak: szerintem is érdemes lenne egy kivizsgálás, kezdeném a pajzsmiriggyel, hiszen az okozhat hízást is, és akadályozhatja a teherbeesést.
Emellett egy IR-t is érdemes lenne nézetni, szintén a túlsúly miatt, szintén akadályozhat.
Kicsit off, de azért a pm-et nem csak a teherbeesés miatt érdemes megnézetni, ha az ember lánya gyanakszik :) Pl. a szívnek is árt, lehet belőle egy jó kis IR, PCO, szóval bármi.
akiben felmerül a gyanú, az sztem a gyerek-tervezéstől függetlenül nézessen pm hormonsort.
(bocsi, ez a vesszőparipám gyakorló pm-esként ;) )
Én saját példámból kiindulva javaslom, hogy fogyj a teherbeesés előtt-különösen ha rendszertelen ciklusod van, mert ez nem véletlenül van így.
Én is túlsúlyosan estem teherbe, mind a terhesség, mind a szülés nehezebb volt mintha a normál súlyomhoz közel sikerült volna, nem beszélve arról, hogy a szülés utáni időszak nem éppen a súlyvesztésnek ekdvez, ha már eredetileg is sok a túlsúly, akkor képzeld el hozzá a terhesség és szoptatás után járó plusz felesleget.
...és itt természetesen nem is az esztétika az első, hanem az egészség, hiszen a picijeink és nem utolsósorban mi is megérdemeljük, hogy egy jól és hosszan funkcionáló testben éljünk.
Sok szerencsét kívánok.
Láttam, 104 kilóval lett terhes. 130 fölött szült. A kicsit a nagymama gondozza, mert anyuka a saját s.ggét is nehezen törli ki :( :( :(
Egyébként egészséges az anya is és a kicsi is.
A neten olvastam olyat is, aki 40 kilót fogyott terhesen! Ki tudja te melyik csoporthoz tartozol...
Szerintem ezzel ő is tisztában van, nem hiszem, hogy arra a tanácsra vágyott, hogy "fogyj le!".....
Én azzal kezdeném, hogy kivizsgáltatom magam, mert maga a túlsúly már lehet egészségügyi probléma következménye. Méghozzá olyané akár, ami a teherbeesést is gátolhatja.
Én pl. évek óta 90 kiló körül vagyok, sejtettem, hogy a pajzsmirigyemmel lehet valami, de nem izgatott, mert jól éreztem magam így is. 3 évig nem estem teherbe és megnézettem végül: tényleg alulműködésem volt. Nekem addig nem volt fontos, mert nem akartunk mindenáron, ha jön, jön, ha nem, nem.
További ajánlott fórumok:
- Miért hitegetik magukat a túlsúlyos, kövér vagy épp duci nők, hogy nekik így jó, ahelyett, hogy tennének valamit a változásért?
- Teherbeesés túlsúlyosan
- Szerintetek, aki túlsúlyos az biztos, hogy sokat eszik?
- Gyermekvállalás túlsúlyosan
- Extrém túlsúlyos férj
- 165 cm-es magas nő hány kg-nál számít túlsúlyosnak?