165 cm-es magas nő hány kg-nál számít túlsúlyosnak? (tudásbázis kérdés)
Egyet jegyezzetek meg lányok! Az ideális súly az, amivel jól érzed magadat. Akár vékonyabb vagy, akár kicsit teltebbnek nézel ki. Figyelembe kell venni azonban egy nagyon fontos dolgot. A túlsúly számos súlyos egészségi problémát tud okozni. Tarts mértéket!
Mindig magadat helyezd az első helyre, a külvilág legyen másodlagos tényező.
A BMI is segíthet, de legalább annyi kritikusa van, mint ajánlója.
Mindenki másképpen szép és kívánatos!
Én ilyen ütemben fogytam kb.
Volt, hogy 3 hét alatt 17 kg-ot, volt, hogy 1 hét alatt 5 kg-ot és olyan is, hogy 6 hét alatt 25 kg-ot.
Pajzsmirigyed jól működik vajon? Én akkor szokta ilyen ütemben fogyni, ha túlműködök.
Bár nem szokott lógni akkor a bőröm...
Ja!! DDD De izéé vagy. DD
Nem jó ám, hosszú távon bajt okozhat!:)))
Ezt nem nekem, ugye? D
Nekem pont hízni kellett, mert a helico felzabált mindent. :))
Lehet azt valahol rendelni?
Kicsit eltároltál volna, árulgathatnád itt a neten.
Én most dupla adagokban eszem a forskolint, kettő van előírva, én kétszer kettőt nyomok. Annyira nem bízom benne, hogy inkább csak azt szeretném ha elfogyna, ha már kifizettem. A normál adagtól se fogytam, meg a duplától se.
18-ára van időpontom gasztroenterológiára. Utána nőgyógyász (citológia), aztán bőrgyógyász (anyajegy vizsgálat), közbe meg jövő héten endokrinológus és hematológus.
Valamelyikük csak mond valami használhatót is. :-)
Egyébként tavaly nyáron sokat fájt a gyomrom, voltam is gyomortükrözésen, de van egy kis probléma a vérképemmel is, úgyhogy szövetmintát nem tudtak venni. Látni nem láttak semmi gyulladást vagy egyéb elváltozást, felmaródást, de mondták, hogy menjek vissza helico vizsgálat miatt. Remélem most már majd tudnak venni mintát is, mert gluténérzékenységre meg helicobacterre gyanakodtak, de mindkettőhöz kéne a szövetminta, mert pl. a fújásos tesztet ez a doktornő nem tartja megbízhatónak, gluténérzékenységnél meg nem mindig elég a vérvétel szerinte.
Nem mindegy, járj utána.:)) Én is jó pár éve így jártam, és mivel rendesen ettem, semmin nem fájt, halogattam az ajánlott gasztro-vizsgálatot.
Aztán kiderült, a helicobacter volt a gond.
2 gyógyszert kaptam, 3 hét alatt minden rendben lett, és csak egy "fújásra" kellett visszamennem.
Nekem is túlműködött a pajzsmirigyem, de én akkor nem fogytam. Igazából nem is nagyon voltak tüneteim. Most már jó ideje rendben vannak az értékeim, mondtam az orvosnak ezt a fogyást, de azt mondta, nem attól van. Jövő héten megyek hozzá kontrollra, kíváncsi leszek most mi a helyzet. (Utoljára márciusban voltam.)
Evelin: Nem koplaltam, sőt. Sokat eszek, sokat iszok és még wc-re is alig járok. :-D
Valószínű lelki okai is vannak a fogyásomnak.
Majd kiderül, már bejelentkeztem több szakrendelésre is, csak ki kell várnom, hogy sorra kerüljek.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek a hozzászólást, csak nem akarom szét offolni a fórumot. :-)
3 hét alatt 11 kg 60 kilós kezdősúlyból rengeteg!
120 kilóból is sok, de az még elképzelhető.
Nyamitörp! Szerintem is menj orvoshoz!!!
3 hét alatt 11 kg ment le?
Az nagyon sok. Ha semmit nem eszel és 0 kalórián vagy sem megy le ennyi.
Menj el orvoshoz.
Én akkor fogytam amikor a pajzsmirigyen túlműködött, de akkor sem ennyit és ennyi idő alatt.
.
"lóg rajtam a bőr"
Ez csak úgy lehetséges, ha régebben lényegesen több voltál, mint a mostani 49 kg-os testsúlyod.
.
Akkor utána kell járni, hogy kiderüljön, mi okozza. És akkor már lesz megoldás :-)
Sok szerencsét és jó egészséget kívánok!
Ja, és voltunk műszeres vizsgálaton, ahol neki az az eredmény jött ki, hogy adjon le 6-8 kg zsírt legalább és szedjen fel annyi izmot, mert nagyon rossz a testzsír %-a.
És teljesen besértődött, hogy a vaskosabb kolléganőnek meg jobb eredmény jött ki:-)
További ajánlott fórumok:
- Miért hitegetik magukat a túlsúlyos, kövér vagy épp duci nők, hogy nekik így jó, ahelyett, hogy tennének valamit a változásért?
- Teherbeesés túlsúlyosan
- Szerintetek, aki túlsúlyos az biztos, hogy sokat eszik?
- Egy 173 cm-es nőnek a 29-es farmer nagynak számít?
- Van egy 3 cm-es cisztám.Kicsinek vagy nagynak számít?
- Segítséget szeretnék: A 30 cm-es számítógép monitor jobb oldalán egy 5, 5 cm-es csík sokkal halványabb lett, mit tudok tenni?