Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Túlsúlyos embertől nem fogadok el fogyókúrás tanácsokat.... fórum

Túlsúlyos embertől nem fogadok el fogyókúrás tanácsokat.... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
42. Archer84 (válaszként erre: 37. - Xochipilly)
ma 21:46
Azért az ő élettörténete sem egyszerű, még ha nem is a túlsúlyról szól. Érdemes utánaolvasni.
41. timycat (válaszként erre: 39. - Myra)
ma 21:13

Szedi a hormont, de mivel ingadozik ezért saját megérzése, tünetei szerint kell szednie. Van időszak amikor mindennap szed x hormont, van hogy egyik nap x-et majd következő nap y-t, majd aztán megint x-et.

Persze rendszeresen ellenőrizteti a hormonjait. De a pajzsmirigye már nem igazán működik, csak iránymutatás a véreredmény, hogy kb jó dózisban eszi-e a hormont. De elég egy stresszesebb időszak, egy "nátha", vagy beleszaladni valami jódos cuccba és már borul is minden.

A teákon meg a többi hormonmentes próbálkozáson már rég túl van. Hashimotos.

Nálunk ez a pajzsmirigy nyavalya női ágon genetikusan jön. Én egyelőre szerencsés vagyok. Évi 2-3 alkalmas szelén kúrával szubklinikus vagyok.

40. Enissa (válaszként erre: 39. - Myra)
ma 20:41

Van ám amikor már a tea sem jó. Maximum rásegít.

Nem egyformán vagyunk összerakva.

39. Myra (válaszként erre: 38. - Timycat)
ma 20:35
És nincs semmi amivel szabályozni lehet a hormonműködést? Pl. a közönséges galaj tea mindkét esetben hatásos, én is iszom évek óta, vagy Gyuri bácsi anno összeállított egy teakeveréket pajzsmirigyre azt is ki lehetne próbálni, vagy a foreveres natur aloe vera gél is a helyes működés felé irányítja a pajzsmirigyet. Nekem alulműködő lenne, már 2011 -ben megáűllapították, és azóta is gyógyszerek helyett ezekkel kezelem és még jó a TSH-ám, de rendszeresen ellenőrizzük.
38. timycat (válaszként erre: 36. - 55Judit)
ma 20:27

Nem kell ehhez túlműködni. Én inkább alulműködő vagyok és mégsem hízok, sőt gyakorlatilag szubklinikus. Egyelőre.

Húgom kacsázik az borzasztó túl- és a hihetetlen alulműködés között (volt 120 feletti TSH-ja is és 0,05 körüli is). A túlműködés sokkal jobban megviseli a szervezetét, maradandó károkat is okozhat 1-1 ilyen periódus.

Nem annyiban merül ki a túlműködés hogy tök jó mert bármennyit ehet 😕

37. xochipilly (válaszként erre: 28. - Archer84)
ma 20:26
Addig hidegen hagy, hogy kinek milyen a génállománya, amíg 44 kilósan nem az én étkezési + mozgási szokásaimat elemzi dupla bigmac-kel a szájában. Azért mert neki soha semmit nem kellett tennie a vékony testalkatért, az nem jelenti azt, hogy minden túlsúlyos ember egy lusta dög aki csak zabálni tud.
36. 55Judit (válaszként erre: 26. - Xochipilly)
ma 18:18

Vagy pajzsmirigy túlműködése van.

Volt egy munkatársnőm, döbbenet volt látni mennyit eszik és átfújt rajta a szél. Volt aki mondta is neki, hogy kár fáradnia az evéssel úgyse látszik rajta, dobja a kaját egyből a budiba.😀

35. michelle.r (válaszként erre: 18. - Asztanaviszta)
ma 18:13
Miből gondolod, hogy nem sikerül? A test folyamatosan változik, ami most jó, nem biztos, hogy életed végig, de akár csak 5 évig ugyanúgy jó lesz.
34. 55Judit (válaszként erre: 31. - K-né Zsóka)
ma 18:02
Miért lenne elfogadhatatlan ha egy orvos beteg? Elfogadható teljesen.
33. 55Judit (válaszként erre: 18. - Asztanaviszta)
ma 18:00

Remélem csak meditálgatsz ezen, és nem kéretlen tanácsnak szántad. Mert ha mégis, akkor legközelebb tartsd meg magadnak!

Neked az a téveszméd, hogy ha valaki életmódváltással él, akkor az élete végéig egészséges lesz, szikár, és megőrzi fiatalságát. Vagy éppen amire vágyik. Hát nem. Képzeld, az életmódváltó is emberből van. Sérülékeny, meghízhat, megbetegedhet. Viszont figyel magára, folyamatosan javítja a hibákat amiket elkövet szemben azokkal, akik csak gúnyolódnak és kárörvendenek. "Mégsem sikerül." - Micsoda?

Az életmódváltásomnak köszönhetően rengeteg pozitív változás történt az életemben. És azért, mert valóban évek óta tart. De ez nem jelenti azt hogy minden problémát meg tudok előzni, kalitkában élek és sérthetetlen vagyok.

32. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 18:00
Van bajod elég neked is!
31. K-né Zsóka (válaszként erre: 9. - 55Judit)
ma 17:54
Ez komoly? Elfogadhatatlan ha egy orvos beteg? Ez olyan mintha azt mondanám, hogy hiteltelen a szemüveges könyvelő.
30. asztanaviszta (válaszként erre: 29. - Timycat)
ma 17:03
Egy gasztros doki nem ugyanaz mint egy táplálkozási szakértő. Az orvoshoz az esetek jelentős részében nem a súlyoddal kapcsolatos problémák miatt fordulsz.
29. timycat (válaszként erre: 25. - Asztanaviszta)
ma 16:51

Továbbra sem ragadnék le a külsőségeknél, a szakértelem több annál.

Pláne nem várok el senkitől semmit. Jó példa? Kinek? A céltól, egyéntől függ ez is. Plusz annyifélék vagyunk, ami nekem jó az nyilvánvalóan nem jó a többségnek és fordítva. Nekem pl olyanokat mondott egy gasztros doki, amitől a többség lefordulna a székről, hogy ilyen tanács elhagyja egy orvos száját. Jaaa de az rám lett szabva, nyilván genetikai, képalkotó és egyéb vér-, székletvizsgálatok alapján. Ez a szakértelem, független attól hogy nézett ki az adott orvos.

28. Archer84 (válaszként erre: 26. - Xochipilly)
ma 16:25
Azért annak a koreai mokpang videósnak, aki 44 kilósan végigette Budapestet, tényleg jó génjei vannak.
27. xochipilly (válaszként erre: 26. - Xochipilly)
ma 16:20
*enni
26. xochipilly (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:19
Nekem pedig olyan ne prédikáljon arról, hogy mennyit eszek/mozgok aki vajas croissant-t zabál marhapörkölttel meg csokival, 300 métert nem tesz meg autó nélkül mégis elfújja a szél az XXS-es kisruhájában. Beledöglene ha annyit mozogna amennyit én (abba is ha annyit enne mert hát ö "imád menni") csak arra nagy az arca, hogy neki jók a génjei. Úgy nem nehéz.
25. asztanaviszta (válaszként erre: 22. - Timycat)
ma 16:19

Más egy valódi szakértő és más egy önjelölt szakértő.

Aki a netről tájékozódva gondolja magát annak.

Egy táplálkozási szakértőtől joggal várhatjuk el, hogy maga is jó példát mutasson. Ez a legjobb ajánló levél számára.

24. timycat (válaszként erre: 9. - 55Judit)
ma 16:18

A betegség elfogadhatatlan egy orvostól? Adja vissza a diplomáját?

Szerinted mindenki rászolgál a nyavalyáira?

A stressz pl az smafu? A mai magyar eü-ben van bőven stressz, túlhajszoltság, amik sok betegségnek triggerelője.

Ha egy orvos, eü-ben dolgozó minden szempontból egészségesen akar élni az lenne az első, hogy elhagyja a pályát.

ma 16:12

Divat most a tanácsadás, coaching, de sokszor futok bele énis,hogy aki mondja az nem aszerint él. De végülis ez biznisz, ő nem magát akarja megváltoztatni, hanem hasznot termelni a tudásából. De mondhat jó dolgokat egy túlsúlyos is, ha van olyan szakmai felkészültsége, ami egy átlag fogyózónak nincs. Meg tarthatja az emberben a lelket, sok embernek ez hiányzik, a motiváció.

Legvégül az akarat dönt. Nem a testet nehéz legyőzni, hanem az akaratot. A test majd igazodik.

22. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:11

Engem ez nem befolyásolna.

Ahogy én élek és amennyit mozogni tudok egyáltalán nem indokolja azt ahogy kinézek.

Épp tegnap egy friss ismerős kérte tőlem a titkot, hogy hogy eszek, hogy mozgok, hogy alszok, hogy ilyen az alakom. Sehogy, sőt, adottság.

A kezdő hsz alapján tőlem aki sosem foglalkozott a témával úgy néz ki bárki elfogadna tanácsot, míg egy szakértőtől, aki épp túlsúlyos meg nem. Érdekes.

21. globus (válaszként erre: 17. - Michelle.r)
ma 16:04
Olyan ismerősöm osztogat "pénzügyi tanácsadó" névjegykártyát, akiről tudom, hogy soha egy vasa nincs :DD Másik meg az anyjánál lakik, mert lakását elárverezték, de szintén pénzügyi szakértő.
20. asztanaviszta (válaszként erre: 2. - Enissa)
ma 15:35
Annyira nem lehet jó a módszer, ha nem működik.
19. asztanaviszta (válaszként erre: 12. - 55Judit)
ma 15:34

Egyáltalán nem kövér. Találkoztam vele párszor.

Volt egy gyomorszűkítő műtétje, amivel jó pár kilót leadott.

Most pedig egy anyagcsere probléma miatt szed gyógyszert és folytat diétát.

18. asztanaviszta (válaszként erre: 14. - 55Judit)
ma 15:32

Évek óta életmódot váltasz.

Mégsem sikerül.

Lehet, hasznosabb lenne a régit folytatni.

ma 15:31
Egyetértek. Mint ahogy attól a brókertől sem, akinek lyukas a cipője, ahogy attól a kereskedőtől sem veszünk autót, aki egy romhalmazzal jár és folytathatnám. Valamilyen módszer mindenkinél műküdik, de ha neki nincs igénye arra, hogy hitelesnek tűnjön, tartsa meg a tanácsait.
16. liliom10 (válaszként erre: 9. - 55Judit)
ma 14:53
Úgy tudom, Tóth Vera gyomorszűkítő műtét után fogyott le.
15. 55Judit (válaszként erre: 13. - Enissa)
ma 14:40
Helyes. Én is megyek!
ma 14:39
Nem is érdekel más zsírpárnája, elég nekem a magaméval foglalkozni. Most pontos terv született. Bízom a sikerben. nem hinném hogy beteg lennék, inkább életmódbeli változás kell.
13. Enissa (válaszként erre: 12. - 55Judit)
ma 14:38
Most megyek adok az egészségemnek egy kis sétát, majd visszaolvasok. :)
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook