Túl sok gyomorsav ellen mi használ? (tudásbázis kérdés)
Az biztos, ahány ember annyi féle. Páromnak sem jön be a tej, de mi anno ezt így tanultuk.
Én pl. a citrommal vagyok haragban, attól görcsölök be úgy, hogy ihajj.
Remélem a fórumindító azóta eljutott már orvoshoz, mert veszélyes üzem.
A citrom és a grapefriut is felejtős, meg a szódabikarbónát sem tudom elképzelni, hogy hatásos lenne (max.büfögtet)
Amit beválik, az egy pohár tej (persze nem az agyontartósított, 2021-ben jár le a szavatossága tipusúra gondolok) mert képez a gyomorfalon belül egy réteget, ami védi a nyálkahártyát.
+no stress :o)
Utóbbi árt a legtöbbet.
Ja, és a salvus vizet tényleg sokan dícsérik, bár nem próbáltam.
Nem fogok veled tényekről vitatkozni. OKOZHAT fekélyt a szódabikarbóna, mert kimarja a gyomorfalat.
A fűszeres ételek OKOZNAK savat és a stressz IS.
Ne beszélj össze-vissza.
A szódabikarbóna sosem okoz és okozott fekélyt....!!!!!!
Valóban orvos...jó tanács..párosítva a sok sok savlekötővel..
Érdemes elolvasni a mellékhatásait, na ezek okoznak fekélyt!!!
A fűszeres kajának sok köze nincs a savhoz....
Stressz--reflux--gyomorsav.....
Nem játék, a házi praktikákkal többet ártasz, mint használsz.
Szódabikarbónát semmiképpen ne végy be, mert fekélyt okoz!!!!
Általánosságban elmondható, hogy az étkezéssel és a sporttal tudod befolyásolni, de mivel a sav kimarja egy idő után a gyomorfalat, a nyelőcsövet és fekélyt, majd rákot okozhat, orvoshoz kell(!!!)menni.
Ne egyél-igyál cukrosat, szénsavasat, paradicsomot, káposztát, hagymát, este sokat, zsíros dolgokat stb. Kávét, teát, egyéb irritatívakat.
Repceméz, napi 3-szor egy kanállal, kúraszerűen , hónapokig használva jó lehet.
A sav nem egy kis vacak tünet, amivel nem törődni is jó. Nem játék.
Sportolj, mert az oldja a stresszt és a stressz savtúltengéshez vezet.
Vény nélküli szereket NE, orvos!!!
Szia!
A natúr pattogatottkukorica elmulasztja és finom is.
Próbálj meg minél több lúgosító ételt fogyasztani és nagyon kevés savas ételt....
Hátha ez beválik :)
Sziasztok!
Nekem is sok volt a savam, gyógyszerhegyek... nem segített semmi.
A stressz az első , amit likvidálni kell...
Sok sok relaxal..
Aztán 1 héten keresztül reggel és este 1 mokkáskanál szódabikarbóna és 1 db citrom leve, összekevered és felhöpinted.Vigyázz, mert kifut, lassan öntsd hozzá a citromot.
A másik szintén szódab..s recept.
3 héten keresztül minden étkezés előtt 1 mokkáskanál szb. 1 dl vízben feloldva.
A grapefruitot pl sem refluxosnak sem savtúltengésben szenvedőnek nem szabad alkalmazni!Erre vigyázzatok!!
Az rendben van, hogy a citrom lugosít, de a grape másként funkcionál szervezeten belül...
talán tudtam segíteni:-))
Szép napot Mindenkinek!
nekem epeműtét óta jelentkezett ez a probléma
csatlakozom, a legjobb a salvus víz, de ha marja torkomat egy-két rennie is segít kicsit
jah és vaj-margarin felejtős, ha reggel azzal kezdek, tuti sav az egész napom (de az epeműtét miatt már van egy-két tiltott dolog a listán:((( )
Nálunk a családban a szódabikarbónás víz mindenkin segített ilyen esetben. (2dl vízben feloldok 1 csapott taáskanállal) Az íze rossz, de hatékony. A stressz is okozhatja.
Jobbulást!
citrom = lúgosít
salvus gyógyvíz
További ajánlott fórumok:
- Szemölcs ellen mit használjak?
- Gyomorsav ellen!
- Reflux és gyomorsav elleni tea...
- Mit lehet szedni borzasztóan sok gyomorsavra Rennie-n kívül? És hányás ellen B6-on kívül?
- Anyukám most 23 hetes terhes és akármit eszik azt mondja feljön a gyomorsava. Tud vki vmit ez ellen?
- Jó gyomorsav elleni szer, ami jobb mint a Rennie?