Mit lehet szedni borzasztóan sok gyomorsavra Rennie-n kívül? És hányás ellen B6-on kívül? (tudásbázis kérdés)
A Tisacid nekem is mindig jó volt, de amikor rákérdeztem a dokinál kiderül hogy a gyógyszeres könyve szerint terhesség esetén ellenjavallt. Mondjuk azt ő sem értette hogy miért...
Nekem azóta a Rennie akkor kell ha a Salvus víz sem használ, ebből is látszik hogy nem vagyunk egyformák :-)
Gyomorégés: 8 hónapot szenvedtem így én is, Remegel rágótabletta vált be.
Olyan, mint régen a frutti cukor, csak enyhén mentolos (nem az a fogkrém gipsszel keverve feeling). Kimondottan finom, és ami a legfontosabb: már pár másodperc alatt hatott nekem és nem lett hányingerem tőle, mint attól, amit előtte szedtem (már a gondolatától is:))).
Az Anna-kút vize nem azonos a Salvus vízzel.
Amellett - úgy tudom - enyhén szénsavas is.
A Salvus az bükkszéki víz.
cocculine(homeopátiás bogyó)hányingerre,gyömbéres ital is jó szokott lenni...az nem savas...
Tisacid a savra..azt mondta a gyógyszertáros nő,ha ez nem segít,akkor semmi...
szervusztok.
a tegnap hallottam a tv-ben,hogy semmilyen édesség,sem zöldség,sem gyóümölcsöt nem szabad enni,sem mézet,mert sok savat idéz elö,mindenféle nyers dolog, a cola különösen nem jó.
A citromos vizet javasolja a term,.gyógyász-
A Salvus vizet lehet inni terhesen is, nekem segíteni szokott. Igaz én már a vége felé járok. A szódabikarbónát meg a Quamatelt is felejtsd el, ezek most tiltólistásak.
Az elején még gyömbérteát iszogattam, igaz nem kifejezetten savra, inkább az általános hányingerre. Nekem az is bevált.
Édesapámnak a rendszeres fogyasztása begyógyította a vérző gyomorfekélyét.
Gyógyszertárban kapható, gyógyvíz.
(Imába fogod foglalni a nevem!:):):)
Én 20 hetes koromig hánytam. Egyetlen dolog segített, a cola. Nem gészséges, de nem kell belőle egy hordóval meginni. 2-3 korty nekem mindig elmulasztotta a hányást.
(HeimPál oldalán ajánlják házi praktikakénk hányós gyereknek is.)
Hol tartasz a terhességedben egyébként? Az a rossz, hogy a hányással csak a nyelőcsövedre kerül a sav.
Nekem a citromos víz vált be, szénsavmentes vízbe csöpögteted, és amikor érzed hogy rossz, akkor kortyolgatsz belőle.
Egyébként ha nem javul, akkor hívd fel a dokidat, ő fel tud írni neked savlekötőt.