Tudtok fincsi vadhusi recepteket? (beszélgetés)
Őzgerinc vadasan
Hozzávalók: 1kg őzgerinc (csont nélkül), 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, ízlés szerint vöröshagyma, fokhagyma, citrom, bors, koriander, babérlevél, mustár, ecet, boróka, cukor, 2 dl tejföl, 5 dkg finomliszt, 0,5 dl étolaj
Elkészítése: A megtisztított gerincet 1 napig zöldséges páclében érleljük. Olajon a megtisztított, karikára vágott hagymát, répát, gyökeret megpároljuk a fűszerekkel együtt. Rátesszük a pácléből kiemelt húst, és kevés lével felengedve egy órán keresztül pároljuk. Amikor puha, kivesszük a húst, és a zöldséges levét szőrszitán átpasszírozzuk. Ízlés szerint utánízesítjük mustárral, ecettel, citromlével. Tejföllel dúsítjuk, majd jól átforraljuk. (Ha nem elég sűrű a mártásunk, kevés lisztből világos rántást készítünk, és ezzel sűrítjük.)
A húst forrón szeletelve tálaljuk, zsemlegombóccal vagy kifőtt tésztával
Az országos vadételfőző versenyen készült díjnyertes ételek receptjei itt:
Inspirációnak remek, találhatsz jó ötleteket, mégis azt javaslom, ha jót akarsz, bízd magad Myrthilre! :-) Szeret és tud is főzni, nézd csak meg az adatlapját!
Szia!
Kicsit különleges:
Pácold be előtte este vadpácba. Másnap szalonnát kicsit pirítsd meg, majd rá a hús. Mikor mindkét oldala fehére sült, fél deci vízzel öntsd fel, és lefedve süsd még kb 40 percig. Ha már puha a hús, szedd ki, és a maradék szaftot 1 evőkanál liszttel, 1 dl borral és 1 dl vízzel sűrítsd be, majd bolondítsd meg egy evőkanál áfonyalekvárral.
Úgy az igazi, ha már összeértek az ízek :)