Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kukoricadarából mit lehet csinálni, tudtok jó recepteket? fórum

Kukoricadarából mit lehet csinálni, tudtok jó recepteket? (tudásbázis)


2009. nov. 28. 23:39
Milyen jó ötletek,én még soha nem ettem kukoricadarát,meg fogom kóstolni! (viszont a férjem horgász,és etetőanyagnak használja:) )
28. Dizzz
2009. nov. 28. 23:20
Én speciel ma ezt adtam a gyerekecskémnek:)
2009. nov. 28. 23:04
Nagyon sok fele kepen lehet kesziteni a kukoricadarat/lisztet/mi szeretjuk kakaoskaveval,joghurtal,tejfolel,paprikas csirkenel koretnek/nokedli helyet/gyerekkoromban a szekelyfoldon ettem a nagyszuloknel,diszno vagaskor a porkolt,hurka es kolbasz melle puliszkat adunk ceklaval,vannak videkek ahol a toltott kaposztat puliszkaval fogyasztjak.Vettem a Tescoban kukoricadarat annak nagyobb a szemcseje ezt mi toltotkaposztanal hasznaljuk rizs helyet,van a malekenyer,malepogacsa.Minalunk keszitik a BALMOST tejfolben fozik a kukoricadarat es a vegefele hozza keverik a juhturot.A receptejeimnel talaltok recepteket.
2009. febr. 21. 07:32

[link]

Ezen az oldalon sok finomságot találsz kukoricadarából.

2009. febr. 20. 21:39
Pl. polenta-t.
2009. febr. 20. 21:37

A kislányomnak úgyanúgy szoktam elkészíteni, mint a búzadarából készülő tejbegrízt.

Amíg nem ehetett tejet:

Lassú tűzön, bő vízben megfőzöm a kukoricadarát, majd ha poharakba teszem, fogyasztása előtt langyosra melegítem, beleteszek egy bébidesszertet/lekvárt/gyümölcsjoghurtot és már eheti is.


Amióta tejet is fogyaszt: Tejben főzöm, közben ízesítem vaníliás cukorral, citromhéjjal. Langyosan tálalom (a bőrét utálja, ezt leszedem:) vagy magában, vagy ebbe is lehet keverni joghurtot/lekvárt/kakaót, fahéjat, stb. tetszés szerint.

2009. febr. 20. 20:16
vízben vagy tejben kifőzöd, mézzel édesíted és kedved szerint ízesíted - ha kihűl, nedves kézzel golyókat hengergetsz és kókuszba forgatod :)
22. f5baf9d0f0 (válaszként erre: 17. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 17. 18:19

Na akkor ezt még nem ismered!

Igenis kukorica daràbol készült pizzàra gondoltam.

Prsze ne tésztàt képzelj el..

Ha kell leirom a receptet!

21. Ötven
2009. jan. 17. 17:43
Vizet forralok ételízesítővel, borssal, szárított petrezselyemmel és ebben főzöm ki a kukoricadarát. Utána kevés kisütött szalonnazsírt és egy-két deci joghurtot keverek hozzá. Csészékbe töltöm. Esetleg mehet bele a kisütött szalonnakockából is kevés. Köretnek vagy magában is jó, de kihűlés után bebőrösödik.
2009. jan. 17. 16:56
Köszi mindenkinek,ki fogom mindegyiket próbálni.....
19. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 18. - Kohi)
2009. jan. 17. 14:12
Csakhogy a búzadara szemcsézete nagyjából egyforma méretű mert malomkővel őrlik, míg kukoricadarát lehet egész durvát is csinálni attól fűgg hogy a kalapácsos darálóhoz milyen rostát teszünk fel. Kásához durvát szoktak darálni.
18. kohi
2009. jan. 17. 13:39

Kukoricadarát mindenhez lehet használni, amihez búzadarát használnál egyébként.

Pl. túrós sütibe ( amibe kell búzadara) sokkal lágyabb lesz, ha kukoricadarát teszel.

17. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 15. - F5baf9d0f0)
2009. jan. 17. 13:37
De azt kukoricalisztből lehet csinálni nem darából.
16. M_Marcsa (válaszként erre: 7. - Sziszko69)
2009. jan. 17. 11:53

Megfőzöm a puliszkát, keményre, de még alakítható. Pl. jénaiba teszek egy rend puliszkát, kanállal belemerem, rá a túrót. puliszka , megint túró. Be a sütőbe, amíg összeolvad. Tetejére tejfölt teszek.

A cérnás változatát macerásnak találom.

2009. jan. 17. 10:44

kukorica pizza!

Nagyon finom!

14. Setna
2009. jan. 17. 10:33

Hát akkor íme:


Hozzávalók (kb. 2 db 12-es muffintepsihez):

22 dkg vaj (vagy természetesen margarin - én mondjuk tök nehezen szoktam meg, hogy itt abszolút nem használhattam margarint a sütéshez, mindent CSAKIS HIPERSZUPER DÁN VAJJAL, merthogy sokcsillag az sokcsillag...uááááá!), 30 dkg porckor, 4 tojás, 5 tojássárgája, 15 dkg liszt, 15 dkg kukoricadara, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, konzerv barack (vagy befőtt), cukor a karamellhez


A porcukrot kikeverjük a vajjal, egyesével hozzákeverjük a tojásokat és a sárgáját, majd összevegyítjük a lisztet, polentát (kukoricadara), sót, sütőport, és az egészet a tojásos keverékbe dolgozzuk.

A barackot vékonyan felszeleteljük, és elosztjuk a muffintepsi mélyedéseiben.

Közben 30-35 dkg cukrot kevés vízzel világos karamellé főzünk, és a muffintepsiben levő barackokra öntjük. Ha szilárdult egy kicsit, rátöltjük a kész masszát (nem kell teljesen teli, mert nőni fog, ja és a legegyszerűbb nyomózsákkal), és előmelegített sütőben (kb. 170 fokon) 15-16 percet sütjük, aztán még melegen kifordítjuk a formából, mert később a karamell miatt már nem utolsó meló kivésni... Ha szillikonos a forma, nem ügy elmosni, ha viszont fém, akkor dobjuk jó meleg vízbe mondjuk egy éjszakára, akkor a karamell simán kiázik.

A süti langyosan a legfinomabb. Nálunk meleg desszertként, közvetlenül a sütőből ment, mellette mandulaszósz, és házi mandulaszörbet virágformára alakított grillázskosárkában - giccs a javából...


Kellemes sütögetést, és persze jó étvágyat hozzá.

13. Sziszko69 (válaszként erre: 9. - Setna)
2009. jan. 17. 09:00

Írd meg légyszi a receptet. Érdekelne.

Köszi előre is.

12. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 10. - Béka603)
2009. jan. 16. 23:06
Azzal hogy a dara megdagad még nem fő meg.
11. ppiiccii (válaszként erre: 7. - Sziszko69)
2009. jan. 16. 22:59
Én is így szoktam hideg tejjel csak még rakok rá egy kevés cukrot is.
2009. jan. 16. 22:14
Kukoricadarás túrógombóc:8dl víz,2dltej,pici só,2dl kukoricadara.2-3 ek cukor,25 dkg tehéntúró.diszítéshez daráltmák, cukrozott tejföl.A vizet a tejjel,a sóval felforraljuk.Utána beletesszük a cukrot,és a darát.Hagyjuk állni,amíg a dara megdagad.Keverjük hozzá a túrót.Gombócokat formázzunk fagyiskanállal,vagy evőkanállal,és a végén forgassuk bele daráltmákba.A kész gombócokat vagy porcukorral,vagy cukrozott tejföllel diszítjük.
2009. jan. 16. 21:53
Volt az előző szezonban egy kukoricadarás desszert a hajónkon, peach-polenta upside-down cake (barackos-kukoricadarás "fejjel lefelé" süti) vagy valami hasonló néven, szóval ha süti is érdekel, szívesen idepötyögöm, vagy küldöm "nagyonmagánextratitkos" levélben
2009. jan. 16. 21:05

Túrós puliszka!!!


Hozzávalók: 50 dkg kukoricaliszt,1 liter forro viz,25 dkg juhturo

Elkészítés: A mar fovo vizbe lassan beleszorom a lisztet,es hagyom foni mersekelt langon 20 percig,ezutan pedig elkezdem kevergetni a tuzrol leveve amig ossze nem all,akkor ismet visszateszem es nagy langon egyet szusszan es mar lehet is kiboritani a lapitora.Egy nagy labas aljat kikenem zsirral es megszorom turoval,majd cernaval vagok egy centi vastag szeleteket a puliszkabol es kezdem a retegezest puliszka turo-puliszka turo,a tetejere pedig aki szereti raonthet egy deci tejfolet is .Fedo alatt meg 15 percig mersekelt tuzon tartom ,es mar kesz is .Tavasszal zoldhagymaval nagyon finom tud lenni

7. Sziszko69 (válaszként erre: 6. - M_Marcsa)
2009. jan. 16. 20:59

Megtennéd, hogy leírod ennek a túrós puliszkának a receptjét?

Én csak a sima hagyományos puliszka receptjét ismerem, régen még a nagymamám csinálta. Jó forrón tányérba szedtük és hideg tejet öntöttünk rá. Isteni finom volt.

Én sem ismerek több receptet.

Előre is köszi

2009. jan. 16. 20:51
Jó a túrós puliszka is, vagy sajttal-tejföllel.
2009. jan. 16. 19:39

Hozzávalók: 1 liter víz.

só,

30 dkg. kikoricadara,

3 evőkanál étolaj

Elkészítés: Az olajat és a vizet gyengén sózva felforraljuk. Csurgatva beleeresztjük a kukoricadarát és állandóan kevergetjük, készre főzzük. Tűzről levéve átkeverjük, evőkanállal kiszaggatjuk, formázzuk. Kiváló köret sültek, tokányok, apróhúsok mellé.

Elkészítési idő: 20 perc

2009. jan. 16. 19:34
azt hogyan kell csinálni?
2009. jan. 16. 19:18
puliszkát
2009. jan. 16. 19:15
puliszkát, ami nagyon finom lekvárral!!!!
2009. jan. 16. 19:13
Kukoricadarából mit lehet csinálni, tudtok jó recepteket?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook