Kukoricadarából mit lehet csinálni, tudtok jó recepteket? (tudásbázis)
Ezen az oldalon sok finomságot találsz kukoricadarából.
A kislányomnak úgyanúgy szoktam elkészíteni, mint a búzadarából készülő tejbegrízt.
Amíg nem ehetett tejet:
Lassú tűzön, bő vízben megfőzöm a kukoricadarát, majd ha poharakba teszem, fogyasztása előtt langyosra melegítem, beleteszek egy bébidesszertet/lekvárt/gyümölcsjoghurtot és már eheti is.
Amióta tejet is fogyaszt: Tejben főzöm, közben ízesítem vaníliás cukorral, citromhéjjal. Langyosan tálalom (a bőrét utálja, ezt leszedem:) vagy magában, vagy ebbe is lehet keverni joghurtot/lekvárt/kakaót, fahéjat, stb. tetszés szerint.
Na akkor ezt még nem ismered!
Igenis kukorica daràbol készült pizzàra gondoltam.
Prsze ne tésztàt képzelj el..
Ha kell leirom a receptet!
Kukoricadarát mindenhez lehet használni, amihez búzadarát használnál egyébként.
Pl. túrós sütibe ( amibe kell búzadara) sokkal lágyabb lesz, ha kukoricadarát teszel.
Megfőzöm a puliszkát, keményre, de még alakítható. Pl. jénaiba teszek egy rend puliszkát, kanállal belemerem, rá a túrót. puliszka , megint túró. Be a sütőbe, amíg összeolvad. Tetejére tejfölt teszek.
A cérnás változatát macerásnak találom.
kukorica pizza!
Nagyon finom!
Hát akkor íme:
Hozzávalók (kb. 2 db 12-es muffintepsihez):
22 dkg vaj (vagy természetesen margarin - én mondjuk tök nehezen szoktam meg, hogy itt abszolút nem használhattam margarint a sütéshez, mindent CSAKIS HIPERSZUPER DÁN VAJJAL, merthogy sokcsillag az sokcsillag...uááááá!), 30 dkg porckor, 4 tojás, 5 tojássárgája, 15 dkg liszt, 15 dkg kukoricadara, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, konzerv barack (vagy befőtt), cukor a karamellhez
A porcukrot kikeverjük a vajjal, egyesével hozzákeverjük a tojásokat és a sárgáját, majd összevegyítjük a lisztet, polentát (kukoricadara), sót, sütőport, és az egészet a tojásos keverékbe dolgozzuk.
A barackot vékonyan felszeleteljük, és elosztjuk a muffintepsi mélyedéseiben.
Közben 30-35 dkg cukrot kevés vízzel világos karamellé főzünk, és a muffintepsiben levő barackokra öntjük. Ha szilárdult egy kicsit, rátöltjük a kész masszát (nem kell teljesen teli, mert nőni fog, ja és a legegyszerűbb nyomózsákkal), és előmelegített sütőben (kb. 170 fokon) 15-16 percet sütjük, aztán még melegen kifordítjuk a formából, mert később a karamell miatt már nem utolsó meló kivésni... Ha szillikonos a forma, nem ügy elmosni, ha viszont fém, akkor dobjuk jó meleg vízbe mondjuk egy éjszakára, akkor a karamell simán kiázik.
A süti langyosan a legfinomabb. Nálunk meleg desszertként, közvetlenül a sütőből ment, mellette mandulaszósz, és házi mandulaszörbet virágformára alakított grillázskosárkában - giccs a javából...
Kellemes sütögetést, és persze jó étvágyat hozzá.
Írd meg légyszi a receptet. Érdekelne.
Köszi előre is.
Túrós puliszka!!!
Hozzávalók: 50 dkg kukoricaliszt,1 liter forro viz,25 dkg juhturo
Elkészítés: A mar fovo vizbe lassan beleszorom a lisztet,es hagyom foni mersekelt langon 20 percig,ezutan pedig elkezdem kevergetni a tuzrol leveve amig ossze nem all,akkor ismet visszateszem es nagy langon egyet szusszan es mar lehet is kiboritani a lapitora.Egy nagy labas aljat kikenem zsirral es megszorom turoval,majd cernaval vagok egy centi vastag szeleteket a puliszkabol es kezdem a retegezest puliszka turo-puliszka turo,a tetejere pedig aki szereti raonthet egy deci tejfolet is .Fedo alatt meg 15 percig mersekelt tuzon tartom ,es mar kesz is .Tavasszal zoldhagymaval nagyon finom tud lenni
Megtennéd, hogy leírod ennek a túrós puliszkának a receptjét?
Én csak a sima hagyományos puliszka receptjét ismerem, régen még a nagymamám csinálta. Jó forrón tányérba szedtük és hideg tejet öntöttünk rá. Isteni finom volt.
Én sem ismerek több receptet.
Előre is köszi
Hozzávalók: 1 liter víz.
só,
30 dkg. kikoricadara,
3 evőkanál étolaj
Elkészítés: Az olajat és a vizet gyengén sózva felforraljuk. Csurgatva beleeresztjük a kukoricadarát és állandóan kevergetjük, készre főzzük. Tűzről levéve átkeverjük, evőkanállal kiszaggatjuk, formázzuk. Kiváló köret sültek, tokányok, apróhúsok mellé.
Elkészítési idő: 20 perc