Tudtok ebben a házi feladatban segíteni? (tudásbázis)
Szóval szerintem az a lényeg, hogy Kovács úron kívül 7en voltak a buliban a feleséggel együtt. Mind a 7 ember más számott mondott, amikor megkérdezték, hogy hány emberrel fogott kezet. Ezek a számok: 0,1,2,3,4,5,6 lehetnek. 7 ugye nem lehet, mert akkor ahhoz valakink a saját feleségével kellett volna kezet fognia.
A 6 kézfogást az tette, akinek a felesége/férje 0 kézfogást tett, mivel azt jelenti a 6 kézfogás, hogy mindenkivel kezetfogott, kivéve a saját feleségével. Az 5 kézfogást azt tette, akinek a párja 1 kézfogást tett, a 4 kézfogást azt tette, akinek a párja 2 emberrel fogott kezet.
Tehát Kovácsnénak csak a 3 maradt válaszként, így ő 3 emberrel fogott kezet. :)
szerintem rosszul értelmezed a kérdést
a kérdés arra vonatkozik, hogy Kovács úr minden jelenlevőtől (beleértve az asszonyt) megkérdezte, hogy hány emberrel fogtak kezet, és mind a 7 ember más számot mondott
Hogy értik azt,h 7 különböző választ?
7 embertől kapott választ? mert akkor nyilván a feleségét is megkérdezte,vagy:
a 7 válasz különbözött egymástól..mert akkor sokkal bonyolultabb a dolog.
Kovács úrhoz és feleségéhez három házaspár érkezett vendégségbe. Üdvözléskor néhányan kezet fogtak egymással, de senki sem fogott kezet a házastársával. Amikor mindenki megérkezett, Kovács úr megkérdezte őket, hány emberrel fogtak kezet a jelenlevők közül. Hány vendéggel fogott kezet Kovás úr felesége ha tudjuk hogy a kérdésre Kovács úr hét különböző választ kapott?
Próbálkozom a megoldással, el is neveztem a házaspárokat. Tegyük fel, hogy van Kovács úr és Kovácsné, illetve a hozzájuk érkezett három házaspár (legyenek): Tóth úr és Tóthné, Kiss úr és Kissné, illetve Nagy úr és Nagyné.
Viszont sehogy sem jövök rá arra, hogy Kovács úr hogy kaphatott 7 különböző választ. Kovácsné kezet foghatott Tóth úrral (1 válasz), Tóthnével (2 válasz), Kiss úrral (3 válasz), Kissnével (4 válasz), Nagy úrral (5 válasz), Nagynével (6 válasz), viszont a saját férjével nem fogott kezet, a 7. válasz viszont még mindig nincs meg.
További ajánlott fórumok:
- Van olyan ismerősöd akinek cilinderes szemüveg kell?Tudtok ebben segiteni nekem?
- Tudtok segíteni ebben a biológia feladatban?
- Ebben az 5. osztályos nyelvtan feladatban tudtok segíteni?
- Magán reumatológust keresek Győrben vagy Szombathelyen. Tudtok ebben segíteni?
- Szeretnék olyan torta vagy sütireceptet, ami gyors, egyszerű, hasonlít ízvilágában a zserbóra. Tudtok ebben segíteni?
- Tudtok segíteni ebben a matematika házi feladatban?