Tudnátok nekem mondani festett hajra bármilyen világosító sampont/balzsamot/módszert? (beszélgetős fórum)
A barátnőd haja biztosan erős hidrogénnel lett leszívatva. Néha itt is olvasok olyan tanácsokat, hogy 12-es oxival... na ez tényleg brutál, és könnyen járhat az ember úgy, mint a barátnőd. A fodrászok (na jó, nem mindegyik :) )inkább többször, de gyenge oxival csinálják ezt a folyamatot, mert úgy nem lehet a hajat leégetni. Amúgy is mindenkinek másképp reagál a haja a szőkítésre, tehát először érdemes a legenyhébb módszert kipróbálni, aztán erőíteni, ha szükséges.
Az ecetes öblítést azért szokták ajánlani, mert a savassága folytán semlegesíti a sampon lúgos kémhatását, és a haj külső szerkezetét bezárja. Tehát azért lesz sima, puha a hajad a savas öblítések után, mert egészséges lesz a hajad külső pikkelyes rétege. Egyébként ilyenkor a mesterséges pigmentek nem nagyon tudnak távozni a hajból, ezért ajánlják a szakemberek direkt festett hajra. A citrom már más helyzet, az világosíthat, de inkább a világosabb tónusú hajhoz ajánlott, a sötéttel nem bír.
Anda igazad van végül is, csak én azért próbálkozok ilyenekkel, mert 1ik barátnőmnek ilyen le lett szívatva a haja és iszonyat eltöredezett neki, és azt nem merem. Igazából már kezd hasonlítani a mostani hajszínem az eredeti hajszínemre, már alig feltűnő a lenövésem :) Eddig citrommal világosítottam, most a hétvégén próbáltam ki a citromos-ecetes pakolást és az is használt szerintem, meg nagyon puha lett tőle a hajam! Úgy csináltam, hogy hajmosás előtt hajbalzsamba kevertem 1 fél citrom levét és 1 evőkanál ecetet (csak azért írom le, hogy hátha valakinek segítek vele :) )
Szóval már annyira nem is kell a festett részen világosítanom, de azért még be szeretnék szerezni 1 olyan korpásodás ellene sampont (Novo Rozal), amit Sleepi ajánlott nekem, és akkor leírom a tapasztalataimat :)
Azon gondolkozom, hogy ha sikerül olyan színt elérnem teljesen, mint az eredeti hajam, akkor már nyáron be sem festem, hagyom kicsit pihenni a hajam, a víztől naptól úgyis gyorsan kopik a festék. Aztán majd ősszel nézek magamnak valami új világosabb színt :)
Elmentem a városban mind2 gyógyszertárba és nem kaptam semelyikben sem Novarozalt, amire amúgy azt mondták, hogy Nobozoral :D na min1, holnap kapnak az 1ikben árut, hátha jön, mondták, hogy szokott lenni, ha meg nem jön, akkor meg rendelek és a kövi szállítmánnyal hoznak nekem :)
Ma ecetes-citromos pakolást tettem a hajamra, nemtudom mennyire világosította, épp most van törülközőbe csavarva a hajam :)
Köszi az infót! De ha leszedni, akkor nem lesz olyan sötét a hajam. Mert én amúgy azért szeretném világosítani a festett részt, mert szeretném új színnel befesteni, ami világosabb barna. Na és ha erre festem rá, akkor ugyanúgy sötét lesz az a szín is, nem olyan, mint a képen van a csajnak. Úgyhogy az nem lenne baj, ha nem ugyanolyan lenne a színe, mint a lenövésnek.
És ez roncsolja a hajat? Te használtad már? Vagy fodrász csinálta neked? És használtad, akkor milyen fajtát? :)
Amúgy holnap veszek Novarozal-t mert az 1ik gyógyszertárban nem volt, ahol kerestem, holnap megyek a másikba :) És megírom a tapasztalatomat, ahogy ígértem!
Jójó, mindenképp beszerzek 1et!! Fú köszi, ez nagyon jó tipp :) És megírom a tapasztalatomat :P
Fastlove, neked is köszi amit írtál, csak azért írtam, hogy érdekes, meert azok a módszerek 1 kicsit nehezebben kivitelezhetőek :)
Azt nem tudom, hány réteg színt képes leszedni, szerintem erről inkább fodrásszal konzultálj, az a biztos. :)
A samponról: Én a lent említett márkát használtam, attól nem lett korpás a hajam. /Am. a head a schoulders-nek pont az a lényege, h. hazavágja az ember fejbőrét, ezért ajánlom inkább a gyógyszertárit./
A NovoRozalt úgy használtam, h. megmostam vele a hajam, és kb. 20 percet még rajta hagytam, utána öblítettem le. Némi balzsamot utána ajánlatos feltenni.
Onnan látod, h. viszi a színt, h. sötét lesz a hab is, meg a víz is lemosáskor.
Ha kipróbálod, majd írd meg, milyen eredményt sikerült elérni!
Ha a festéket akarod leszedni, arra ott vannak a különféle "hajradírok", amelyekkel visszanyerhető az eredeti szín, fodrászkellékesben kapható.
Ha csak világosítani szeretnél a színen, arra az erősebb korpásodás elleni samponok nagyon jók. Nekem ezek közül a Novo Rozal vált be. /gyógyszertárban kapható/.
"Az ókori római nők a germán rabszolganők és hadifoglyok aranyszőke hajszínét megirigyelve a következő praktikákat vetették be:
erős kamillafőzetbe áztatták a hajukat, majd kiültek a napra, és ott szárították meg
fahamut kefertek péppé vízzel, és azt kenték a hajukra
az aranyló zsínhatás végett porrá őrölt sáfrányból és kurkumából tettek rá pakolást
Természetesen egy alkalomtól ne várd a tökéletes eredményt, de 4-5 alkalom után már egész látványos!"
citromlés, ecetes vizzel próbálkozhatsz, de vigyázz, mert a frissen festettet az ecet lekaphaja.(mármint a szint)
kamillás esetleg, bár attól inkább sárgul, szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Írjatok bármilyen mondatot ami H-val kezdődik!!
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Keresztnevek szóláncban /akár becézett alakban is, bármilyen külföldi keresztnév is lehet/
- Medrol - Bármilyen tapasztalat érdekel!
- Kinek hány hónap el maradása van bármilyen számlával?
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.