Tudnátok ajánlani valamit a pattanások ellen? (tudásbázis)
Ma megkérdeztem a természetgyógyászomtól,hogy melyiknek köszönhetem az álltalam szedett dolgok közül,hogy egy pattanás se jön ki rajtam(még menses előtt se),,a vitaminoknak,,
Persze nem gyógyszertárit veszem.
Mindíg beigazolódni látszik,hogy valaminek a hiánya okozza a próblémákat,aki nem hiszi járjon utána....
Mindenfélét. A krémeken, lemosókon kívűl pl. ezüstkolloid, élesztő, aloe, holttengeri iszap, sós szappan, meg az az agyag, aminek most nem jut eszembe a neve, azt is csodaszernek adták el és semmi se történt. Szöget ütött a fejembe, hogy lelki oka van a dolognak. Csak hát ezen meg hogy a fenébe változtassak?):
A körmöm, a hajam gyönyörű, erős. Csak a bőröm ilyen problémás.
Ez nem vicc,hanem a valóság.Nem emlékszem mikor volt egy is az arcomon.Menses előtt se jön már ki,és ehetek olajos magvakat kilószám.
Kiváncsi lennék mit próbáltál ki.Itt se elég csak a külső kence-fice,sőt nem is kell.
A köröm és az arcbőr,mutatja a szervezet állapotát.
Vitaminok,c-vitamin,sörélesztő tabletta,echinácia csepp,homoktövis,csodákra képes.Salycil-szesz külsőleg.
Az arcbőr is a belső rendellenes folyamatokat tükrözi pl.gyulladás,hormonok stb.
Ha nem vagy már tini,egynek se kellene lenni.
Igen, az étkezés a legfontosabb, ezen túlmenően a rendszeres és következetes bőrápolás.
-Holt-tengeri iszapos szappan
-Himalájai só(szappan)
-glikolsavas vagy TCA hámlasztás
-she vaj, levendulaolaj, teafaolaj kombó hidratálásra
-lehetőleg csak 100%-ban természetes anyagokat használj a bőrödre!Ne várj egy-két nap alatt csodát!
Nagyon jó tisztító, feszesítő, vitalizáló pakolás és egyben olcsó megoldás is az, ha egy fél kocka élesztőt felfuttatsz kb fél deci tejben egy pici cukorral. A habos, felfuttatott élesztőt rá kell kenni a már megtisztított, leradírozott, nem vizes bőrre és fél órát állni hagyni. Végül langyos vízzel lemossuk és hidratáljuk.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Hogyan harcoltok a pattanások ellen?
- Milyen természetes módszereket tudtok pattanások ellen?
- Mitesszerek, pattanások, és kitágult pórusok a hátamon és a mellkasomon. Mit tehetnék ellene?
- A só valóban jót tesz a bőrnek? Egyéb természetes dolgok a pattanások ellen?
- Mit lehet tenni a tarkón és a hajas fejbőrön kialakult, fájó pattanások ellen?