Tudja valaki konkrétan hány hónap végkielégítés jár 5, 5 év után? (tudásbázis)
12. aproeszter
2009. nov. 17. 19:45
A gyes is munkaidőnek számít?Munkahelyről mentem gyesre 8 éve vagyok 3év rendes gyesen 5 éve hosszabított gyesen a kislány aszthmás.10éves koráig jár.Utánna mennyi ídő szabadság jár nekem?A gyes előtt 2-3 éve mentem oda.Ha tud valaki segítsen ,Köszike!
11. gyöngyi
2009. nov. 17. 17:15
Ha valaki tudja kérem válaszoljon! Jár mindenkinek végkielégítés? Vagy függ munkakörtől? Esetleg a munkáltatótól?
10. Júlia*
2009. febr. 14. 12:49
Most már csak adható,
de nem köteles adni a munkáltató.
9. *szami* (válaszként erre: 8. - SReni)
2009. febr. 14. 12:44
Ha te mondasz fel ,akkor nemjár a végkielégítés!!!Csak ha elküldenek vagy közösmegeggyezés...De akkor is ha benne van a szerződésedben,hogy igényt tartasz rá!!!
8. SReni
2009. febr. 14. 11:45
Azért kérdeztem, mert nem tudom megér-e felmondani és átmenni új munkahelyre ha van most fix lehetőségem, vagy megvárni amíg felmondanak, de akkor meg éppen lehet hogy nem lesz hova mennem! Nehéz......
7. *szami*
2009. febr. 14. 11:41
Szia!2 hó,és 1 hó felmondás...amiből a felét ledolgoztathatják..de lehet nem tartanak rá igényt...
6. SReni
2009. febr. 14. 11:37
Köszönöm az infókat!
Ezeket én is megtaláltam a neten, de réginek tüntek, azóta nem változott esetleg?
5. szimre
2009. febr. 14. 11:33
Jól tudjátok:
"
A munkavállalót végkielégítésre akkor jogosult, ha
* munkaviszonya a munkáltató rendes felmondása vagy jogutód nélküli megszűnése következtében szűnik meg, és
* a munkaviszony megszűnésének időpontjáig nyugdíjasnak nem minősül, és
* a munkaviszony a munkáltatónál meghatározott időtartamban fennállt.
A jogosultság megléte esetén a végkielégítés mértéke:
* legalább három év esetén: egyhavi,
* legalább öt év esetén: kéthavi,
* legalább tíz év esetén: háromhavi,
* legalább tizenöt év esetén: négyhavi,
* legalább húsz év esetén: öthavi,
* legalább huszonöt év esetén: hathavi
"
4. hevniki
2009. febr. 14. 11:32
Igen én is két hónapot tudok!
3. szepk
2009. febr. 14. 11:31
Igen, 2 hónap jár!
2. szepk
2009. febr. 14. 11:31
azt hiszem 2, de mindjárt megnézem...
1. SReni
2009. febr. 14. 11:29
Tudja valaki konkrétan hány hónap végkielégítés jár 5, 5 év után?
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy mikor küldik a munkanélküli segélyeket ebben a hónapban?
- Egy hónapra mennyi pénz marad kajára és hogyan tudjátok beosztani?
- Viszkető, növekvő csomó a mellben, 3, 5 hónappal a szoptatás után. Tudja valaki mitől lehet?
- Ki tudja, hogy december 26-án hogy vannak nyitva az osztrák benzinkutak?Burgenland érdekelne, konkrétan Großpetersdorf.
- SMS jött, hogy megváltozott a Dominó üzléetszabályzata. Konkrétan miben, tudja valaki?
- Nem tudja valaki, hol lehet orvosi szakszöveget (konkrétan zárójelentést) lefordítatni angolra nem túl horror áron?