Tudja valaki, hogy kinek jár a kórházi kezelés esetén járó utazási utalvány/útiköltség térítés, és hogy kell intézni? (tudásbázis kérdés)
Azért ez piszokul bosszantó nem,hogy a beteg vagy a Te esetedben a beteg szülei nemkapnak felvilágosítást.
2002 ben mikor kálváriám elkezdődött 2 hónapig saját költségemen jártam mert nemszóltak hogy van betegszállítási lehetőség vagy utazási visszatérítés ami jár és igénybe vehető:-(
Szép napot!
Az tutti hogy változott mert én most voltam MRI.n és házidokihoz mentem utazási papírért,aki közölte velem most már ott kell kérni ahol adják a beutalót,de most kivételt tett hogy lefénymosltam a beutalot és megcsinálta a papírt.
Hogy a Ti esetetekben jár-e azt hiszem igen,de sztem ha lemész a gyerekrendelőbe ott 100%os választ kapsz kérdésedre.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Az 1 éves kislányom gyógyíthatatlan -anyagcsere- betegségben szenved. Hasi szondán táplálható.
Szeretném hordani egy vidéki - más megyében található - nevelési és integrációs központba, amely egy egységes módszertani intézmény. (Korai Fejlesztésre, később óvodába stb.-i).
Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben jár-e az útiköltségtérítés s ha igen kinek kell kiadnia? Amennyiben a házi gyerekorvos állítja ki, felé milyen dokumentum, igazolás, s kitől szükséges, hogy kiállíthassa az útiköltségtérítést?
A helyileg illetékes Megyei Gyógypedagógiai Szolgáltató Központba viszem s onnan kapok egy a papírt, és akkor vihetem megyén kívülre.
A kislányom tömegközlekedési eszközön nem szállítható, mivel fertőzésnek van kitéve, továbbá mozgáskorlátozott.
Holnap felhívom újra az oep-et, hogy mi a teendő, és rákeresek a paragrafusra is majd.
Nem fogom ennyibe hagyni, mert nagyon sokat kell mennünk, kb 90 km-re van tőlünk a kórház, és alig bírjuk anyagilag.
Úgy tudom az utiköltség térítés mindenkinek alanyi jogon jár.
Főleg ha az OEP is ezt mondta.
Kérd újra az orvostól,és mond el mit mondtak neked telefonon. Ha most sem adja hívd fel újra őket és kérdezd meg mi a teendő.
Délután felhívtam az oep-et, és nekem is ezt mondták, viszont a háziorvos nem hajlandó kiadni a papírt. És még majdnem ki is nevetett, hogy nem vagyok se mozgássérült, se mentális betegségem nincs, akkor hova akarok menni.
Pedig az oep-nél azt mondták, hogy a meddőségi kezelés esetén is lehet kérni, ha olyan a vizsgálat.
További ajánlott fórumok:
- Mi a legjobb módszer a herpesz megelőzésére, kezelésére?
- A méhnyakrák tünetei és kezelése
- Mi lehet az oka, hogy kórházi kezelés keretében 7 napig vérhígítóval 'kezeltek' a zárójelentésemen meg nem szerepel?
- Heim Pál kórházban van lehetőség a gyerkőccel maradni mig kórházi kezelés alatt áll?
- Tudja valaki, hogy ha munkanélkülin vagyok és közben beteg leszek, kórházi kezelés is, meghosszabbodik-e a munkanélküli idöm?
- Pszichiátriai kezelésért /kórházi bentfekvés/ szokás hálapénzt adni az orvosnak?