Tudja valaki, hogy a ventolin sprayt használhatja-e terhes kismama? (tudásbázis)
Nem terhesen en is hasznalom a sprayt, nem csak ugy hipp-hopp jutott eszembe. Szerencsere nem "allando" aszthmas vagyok, csak szuleim hazaban van valami, ami kihozza. Mivel surgos valaszra volt szukseg, ezert voltam kivancsi tapasztalatokra, mert azert ha mas kismamaknak nyugodt szivvel engedte hasznalni az orvos, akkor nagy bajt nem okozhat. Ha valami komolyabb gyogyszerrol lett volna szo, nem itt kerek tanacsot. Sajna az en fiam is "udult" mar korhazban hasonlo problemaval.
Egyebkent szerencsesen tuleltuk az ejszakat egy Calcimusc ampullaval, ami reggelig kitartott. Holnap megyek dokihoz, ott pedig a sprayre is rakerdezek.
MENJ ORVOSHOZ! Komolyan gondoltad, hogy a fórumon fognak neked tanácsot adni? Amikor a fiamnak először volt aszthmás rohama, azonnal kórházi kezelésre szorult. Gondolj bele, mi van a pocakodban? A gyereked laikusok tanácsát szeretné, hogy életben maradjon vagy az orvosét? 28 hetesen mindene kifejlődött, innen már csak romolhat az állapota!
KÉRLEK MENJ ORVOSHOZ,DE AZONNAL!!!!!!!!!!!!!!!
Ez van szó szerint a betegtájékoztatójában:
"Terhesség és szoptatás
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével
A preklínikai vizsgálatok, és a klínikai alkalmazás során nem észlelték, hogy akár a fenoterol akár az ipratropium károsan hatna a terhesség ideje alatt. mindazonáltal a BERODUALT a terhesség (különösen annak első 3 hónapja) ideje alatt csak kifejezett orvosi utasításra szabad alkalmazni.
A fenoterol csökkentheti a méhizomzat összehúzódó képességét. A preklínikai vizsgálatok eredményei alapján a fenoterol bromid kiválasztódik az anyatejbe. Nem ismert, hogy az ipratorium jelentős mennyiségben bejut a csecsemőbe, különösen, ha aeroszolban adják. Mindazonáltal, szoptató anyák kezelésekkor a BERODUAL-t körültekintően kell alkalmazni."
Én is úgy tudom, hogy használható, de a biztonság kedvéért hívj fel 1 ügyeletet!
Sajnos nem tudom! Pedig nekem is mindig van a táskámban,de én már nem mostanában voltam terhes :)annak idején elővigyázatosságból nem használtam semmit. Nincs rajta a papírján?
Addig is próbálj megnyugodni és lassan lélegezni,nem szabad idegeskedni!
Hat, ez az, en most fulladok. Nem tudom, mi a rosszabb a babanak. A spray vagy ez a fulladas...
Ilyenkor ezzel telefonalni meg tok kellemetlen lenne...
A munkatársam azt mondta, hogy attól ment tönkre a szíve, hogy sűrűn használta a Ventolint (asztmás)
A férjemnek is van, de csak végszükség esetén használja.
Szerintem a nőgyógyászt kellene megkeresni...
Szia,
relatív ellenjavallat a várandósság. Dokit kéne kérdezni. Többet sajnos nem találok róla :(
További ajánlott fórumok:
- Mi használható visszér ellen?
- Tablet, mire használható?
- Kislány hány éves korától használhat tampont?
- Mi használható a zoknik összefogására mosáskor?
- Milyen immunerősítőket használhatnak a kismamák?
- 30hetes kismama vagyok, fáj a nyakam. Mit használhatok?: Fekete nadálytő krémet, fastumgelt, vagy voltaren emulgelt?