Tud valaki valami hatásos szert hangyák ellen? (tudásbázis)
Igen-külön forraltam vizet,jól nyakon öntöttem a járatokat.Viszont csak egyszer csináltam.:O
Akkor megismétlem naponta-köszi:)
Az ásás is megtörtént,igaz csak egyszer csinálta a férjem.
Akkor,munkára fel!:DD
A bórax egy izgalmas dolog:
"Emberek esetében 0,1-0,5 g/testsúlykg bórax mérgezést, halált okozhat. A szervezetből a vesén keresztül, nagyon lassan ürül ki. Vesebántalmakat, májbántalmakat, és egyéb betegségeket válthat ki."
Olyat vettél, amit be kell hordaniuk a bolyba?
Létezik egy olyan, ami mérgezett kaja nekik, beviszik a bolyba, és mivel mind érintkezik vele, eszik belőle, kinyírja az egész bolyt...
Nekem anno segített, mert eltűntek a hangyák, szintén a másodikról. És én végül a kevésbé frekventált helyeken ott is hagytam hónapokig ezeket a csapdákat. (Pl. tűzhely alatt, vagy az étkező padja mögött, olyan helyeken, ahová csal én nyúlok, a gyereknek egyáltalán nincs szem előtt, és sosem pakol ott.)
Minden nap jó alaposan öntözzétek meg a homokozót vízzel, még jobb, ha megoldható, hogy meleg vagy forró legyen. Ez persze csak akkor megoldható, ha van hol kifolynia a víznek, különben dagonyaparti lesz a homokozóból. :(
A másik, és lehet a kettőt kombinálni is, hogy minden nap alaposan fel kell ásni a homokozót. Annyira alaposan, hogy ne maradjanak egyben homokrögök.
A hangya nem hülye, ha folyamatosan "csesztetitek" őket, elköltöznek máshová...
Homokozóba jobbat nem tudok...
Vagy kicserélhetitek a homokot és imádkozhattok, hogy nem költözik be újabb bagázs. :(
Barátnőm fahéjat szórt-állítólag elmentek:oo
Nálunk a kertben vannak,és sajnos a homokozóba beköltöztek,-nagyon nehezen lehet őket irtani,már mindennel próbálkoztunk.Ha vannak jó ötletek,szívesen venném én is:D
További ajánlott fórumok:
- Mi hatásos a hajhullás ellen?
- Mit lehet tenni a fáraóhangyák ellen?
- Nem tudtok valami egyszerű, de hatásos módszert mitesszerek ellen?
- Tudtok valami hatásos szert, tapaszt, stb horkolás ellen?
- Allergia ellen milyen vény nélküli gyógyszert ajánlanátok ami hatásos és olcsó? (ami bevált)
- Tudtok valami hatásos permetszert kullancsok ellen? Az udvarunk tele van kullanccsal.