Tudtok valami hatásos szert, tapaszt, stb horkolás ellen? (tudásbázis)
NA DE......
"" A meleg mézes tej a népi gyógyászat egyik jól bevált altatószere. Nyugtató hatása miatt gyakran használják gyermekek esetében, de közkedvelt a felnőttek körében is.""
páromnál sokx bevált ;)!!!!!!
A legértékesebb alvási órák az éjfél előtti időszakra tevődnek, így ha módunkban áll, bújjunk ágyba éjfél előtt, hogy másnap frissen, üdén ébredhessünk.
Érdemes lefekvés előtt valamilyen relaxációs módszert alkalmaznunk, hogy megszabaduljunk az aznapi stressztől és szorongástól. Lehet ez kellemes, lágy zene, vagy lazító hatású jógagyakorlat is.
Ha éjszakáznunk kell, figyeljünk arra, hogy a rá következő napokban pihenjük ki magunkat. Ha ez nem sikerül és nem alusszuk ki magunkat, akkor nappal fáradtak leszünk, és ez jelentősen csökkentheti a fizikai és szellemi teljesítményünket.
Lefekvés előtt fél órával lehetőség szerint már ne étkezzünk, mert teli gyomorral nem egészséges az elalvás. Este javarészt könnyű ételeket ajánlott fogyasztani. Az alkohol és a dohányzás is kerülendő az esti nyugalmi időszakban.
*
Csak kellemetlen, vagy veszélyes is a horkolás?
Veszélyes is lehet, amennyiben időnként "elfelejt" az illető levegőt venni. Ezt éjszakai légzéskimaradásnak nevezik, és súlyos egészségkárosító hatása van. Az egyszerű horkolás sem tesz jót a szervezetnek, főleg, ha az illető reggel rendszeresen fáradtan ébred.
*
Horkolok. Ez okozhat egészségügyi problémát a családtagjaimnak?
A horkolóval együtt élők, együtt alvók pihenését zavarhatja a horkolás. Emiatt a családtagok is kialvatlanok lehetnek, feszültek, idegesek. Az ő érdekükben is érdemes lenne kezeltetnie a horkolását!
*
Könnyen elalszom, de éjjel, rendszerint 1 óra körül felébredek, és utána még többször is, körülbelül 2 óránként. Ilyenkor szinte mindig álmodok, filmszerű történeteket. Ez mitől van?
Ez az átalvási zavar, melynek sok oka lehet. Állhat a háttérben depresszió, esetleg pajzsmirigybetegség, de lehet gyógyszermellékhatás, szorongás, pszichés megterhelés következménye is. Forduljon orvoshoz a problémájával!
*
Este 22 óra körül elalszom, de 1-2 óra alvás után felébredek és egész éjjel ébren vagyok, majd reggel 5-6 óra körül aludnék el, de akkor már kelnem kell. Ez alvászavar?
Igen. Sok minden okozhatja, például a stressz is, de akár szervi problémák, mint például prosztatagyulladás miatti gyakori éjszakai vizelés.
*
Életmódom miatt későn, lefekvés előtt tudok csak vacsorázni, egész nap alig jut időm evésre. Lehet, hogy ez az oka annak, hogy rosszul alszom?
Igen. Rossz, nyugtalan alváshoz, alvászavarhoz vezethet, ha teli hassal fekszünk le aludni, lefekvés előtt néhány órával kávét, kólát iszunk. Mindez megzavarja a szervezet működést. Próbáljon meg változtatni az étkezési szokásain a nyugodt alvás érdekében!
*
Tanárnő vagyok, és mióta elkezdődött az iskola egyszerűen nem bírok magammal, és ha hazaérek és ebédelek, egyszerűen muszáj lefeküdnöm másfél-két órára aludni. Mi lehet az ok?
Elképzelhető, hogy vitaminhiány állhat a háttérben, de egyéb okok kizárása céljából ajánlatos lenne elvégeztetni egy rutin laborvizsgálatot.
*
Hónapok óta nem tudok végig aludni egyetlen éjszakát sem, mert körülbelül 4 órai alvás után arra ébredek, hogy vizelnem kell. Miért van ez?
Ez nem alvászavar, ez a tünet szívproblémára utal. Forduljon kardiológushoz!
*
Milyen problémákat okozhat, ha valaki rendszeresen keveset alszik?
Az alváshiány hosszú távon komoly gondokat okozhat. Nemcsak testi betegségek formájában, hanem a pszichés állapot romlása révén is. Ingerültség, nyugtalanság, hangulatromlás következhet be.
*
Ha éjjel keveset tudok aludni, akkor segíthet, ha nappal is alszom valamennyit?
Igen. Más ugyan az alvás minősége, de mindenképpen hasznos, hogy a szervezet és az agy is pihenni tudjon.
*
Nagyon aluszékony vagyok, ha picit megpihenek, rögtön elalszom. Buszon utazva, munkahelyen, illetve továbbképzéseken is 10-15 percen belül lecsukódnak a szemeim, és ez nagyon gátol a tanulásban, munkában. A kávé sem segít.
Ez is alvászavar?
A leírt tünetek alapján ez valószínűleg kóros aluszékonyság. Ennek kivizsgálására alvás laboratóriumba kell menni. Alvás laboratóriumokat többnyire neurológiai klinikákon talál, érdeklődjön, hogy az Ön közelében hol foglalkoznak ilyen betegekkel.
Sziasztok
a horkolás a káros,a test figyelmeztet arra hogy nincs valami rendben!!!
Figyu! Nállam az a helyzet, hogy amikor nagyon fáradt vagyok v. SZÁRAZ a levegö a szobában akkor horkolok. De nagyon:)
Szerintem probálj ki egy párásítót.
Szia!
Köszönöm a segítséget, megnéztem.
A keresőbe azt írd be : horkol
Öt különböző fórumot ad ki, ebből kettőben van részletes leírás és tanács erről a súlyos betegségről.
Szia!
MEgtettem, de itt a Hoxán nem találtam semmit. Vagy rosszul kerestem?
Azért köszi :))
Van több, evvel a témával kapcsolatos fórum, tudásbázis.
Írd be a keresőbe "horkolás".
Sok jó tanácsot olvashatsz.
További ajánlott fórumok:
- Cickafarkfű teáról tapasztalatok? Tényleg hatásos a nőgyógyászati panaszokra?
- FER 14!!! Van valakinek erről a férfiak számára gyártott termékről tapasztalati, bármi nemű infói?! Hatásos?
- Mit tudtok horkolásra ajánlani?
- Hatásos megoldások horkolás ellen.
- Van valakinek tapasztalata rádiófrekvenciás orrműtéttel kapcs.? (horkolás miatt)
- Használta valaki a horkolásgátló órát, ha igen, melyiket? Tapasztalatok?