Tud valaki segíteni Honismereti vetélkedőben? (tudásbázis)
De legalább írtunk valamit.
Ezt a feladatlapot igazából 3 osztálytárssal kellett volna kitöltenie a fiamnak,de ők letojták az egészet és nem jöttek át,hogy együtt megoldják. Így ránk maradt az egész. Remélem ezt is figyelembe veszi a tanárnő.
Sajna nem teljesen. De remélem a suliban a tanárnő megmondja azt a 2-3 választ,ami még kimaradt.
Nagyon köszi a segítségedet!!!!!!
Ez biztos? Mert a rejtvény egyes betűit össze kell olvasni,ami a válaszok alapján valószínűleg Julianus lesz. Így a Falicsi nem stimmel,mert a negyedik betű "s" lenne.
A 4. kérdésben pedig a válasz 5.betűje "i",ha minden igaz.
A 6. kérdés válasza pedig 5 betű,hacsak nem elírták. Az utolsó betű "n".
Nagyon szépen köszönöm a válaszaidat! Én annyit kerestem a neten,hogy már nem tudtam más lehetőséget,csak,hogy itt a hoxán kérdezzek.
Ez egy rejtvény lenne:
1. 10. századi törzsfő utóda,országa Körös-Al-Duna,ill. a Tisza és Erdély közötti vidéket foglalta magába,I. István hadai 1008-ban Csanád vezetésével győzték le.(6 betű)
2. tudjuk
3.tudjuk
4. krónikaíró,az első név szerint ismert magyar történetíró(10betű)
5. apát "a magyarok érseke"a hagyomány szerint ő hozta el István királynak Rómából a koronát(7 betű)
6. kun fejedelem,IV. Bélától népével együtt bebocsátást kért és kapott Magyarországra (5 betű)
7. 1158-1181 esztergomi érsek,az Árpád-kor magyar egyházának egyik legkiemelkedőbb főpásztora(6 betű)
8. magyar fejedelem,Árpád unokája(7betű)
Kaptak egy pár oldalas adatlapot. Ezen egy csomó évszámos,uralkodókkal kapcsolatos kérdés van. Uralkodók feleségei,honnan származnak,meg ilyenek.
Mind az Árpád korral kapcsolatos.
Ha estig nem sikerül kitöltenünk,akkor tudnátok segíteni? Holnapra készen kell lennie.
További ajánlott fórumok:
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Maradj talpon című vetélkedőről mi a véleményetek?
- Számvitelből tudna segíteni valaki?
- Hogy tudna még oviban maradni a gyermekem? Tud segíteni valaki?
- Mennem kell. Tud valaki segíteni?
- Zenei vetélkedő címét keresem, az Rtl Klub-on ment a '90-es évek végén, talán, valaki emlékszik rá?