Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tud valaki jól reszelhető sajtot? fórum

Tud valaki jól reszelhető sajtot? (tudásbázis)


2012. aug. 16. 19:36
Trappista sajt kitűnően reszelhető, ha nem olyan nagyon friss, hogy szétmálik a frissességtől... Olyankor én úgy teszem be a hűtőbe, hogy csak egy tálra, és naponta forgatom, hogy száradjon ki egy kicsit, hogy reszelhető legyen... De nem szikkad ki pár nap alatt, csak egy kicsit reszelhetővé válik, amikor nagyon friss...
2012. aug. 16. 11:16

a füredi trappistát simán lehet

nem kenődik és nem morzsálódik

2012. aug. 16. 11:02
Rántani való sajt! Az akkor sem olvad és puhul meg ha grillezed! A Lidis meg a Pennys nagyon jó!
18. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 17. - 01c8755c79)
2009. jan. 3. 10:59
Csak ha lágy sajtot reszelsz tésztára fagyasztva az kienged és széjjelfolyik, pld spagettin nem épp gusztusos.
2009. jan. 3. 10:47
... kicsit beteszed a fagyasztóba, és bármelyik jól reszelhető. :o)
16. rexona
2009. jan. 3. 10:46
aha.
15. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 14. - Rexona)
2009. jan. 3. 10:43
A trappistát is lehet de az emmentálit sokkal jobban.
14. rexona
2009. jan. 3. 10:39

Miért a sima trappistát nem lehet reszelni?

Szerintem lehet.

13. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 2. - Pocika)
2009. jan. 3. 10:37
Az emmentáli a legkeményebb sajt ha azt nem tudod reszelni akkor semmit. Persze ne túl kicsi lyukú reszelővel.
12. Pocika (válaszként erre: 10. - 62ffba3b4b)
2008. okt. 5. 20:08

Szia,

Hol dolgozol?? Lid.....ben?

2008. okt. 1. 17:46
Én is fagyasztóba teszem, hogy tudja a puha sajtot is reszelni. Sőt annak idején a szemceruzát is betettem, hogy kitudjam hegyezni:)
10. 62ffba3b4b (válaszként erre: 2. - Pocika)
2008. okt. 1. 17:04
Én tudok, mert árulom, nap-mint nap. Trappista, de nem a kerek, hanem hasáb alakú, minimum 2 kg-os tömbsajt. Nem hazai termék, asszem német.. Nagyon finom, nemcsak sütéshez, frissen, magában is kellemes. Nem mellékesen olcsóbb is, mint az itthoni trappista.
2008. jún. 8. 19:36
Parmezán sajt
2008. márc. 24. 10:13
a fagysztós javaslatot ki fogom próbálni, de mára elment a kedvem. És remélem a pogi elég lesz mára a "kedves" locsolkodóknak
2008. márc. 24. 10:13

Igen!

A trapista sajt.

2008. márc. 24. 10:11
Lengyel sajtot NEEE vegyél, az tuti nem reszelhető, büdös is. Tudom, a kérdés nem ez volt, de erről tudok írni.
2008. márc. 24. 10:08
Picit tedd be a fagyasztóba és utána reszelheted. Vagy néha érdemes - jeles ünnepeken - megreszkírozni egy kis parmezánt. Reszelve is kapható.
2008. márc. 24. 09:58
Tegnap azt is vettem. Hasonló volt az eredmény. Nem ugyanolyan az állaguk.
2008. márc. 24. 09:56
A füstölt Karaván sajt elég jól reszelhető
2008. márc. 24. 09:56
Ma reggel hoppon maradtam. Megvettem a legkeményebb sajtot az üzletben és ma reggel amikor a pogi tetejére akartam reszelni ez nem ment. Néha akad valami kemény sajt, aminek megörülök és elteszem a nevét, de nem biztos, hogy legközelebb ugyanolyan kemény lesz már. Hol vannak azok az igazi Tra... sajtok amik olyan kemények voltak, hogy öröm volt reszelni. Most, ha pár napig csomagolás nélkül hagyom száradni, inkább penészedik. Köszönöm, ha valakinek van jó ötlete.
2008. márc. 24. 09:52
Tud valaki jól reszelhető sajtot?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook