Tud valaki jól reszelhető sajtot? (tudásbázis)
21. 36a26f5226
2012. aug. 16. 19:36
Trappista sajt kitűnően reszelhető, ha nem olyan nagyon friss, hogy szétmálik a frissességtől... Olyankor én úgy teszem be a hűtőbe, hogy csak egy tálra, és naponta forgatom, hogy száradjon ki egy kicsit, hogy reszelhető legyen... De nem szikkad ki pár nap alatt, csak egy kicsit reszelhetővé válik, amikor nagyon friss...
20. Zebra25
2012. aug. 16. 11:16
a füredi trappistát simán lehet
nem kenődik és nem morzsálódik
2012. aug. 16. 11:02
Rántani való sajt! Az akkor sem olvad és puhul meg ha grillezed! A Lidis meg a Pennys nagyon jó!
18. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 17. - 01c8755c79)
2009. jan. 3. 10:59
Csak ha lágy sajtot reszelsz tésztára fagyasztva az kienged és széjjelfolyik, pld spagettin nem épp gusztusos.
17. 01c8755c79
2009. jan. 3. 10:47
... kicsit beteszed a fagyasztóba, és bármelyik jól reszelhető. :o)
16. rexona
2009. jan. 3. 10:46
aha.
15. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 14. - Rexona)
2009. jan. 3. 10:43
A trappistát is lehet de az emmentálit sokkal jobban.
14. rexona
2009. jan. 3. 10:39
Miért a sima trappistát nem lehet reszelni?
Szerintem lehet.
13. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 2. - Pocika)
2009. jan. 3. 10:37
Az emmentáli a legkeményebb sajt ha azt nem tudod reszelni akkor semmit. Persze ne túl kicsi lyukú reszelővel.
12. Pocika (válaszként erre: 10. - 62ffba3b4b)
2008. okt. 5. 20:08
Szia,
Hol dolgozol?? Lid.....ben?
11. Kalmár Edit
2008. okt. 1. 17:46
Én is fagyasztóba teszem, hogy tudja a puha sajtot is reszelni. Sőt annak idején a szemceruzát is betettem, hogy kitudjam hegyezni:)
10. 62ffba3b4b (válaszként erre: 2. - Pocika)
2008. okt. 1. 17:04
Én tudok, mert árulom, nap-mint nap. Trappista, de nem a kerek, hanem hasáb alakú, minimum 2 kg-os tömbsajt. Nem hazai termék, asszem német.. Nagyon finom, nemcsak sütéshez, frissen, magában is kellemes. Nem mellékesen olcsóbb is, mint az itthoni trappista.
9. ALLICS
2008. jún. 8. 19:36
Parmezán sajt
8. Pocika
2008. márc. 24. 10:13
a fagysztós javaslatot ki fogom próbálni, de mára elment a kedvem. És remélem a pogi elég lesz mára a "kedves" locsolkodóknak
7. totyamaci
2008. márc. 24. 10:13
Igen!
A trapista sajt.
2008. márc. 24. 10:11
Lengyel sajtot NEEE vegyél, az tuti nem reszelhető, büdös is. Tudom, a kérdés nem ez volt, de erről tudok írni.
5. 7abb7adbf0
2008. márc. 24. 10:08
Picit tedd be a fagyasztóba és utána reszelheted. Vagy néha érdemes - jeles ünnepeken - megreszkírozni egy kis parmezánt. Reszelve is kapható.
4. Pocika
2008. márc. 24. 09:58
Tegnap azt is vettem. Hasonló volt az eredmény. Nem ugyanolyan az állaguk.
3. c299b9bcdc
2008. márc. 24. 09:56
A füstölt Karaván sajt elég jól reszelhető
2. Pocika
2008. márc. 24. 09:56
Ma reggel hoppon maradtam. Megvettem a legkeményebb sajtot az üzletben és ma reggel amikor a pogi tetejére akartam reszelni ez nem ment. Néha akad valami kemény sajt, aminek megörülök és elteszem a nevét, de nem biztos, hogy legközelebb ugyanolyan kemény lesz már. Hol vannak azok az igazi Tra... sajtok amik olyan kemények voltak, hogy öröm volt reszelni. Most, ha pár napig csomagolás nélkül hagyom száradni, inkább penészedik. Köszönöm, ha valakinek van jó ötlete.
1. Pocika
2008. márc. 24. 09:52
Tud valaki jól reszelhető sajtot?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki?
- Imádom a sajtot, de nem merek enni, mert rengeteg benne a kalória.
- Találtam a táskámban 2017.12.29-én vásárolt brie sajtót. Mi legyen vele?
- Találtam a hűtőben 20dkg gyári csomagolású trappista sajtot, 4napja lejárt a szav.-ja. Ti mit kezdenétek vele?
- Valaki szokott otthon sajtot csinálni?
- Evett már valaki Hóvirág sajtot?