Tud valaki jó lángos receptet. Amit nem kell dagasztani? (tudásbázis)
az oldalon megtalálod a "lusta lángos" receptjét!
nagyon egyszerű és nagyon finom!
ha jönnek a szlovák barátaink vagy a családom,mindig csinálnom kell nekik!nem győzöm sütni:))
Sztem nem is igazi lángos az, amit nem kell dagasztani.
Hiába, az igazán finom ételek nagyon munkásak...
Én is szoktam készíteni gyors lángost. Ha gondolod megcsinálhatod. Mi lekvárral vagy fokhagymásan, sajttal és tejföllel is esszük.
Kb.
60dkg liszt
1 cs száraz élesztó
1 mk só
1/2 dl olaj
1 dl tejföl (vagy tej langyosan)
langyos víz amennyit felvesz
olaj a sütéshez
Az összes anyagot összekeverjük, kicsit azért fel kell verni a tésztát, hogy jól elkeveredjen minden. Nem is szaggatom ki csak ha forró az olaj, kézzel kiszakítok darabokat amit lógatva nyújtok. és az olajba teszem. Hamar sül és fordítom is. Kész. Nem kell a kelésre várni vele.
én igy szoktam:
1/2kg liszt,1 kefir,1dl tej,
1 élesztö,2 kk só
az élesztőt megfuttatom a tejben + 1 kk cukorral,majd ezeket jól összegyúrom....majd sütözacsiba bele jó olajos kézzel..vagy 1 dl olaj bele a zacsiba és úgy a tészta...be a hűtőbe
Süthető 1 óra múlva is de napokkal későbbig is eláll a hűtőbe.
Hali, ha privátban dobsz egy e-mail címet, küldök "lángosok könyvét" sok-sok recepttel. :)
Abban biztos találsz valamit...
Szép napot:
Zsuzsa
További ajánlott fórumok:
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Ajánljatok olyan receptet amit ovis gyerekekkel készíthetünk el
- Olyan tepertős pogácsa receptet keresek, amit nem kell hajtogatni. Tud valaki ilyet?
- Tud valaki 4 hónapos kortól bébiételekhez ötletet, receptet?Amit nem bonyolult elkészíteni?
- Keresek egy süti receptet (leírom, amit tudok róla)
- Kakaóscsiga receptet szeretnék kérni, aminek a tésztáját kenyérsütöben kell dagasztani és keleszteni...tud valaki ilyet?