Tud valaki ajánlani jó fajta barna rizst? (tudásbázis)
A kölesgolyó az puffasztott és ilyen-olyan ízesítésű köles. Gondolom, a gyerek valamelyik adaléktól lett rosszul.
A normál, nyers kölesre is lehet persze érzékeny valaki, de ilyen alapon sok anyagra lehet érzékeny vagy intoleráns valaki.
A kölessel nagyon vigyázzatok!
Rettenetesen rosszul voltam szédűltem hányingerem volt!!!van egy ilyen fórum a hoxán,van aki a gyermeke kölesgolyóból evett pár darabot és rosszul lett!!!
A bulgurt viszont ajánlom és nagyon finom!
Igen, ezer bocs és egy anyamedve!!! Tényleg a kuszkusszal kevertem!!!
A két "u" azonos bennük, és az, hogy a környéken nem kapható. :D
De szerzek bulgurt, feltétlenül!
nem nem! a bulgur búzatöret.
Amiről Te írsz, az a kuszkusz!
Igen, de a bulgur nem gabonaféle, hanem gyakorlatilag egy tarhonya-szerűség. Búzadarából van. Én a finomított dolgokat igyekszem nem enni, és fogyok is szépen.
A köles a koleszterint is lejjebb viszi, és tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal.
Falun élek! Van egy jó netes beszerzési forrásom, de náluk nincs alakor.
Holnap megyek a városba, majd megkeresem, hol van biobolt, mert az eddigi bezárt.
van amarantom is, de az annyira nem jön be, a quinoát próbáld még ki, az is gyorsan fő.
Én a Herbaházban szoktam bevásárolni ezekből
Köszi a tippet, én eddig csak a kölest szeretem, mert a többihez még nem jutottam hozzá. Sőt, az alakorról most hallok először, de nézem máris!
Amarántom viszont már van. :D
Ha nem ragaszkodtok feltétlenül a rizshez, próbáljátok meg a kölest! Nagyon jók a beltartalmi értékei, gyorsan megfő, és ugyanúgy jó köretnek, vagy desszertnek is, mint a rizs.
Én rendszeresen használom.
Őszintén nem tudom, milyen a riceland-es. Most nem vagyok otthon.
Nézegettem már én is, h nincsenek biok nagyon 1000ft/kg alatt, de ha kicsit felturbózza az ember a köretet, akkor nem is kell belőle olyan sok.
Most keresgéltem, h más is úgy főzi-e a rizst, mint én, és elég sokan hasonlóan készítik: felteszik sok vízben, leöntik, lemossák. Csak nem vagyok egyedül ezzel :D
bio kerekszemű barnarizst a Herbaházban szoktam venni,sajnos drága: 600 ft körül van fél kiló
A Riceland barnarizs előfőzött lehet, nem?
Én csak múltkor szembesültem ezzel a ráöntöm-a-vizet-és-mindet-szívja-be főzési technikával. Nem is nyerte el a tetszésemet.
Nem hiszem, h áttérnék a módszeremről, mert tökéletes minden rizs. Forrós, sós vízbe öntöm, főzöm, nézegetem, mikor jó, aztán leöntöm, jól lemosom, és garantáltan jó. Mostanság zöldfűszeres vajjal kicsit átforgatom, teszek bele főtt kukoricát, és így nagyon ízletes, nem ragadós, nem mállós, laktatós köret. :)
Én szeretem ha kicsit rágósabb, ezért ugyanúgy kétszerese mennyiségű vízzel öntöm fel mint a fehéret. Ha vendégeknek készül akkor 2,5*-es mennyiségű vízzel számolok.
Nekem az a módszer vált be, hogy lepirítom egy kicsit a rizst (a barnát is), majd felöntöm forrásban lévő vízzel, sózom, betakarom és mehet az előmelegített sütőbe a fehér 20 percre, a barna 30-ra.
Fajtával nem szoktam foglalkozni, ami nem előgözölt az eddig mind jó volt.
a fehér rizs kétszeres mennyiségű vízben készül, ez se nem sok, se nem kevés, éppen beszívja és jó lesz.
kis lángon, lefedve. Én nem is szoktam alákukucskálni se, nem nézegetem, kóstolgatom, mikor beszívta az összes vizet, akkor kész. Lefedve hagyom kicsit.
a Kunsági a SPAR-os rizs, szerintem a forfalomban lévők közül a legjobb..
Akinek rossz tapasztalatai vannak, az nem kuktában főzi!
További ajánlott fórumok:
- Ti jártok szolizni? Szép az, ha barna valaki?
- Hogyan kell barna rizst főzni?
- Barna folyás koraterhességben? Volt valakinek?
- Újfajta szétválasztó diéta, a szemem láttára fogynak vele. Én is kipróbálom, valaki még?
- Lányok! Mit gondoltok a Syoss Csokoládébarna árnyalatáról? Próbálta valaki? Nektek bevált?
- Tudja valaki, hogy milyen fajta kakaóport adtak a suliba a tejbegrizhez? Imádtam az ízét!