Tud-e valaki olyan izzadsággátlót, ami nem tartalmaz aluminium chlorohydrate-ot? (beszélgetés)
Nagyon sok timsó rúd van forgalomban:
Talán a DM-es Balea Kristály Deo a legolcsóbb, úgy 800 Ft.
A timsó molekulák nagyobbak a pórusoknál, így nem megy bele, nem tömömíti el. Sós környezetet biztosít, ha nedves bőrre kened. A só gátolja a baktériumok szaporodását.
Ha jól használod, a legnagyobb kánikulában is kitart.
Pedig van ilyen. Nem golyósba, hanem rendes spray változatban nekem a Rexona többféle illata is ilyen volt, és a Balea young is! De ezek mind-mind tartalmaznak Aluminium C.-t, így ezért nem használom már őket. Pedig az illatuk is messze a legjobb volt az összes közül, nagyon szerettem őket, de hát az egészségem fontos és engem az rémisztett meg a leginkább, amikor az AC-ről olvastam, hogy nőknél főleg akár mellrákot is okozhat, de különböző rákos daganatok is kialakulhatnak tőle amiatt, hogy hosszú éveken keresztül használják az emberek, mert az Alumíniumot az emberi szervezet egyszerűen képtelen feldolgozni, ezért egyre csak lerakódik és rakódik a szervezetben és nagyban hozzájárul a rákos sejtek burjánzásához.
Na én ezt akarom elkerülni.
Van két kisgyerekem, szeretném őket felnevelni és útnak indítani a nagybetűs életben, nem akarok idejekorán meghalni ilyen vackoktól.
75ml-es a zsályás és az ylang ylangos pumpás üveg is,és szerintem több mint egy hónapig eltart,mert nincs gáz benne csak az anyag.Attól is függ hány ml-ert fújsz magadra egy nap? Ezek alkoholt tartalmaznak.
Most elfogyott és tengeri sós,gyöngykivonatos,golyós Alverdét vettem.50ml-es,600 Ft. körül.Szeretem,kellemes,friss illata van.Nincs benne alumínium,de ebben alkohol sem.
Nekem is van egy ilyen stiftem.
Jó drágán vettem,sokáig jó,csak éppen büdös maradt a hónaljam tőle.:((
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek. :)
A Dove, Balea és minden egyéb ilyen neves-márkás termékben ott szerepel az aluminium c., évekik használtam én is ezeket, de amióta elolvastam ezt a cikket, kicsit ódzkodom tőlük. Ezért keresem azt az izzadsággátlót, amely úgy gátolja az izzadságot, hogy nem a pórusokat tömíti el ilyen mérgező módon, mint az alumínium, hanem a kellemetlen izzadságszagot szünteti meg.
Az flp-sről már hallottam, viszont annak elég borsos az ára. Az Alverde-snek utána fogok nézni, mert pont van egy DM tőlünk 10 percnyi távolságra és én is úgy emlékszem, hogy annak elérhető ára van. A Sebamed nagyon ismerős márka, de nem emlékszem rá, hogy izzadsággátlójuk is lenne, mindenesetre meg fogom nézni. Ebben a márkában tusfürdőre emlékszem. Müller nincs a közelünkben, így olyan termékeket sajna nem tudok vásárolni.
Egyszeregy-nek igaza van, én is kipróbáltam mikor divatba jött a 48 órás spray-t sokkal hatástalanabb volt, mint a Rexona vagy a többi, nekem se tartott ki még fél napot sem, nemhogy 48 órát.
Vannak ezek a hajtógáz nélküli pumpás parfüm-deók, ha jól léttam a miniatűr betűket, azokban nincs. Igaz, ha jönnek az izzasztó dolgok (meló, stressz, stb.), gyakran kell fújni, tehát, gondolom, csak illatosít, nem gátolja az izzadást. De valamit valamiért.
(Mellesleg nekem a 48 órás aluminiumos se tartott ki még soha 12 órát se. Persze lehet, hogy bennem van a hiba.)
További ajánlott fórumok:
- Földrajzi nevek, amelyek személynevet is tartalmaznak /BUDApest, SzentENDRE stb/
- Szavak, melyek "let"-tet tartalmaznak
- Tudtad, hogy minden hányás tartalmaz répát és nokedlit?
- Szavad tartalmazzon -bárhol- "ágy"-at
- Mindegy hol, elöl, középen, hátul, de szavad tartalmazzon egy "kar"-t
- Tudtok valami egészségesebb izzadásgátlót mondani, ami nem tartalmaz alumíniumot?