Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Triglicerid szint állandóan magas, mit lehet vele tenni? fórum

Triglicerid szint állandóan magas, mit lehet vele tenni? (tudásbázis)


22. 2dfcd669cb (válaszként erre: 20. - Xotom)
2013. máj. 31. 22:26
És milyen formában eszed a makrélát, és mit eszel hozzá?
21. 4c3daa4490 (válaszként erre: 14. - Vikica76)
2012. márc. 23. 20:42
Próbáld meg a cardianax készítmény. Max immun termék. A chron-ra is van terékük szép eredményeket érnek el vele. Az orvosok is tátják a szájukat egy vizsgálat után, akik a gyógygombakivonatokat szednek.
20. xotom
2011. jún. 1. 09:01

2010. augusztus triglicerid 6.


Nekem régóta csak csirke, pulyka és hal.


Rendszeres kerékpározás, 2 óránként pici evés, gyümölcs zöldség, pelyhek, alkohol nullára csökkentve, teljes kiörlésű kenyér, triglicerid 4.


Kerékpár esés miatt leáll, cukros édesítés helyett stevia, elkezd makrélát enni triglicerif 2,5,


Mindennap reggeli makréla, kerékpár tél miatt nincs, fentiek betartva triglicerid 1,3. Max határérték 1,7.

19. benvik (válaszként erre: 17. - Laszlozsu)
2011. jan. 27. 14:43
Nekünk a kórházba mondták, hogy a zsírt is szinte nullára kell csökkenteni. Rengeteg orvosnál voltunk, kórházban is feküdt, leültünk a diatetikussal is, ő is a zsírral kezdte. Épp most van a konrollon. Sajnos az elmúlt években szinte profi lettem a témában:-(
2011. jan. 27. 14:08
Én is úgy tudom, hogy ha csak a triglicerid szint magas, akkor az a túlzott szénhidrátfogyasztás miatt van.
17. laszlozsu (válaszként erre: 13. - Benvik)
2011. jan. 27. 13:45
Nem tudom. Csak azt tudom mondani, amit nekem az orvos mondott. Én nem vagyok szakértője.
16. Vikica76 (válaszként erre: 15. - Benvik)
2011. jan. 27. 13:35
Hááát, én is ettől félek :-((
15. benvik (válaszként erre: 14. - Vikica76)
2011. jan. 27. 13:27
Akkor itt csak a gyógyszer segíthet Neked is:-(
2011. jan. 27. 13:22

Én szökőévente 1x eszem ilyesmi kajákat, és azért mert nem annyira kedvelem.

Én a crohn miatt egyébként is diétát tartok élethosszig, sajnos...

Tehát én 15 éve nem eszem hüvelyeseket, káposztát, zsírosat, erős fűszereset, tejfölöset stb. stb...


Viszont nagy halfogyasztó vagyok, azokat nagyon is szeretem. Mivel Balcsi mellett élek, és az Apukám nagy ho-ho-horgász, ezért mindenféle balatoni halat is (kivéve ponty, azt nem szeretem), de mást is...

Sőt, majd minden héten, de minden másodikon eszem egy konzerves makrélát... Imádom.


Naponta iszom reggel frissen facsart narancslét (legalább 3 narancsnak a levét), + búzafűlevet frisset, nem palackosat.


És mégis, és mégis, nem tudok mit kezdeni ezzel a vérzsír eredménnyel...

13. benvik (válaszként erre: 8. - Laszlozsu)
2011. jan. 27. 12:52
Zsíroktól is magas, tapasztalat. Nevelőapám semmi szénhidrátot nem eszik, viszont állandóan tocsog náluk minden a zsírtól. Neki is 10 körüli értéken van. És a szénhidrátot úgy kell érteni, hogy még kenyér sincsen náluk otthon, max nagy ritkán teljes kiörlésű. Viszont ha kinyitom a hűtőt, akkor csak kolbász, szalonna, disznósajt és zsír van benne.
12. benvik (válaszként erre: 11. - Vikica76)
2011. jan. 27. 12:44
A szénhidrátokkal is nagyon nagyon óvatosan, hiszen az is zsírrá alakul a szervezetben. Nálunk napi 1 szelet kenyér van, és kész. Tészta heti max 1szer. Péksüti meg soha nincs is itthon. Van a Floriolnak a trio speciális olaja. Igaz drágább, de úgysem fogy sok belőle.
2011. jan. 27. 12:34

Köszönöm, hogy ilyen rövid idő alatt ennyien írtatok.

Vannak érdekes tapasztalatok.

Pl. az olíváról ezt nem is tudtam, de megfogadom a tanácsot...

Igen, nálunk sincs zsíros kaja, meg erős fűszerezés, viszont a kenyér, péksütik mennek...

Nem is gondoltam volna, hogy ez befolyásolja. Érdekes, hogy mennyire másban gondolkodtam.

Nekem a vérnyomásom jó, ill. nem tudom, mert kb. 90/70-en élek, inkább a pulzus szokott nálam szaporább lenni, olykor 100 fölé is megy terhelés nélkül...


Vikucka, mik a tüneteid? Hátha tudok egy-két "okosat" mondani...

2011. jan. 27. 12:28

google-ban keress rá a koleszterinmítosz kulcsszóra, sok érdekes dolgot fogsz találni.


amúgy a 8-as hozzászólónak nagyon igaza van.

9. benvik (válaszként erre: 8. - Laszlozsu)
2011. jan. 27. 12:23
Na igen, a péksüti is tiltólistás. Van is belőle nagy vita a családban, mert én nem adok a gyerekeimnek süteményeket. Nem is szeretik. Kapnak helyette gyümölcsöt, azt szeretik:-) Csakhogy attól a nagyszülők szerint nem fejlődnek....
2011. jan. 27. 12:19

Nekem is magas volt. Pontosabban a vérnyomásom volt az, s akkor csináltunk egy labort, így derült ki, hogy ez is magas.

Az én orvosom azt mondta, hogy ez nem a zsíroktól és egyéb fűszeres nehéz ételektől, hanem a szénhidrátoktól van inkább.

A sok kenyér, tészta, péksütemény és egyéb nyalánkságok a fő okozói. Sajnos nekem ezek a gyengéim. Rengeteg sütit eszek, mert nagyon szeretem. Legyen édes, sós. Kaptam rá egy Xeter nevű gyógyszert, s azóta helyreállt. Igaz, hogy egyszer ellenőriztük csak újra, de akkor rendben volt.

2011. jan. 27. 12:16

szia drága

első ülj le, és nyugodj meg, a triglicelid nem ételtől magas, hanem a belső feszültségtől.


amire gondolok most, egy nagy beszélgetés

2 mondatban nem lehet megjavitani


legalább is nem én vagyok az az ember....


ahhol tudnak neked segiteni : vitalkozpont



én az önfejlesztést javaslom, nem tudom hol tartasz....


ha szeretnél gondolatokat megosztani , keress meg...


további szép napot kivánok MAri

6. benvik (válaszként erre: 5. - Benvik)
2011. jan. 27. 12:16
Ja és minden héten kell tengeri halat enni.
5. benvik (válaszként erre: 1. - Vikica76)
2011. jan. 27. 12:13
Nekem a férjemnek nagyon magas. Volt már 12 is. Csináltak neki májbiopsziát, vizsgálták jobbra balra, semmit nem találtak. Én szinte teljesen zsiradék nélkül főzök, csak sovány husokat eszünk, doki szerint egyértelmű nem a kaja miatt. Férjem soha nem iszik alkoholt sem, ráromlik rendszeresen a sör is. Életében nem dohányzott, mindig egészségesen élt. Ráfogták, hogy örökletes, továbbra is így étkezzen ahogy eddig, kapott listát a tiltott kajákról (eddig sem ette őket), ne igyon alkoholt (eddig sem ivott), szedje a Lipidil nevű gyógyszert. Így van valamennyire szinten tartva, de azért nem a normál értéken. És kiemelték, hogy a gyerekeit eleve a diétára neveljük, mivel öröklődik, így nem lesz gond később nekik. Vagy ha elő is jön, akkor eleve ezt az étrendet szokják meg. Az ő anyukája nem így főzött.... Tehát a gyerekeim azt sem tudják mi a zsíroskenyér, szalámi, kolbász, rántással készült főzelék, leves és még sorolhatnám.
2011. jan. 27. 12:10
Apumnak is magas volt, azóta eszi a halolaj kapszulát és most már jó értékeket mutat
2011. jan. 27. 12:06

A kurkuma biztos csökkenti, de nézz utána Gyuri bácsi /füves ember/ oldalán is lehet találsz valami okosat.

Az olíva a tudomásom szerint nem egészséges főzéshez, a hevítés során káros anyagok szabaduljatnak fel, viszont salázákra, vagy ha kész az étel arra önteni, már jó.

Jobbulást!

2. vikucka (válaszként erre: 1. - Vikica76)
2011. jan. 27. 12:01

Nekem átlagon aluli. Az jelenthet valamit?

Chron-beteg vagy? Nálunk apukámnak van ilyen betegsége. Febr. 22-én derül ki, hogy nekem is van - e.

2011. jan. 27. 11:58

Sziasztok!


Ha van valakinek pozitív tapasztalata, kérem, mondja el nekem!

Már nagyon el vagyok keseredve. 35 éves 2 gyerekes Anyuka vagyok, és állandóan (évek óta) magas a triglicerid szintem. A többi értékem mind normális.

Volt már olyan is, hogy 9!!!!! volt ez az értékem, amikor kb. 1,7 v. 9 lehet a megengedett. Most hétfőn voltam vérvételen, és megint 4,7 lett!!! Nem eszem zsíros ételeket, nem is főzök ilyesmiket, hiszen a gyerekeim sem eszik meg. Általában olíva olajjal készítem a kajákat, és nem viszek túlzásba semmit! Az orvosok eddig nem tettek semmit, de hogy őszinte legyek, gyógyszert nem is szívesen szednék. Chron beteg vagyok, elképzelhető, hogy ez is befolyásolja? Nem tudom...


Ha van valakinek tapasztalata, hogy mivel tudnám kicsit rendbe szedni ezt az értéket természetes dolgokkal, kérem, írja meg Nekem!

Nagyon fontos!!!!


KÖSZÖNÖM,


Viki

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook