Mit tegyek ha a vérzsír vagy a Triglicerid szintem magas? (tudásbázis)
Szia!
Nézd meg a Jou Tube-n a következő videót,amiben a koleszterinről sokat megtudhatsz.Dr Lenkei Gábor Egészségünk titkai-Amit még soha nem mondtak el önnek.
Szép napot
gondolom, genetikailag ilyen az anyagcseréd.
Ennyit lehet megtenni, amennyit Te teszel a diétával.
Esetleg autoimmun irányba elkezdeni vizsgálódni.
semmi zsír sok zöldség fehérhúsok inkább és cukor és liszt mellőzése teljesen, szerintem ennél többet nem kell odafigyelni az étkezésre. Szerintetek.
Ez nem a koleszterin szint hanem annak az egyik fajtája és ahogy azt olvastam a vörös húsok okozzák amit én egyenesen már évtizedek óta kerülök.
Nem értem?????????????????
"Hogyan alakul ki magas koleszterinszint?
A magas koleszterinszint kialakulásának három fő oka van: a genetikailag öröklődő zsíranyagcsere-zavarok, az egyéb szervek - a pajzsmirigy, máj és vese - megbetegedései, továbbá a helytelen, túl zsíros táplálkozás.
A három ok közül egyértelműen a helytelen táplálkozás a leggyakoribb. Koleszterint csupán állati táplálékkal veszünk fel, így az állati eredetű zsírok arányának csökkentése lehet a megoldás azoknál, akiknél csak ez a kiváltó ok áll fenn."
vércukorszint?
bilirubin szint?
vérsüllyedés?
fehérvérsejt szám?
a már említett májértékek?
ezek hogy alakultak a vérképben?
valóban lehet hasnyálmirigy gyulladás is a hátterében...
szimplán elhízás szerintem nem okozhat ennyire brutális eltérést
Lehet epeprobléma, vagy valami májprobléma is, sőt! hormonális (pl. mellékvese túlműködése hat a máj-koleszterinértékekre is) - egyébként májértékek (got, ggt, gpt) rendben vannak?
Ez már annyira magas - szerintem - hogy valami fizikai tünettel is kell, hogy járjon.
diéta!!!
zsíros ételek szinte teljes kiktatása!!!
Öööö, meg kéne nézetni a hasnyálmirigyet, ha ez triglicerid szint, ez tényleg magas.
Nincs hasi fájdalom?
Sajnos a vérzsírom magas a megengedett max 1.85mol/l lehetne és nekem 9,72mol/l.
Ez sajnos a megengedettnél több mint 5x nagyobb.
Tud rá valaki valamilyen bevált módszert vagy gyógyszert ami esetleg segíthetne.
Várom válaszaitokat és segítségeteket.
További ajánlott fórumok:
- Kinek mennyire segít az Omega3 kapszula a triglicerid csökkentésben?
- A béta HCG szintem 5 mU/mol, terhes vagyok?
- Magas trigliceridszint
- Magasabb a bilirubin szintem, ettől lehet komoly bajom?
- Magas koleszterin- és trigliceridszint 34 évesen? - tapasztalatokat várok!
- Cukorbetegség és magas triglicerid szint. Mindez fizikai munkát végző férfinél. Hogyan lehet megbirkózni ezzel?