Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Traktor torta:) Van valakinek valami jó ötlete? fórum

Traktor torta:) Van valakinek valami jó ötlete? (tudásbázis)


1 2
47. marc§ika (válaszként erre: 46. - Eda77)
2010. márc. 16. 11:41

szia,bár nem tőlem kérdezted...de én úgy csinálnám mint a kisfiamnak az autó tortát(az adatlapomon van egy kép róla)csak nagyobb "felsőrésszel"és nagyobb kerekekkel a hátsó részen,és keskenyebb "orral" szinte ugyanaz az elv.

Anyum már csinált ilyet,nem nehéz,írd be a gugliba hogy traktor torta,kiad egy csomót Pl:


[link]



vagy:


[link]


Sok sikert!

46. Eda77 (válaszként erre: 14. - Moonlight1984)
2010. márc. 12. 10:21

szia

Te már csináltál ilyet? És ha igen van róla képed?

nekem az öcsém nagy traktormániás és most lesz 18 szeretnék neki csinálni 1 traktor alakut és nem lehet túl gagyi. De jó lesz poénnak de még nem találtam jó képet meg receptet hozzá

45. marc§ika (válaszként erre: 38. - K.tünde78)
2010. márc. 10. 18:46
köszi!:-)))
44. marc§ika (válaszként erre: 39. - Tündi7)
2010. márc. 10. 18:44

köszi!:-)

hulala tejszínhabot tettem rá,nagyon masszívan állt rajta nem folyt le,még másnap is.

én úgy csináltam hogy téglalap alakú piskótát sütöttem,abból vágtam le egy darab és az volt a teteje,utána már csak körbe kellett "faragnom" a formáját és bekentem krémmel,majd díszítettem.azt hittem nehezebb lesz de nagyon egyszerű!:-)))

43. k.tünde78 (válaszként erre: 41. - Tündi7)
2010. márc. 10. 18:29
Én csak Szegeden tudok sajnos,az Kecskeméthez kb másfél órás utazás autóval.
42. Alexa77 (válaszként erre: 11. - Sylvia81)
2010. márc. 10. 17:25
Gyere, várunk! :-)) Ahogy magamat ismerem, lesz vagy 3-4 féle sütemény, szóval senki sem marad éhen. :-))
41. Tündi7 (válaszként erre: 30. - K.tünde78)
2010. márc. 10. 17:15
És valaki esetleg Tud Kecskemét környékén cukor nagykert??
40. Tündi7 (válaszként erre: 26. - K.tünde78)
2010. márc. 10. 17:10

na hát megprobálom hátha sikerül.

szerintem a multkor nagyon kevés cukrot raktam bele:)

39. Tündi7 (válaszként erre: 37. - Marc§ika)
2010. márc. 10. 17:07

szia

nagyon jó lett a torta:))

Ügyi vagy!

Elárulod hogy hogy csináltad??

Tetejére te mit tetél??

Hab vagy vajkrém?

38. k.tünde78 (válaszként erre: 37. - Marc§ika)
2010. márc. 10. 16:11

ügyi vagy nagyon!!!:-))

Arra a csókra nagyon irigykedem:-))

2010. márc. 10. 15:57

én is nemrég sütöttem egy tortát igaz nem traktor hanem autó formájút.van is egy kép az adatlapomon!

Sok sikert a sütéshez!:-)

36. k.tünde78 (válaszként erre: 35. - Szanád)
2010. márc. 10. 15:50
Amilyen smucig volt,lehet,hogy csak azért csinálta,hogy kevesebb alapanygból több krém legyen....rá vallana.....:-))
35. szanád (válaszként erre: 34. - K.tünde78)
2010. márc. 10. 15:32
ezt a trükköt nem ismerem... ))))
34. k.tünde78 (válaszként erre: 33. - Szanád)
2010. márc. 10. 15:21
cukrászdában dolgoztam,csak ezért tudom,a főnök asszony állandóan hozzá öntötte a vizet mikor kavarta kifelé a gép a vajkrémet.
33. szanád (válaszként erre: 32. - K.tünde78)
2010. márc. 10. 15:19
már régen vagyok a szakmában ,de ilyet még nem hallottam....így is elég vizesek a margarinok, vajak....még a ráma is .....pedig az egyik legjobb
32. k.tünde78 (válaszként erre: 28. - Szanád)
2010. márc. 10. 15:17
de még mennyire,attól lesz olyan könnyű és tényleg habosnak látszik
31. k.tünde78 (válaszként erre: 29. - Tündi anya)
2010. márc. 10. 15:16
Lánykádnak Barbis torta,fiadnak Spongyabobos.A barbisat megnézheted a képeim közt(tavalyi).Egyik sem nehéz.
30. k.tünde78 (válaszként erre: 24. - Tündi7)
2010. márc. 10. 15:15

Ja igen,a margarínok közül nem mindegyiket lehet szép világosra és habosra kavarni,Krémbe a legjobbak szerintem a Ráma,Ragadzza és a Holland sütő margarín(cukrász nagykerben kapható nagy táblában).

A marcipán kilója cukrásznagykerben 1000-1600 Ft körül van nálunk(aktuális akciótol függően változik)

2010. márc. 10. 15:13

Nekem is kéne valami jó torta forma ötlet. A fiam 5 éves lesz a lányom meg 2 éves múlt. És májusba tartuk meg a két gyerköc szülinapját.

Igy két torta kéne, de milyen?????

28. szanád (válaszként erre: 26. - K.tünde78)
2010. márc. 10. 15:12
raknak bele vizet ? ilyet még nem hallottam....
2010. márc. 10. 15:09
Ja és mikor nézed a husvéti festő porokat,csak az összetevőknél annyit nézz meg,hogy élelmiszer-szinezékek,állományjavítok,cukor és E-s dolgok szerepeljenek,a felsoroltak mind ehetők.
26. k.tünde78 (válaszként erre: 24. - Tündi7)
2010. márc. 10. 15:05
Titok annyi,hogy a vajat ne használat előtt 5 percel kapd ki a hűtőböl,hanem legalább előtte este vedd ki és elfér az asztalon,tehát szoba hőmérsékletű,(illetve a cukrászok tesznek bele kicsi vizet is).Az arányokra is érdemes figyelni,ahány deka a vaj kb ua porcukor.Ha 10 percet kevered mixerrel akkor jónak kell,hogy legyen.Na olyan habos nem lesz sose mint pl a tojássárgája.
2010. márc. 10. 15:05

lassan elindulok a leányzomért a suliba:)

de utánna vissza nézek az ötletekért:)

Köszönöm Mindenkinek Szép napot!!

24. Tündi7 (válaszként erre: 21. - K.tünde78)
2010. márc. 10. 14:59

Hát erre nem is gondoltam:)

A húsvéti festő tabletta nagyon jó ötlet:))

és negyed annyiba kerül mint az ételszinezék.

megnézem majd a mercipánt is de azt én is selytettem hogy nagyon drága.

Viszont a vaj és porcukoros kikeveréstől félek:(

Nekem valahogy még nem sikerül elvileg habosnak kelennne lennie viszont nekem darabos maradt a multkor:(

Van valami titka??

2010. márc. 10. 14:55
Arra figyelj,hogy ha netán marcipánnal burkolsz,akkor alá kell vastagon vajkrémezni(a vajkrém ugyan olyan szinű legyen mint amilyen szinű a marcipán burkolat alap szine)
22. k.tünde78 (válaszként erre: 19. - Tündi7)
2010. márc. 10. 14:54
Persze,hogy sikerülni fog,a szeretet hatalmas kreativitással áld meg minket anyukákat!!!!!!
21. k.tünde78 (válaszként erre: 16. - Tündi7)
2010. márc. 10. 14:52

Igen lehet kapni ott is csak nem igazán jó árban.A tölteléknek puding habosra kevert porcukros vajjal(margarínnal) kikeverve.Díszítésnek meg vaj porcukor ételszinező kikeverve.

Ételszinező tipp:Itt a húsvét,ezek a tasakos tojásfeső porok mind ételfestékből vannak semmi más anyagot nem tartalmaznak,tehát nyugodtan lehet alkalmazni ehető kajcsikhoz is kis vízben vagy alkoholban feloldva ételszinező gyanánt.És még olcsó is.Fekete színt széntablettából állítunk ellő(igen amit hasmenésre szoktak adni)

20. szanád (válaszként erre: 16. - Tündi7)
2010. márc. 10. 14:51
az ételfestékkel vigyázz ,mert nagyon befogja a kezet, ajánlatos neylon kesztyűben átgyúrni a marcipánt...
19. Tündi7 (válaszként erre: 17. - K.tünde78)
2010. márc. 10. 14:51

Na szerintem ez lesz a legjobb Végül szinte csak három szin kell piros fekete és a fehér:))

Megkérdeztem a cukrász kb5000ft ért csinálná meg igy megmaradt nekem:))

Remélem sikerül majd:))

18. moonlight1984 (válaszként erre: 10. - Tündi7)
2010. márc. 10. 14:49
hipermarketekben vagy édességboltban.Sajnos elég húzós ára van.Én összeszoktam gyúrni még porcukorral,a kéz melegétől meglágyul kicsit,porcukros deszkán kinyújtom vékonyra,kiszabom a megfelelő méretet és formát,majd a krémmel megkent tortát beborítom vele.A marcipán bevonatot viszont vajas krémmel jó díszíteni,mert ha folyadék éri,folyós lesz,mert elolvad benne a cukor.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook