Tradicionális az ünnepi menüd? (beszélgetés)
Az Aldiban vettem végül gesztenyepürét,,72 százalék gesztenye,,a többi cukor,rum,tejszín és kristályvanilin.
Semmi más,,úgyhogy gesztenyés piskóta rolád lesz belőle:)
Megoldjuk,,ő távolra lát rosszabbul,,én közelre..
Majd a többi nyavaját is beosztjuk ,,ne legyen mindkettőnknek ugyan az:)
Nekem csak pár napja van olvasószemüvegem, boltba vinni még eszembe se jutott.
Kedvencem a növényi ital, a doboz minden oldala tele van írva világ összes nyelvén 5-ös betűmérettel. Ha a nagy feliratból nem derül ki, hogy cukros-e vagy cukormentes, tovább nem bajlódok vele.
Erről beszélek. (Pedig bifokális szemüvegem van, tehát éppen olvasgathatnék is vele a boltban. Csak nem a mikroszkopikus szövegeket, ugye.)
A DM nem játszik szerepet az életemben. :-)
Hát, igen..!
Fő a biztonság! :-))
Hát igen,,én csak azért nem viszem mert utálom tologatni.
Persze ha kell:)
Tényleg? A nagy kocsin?
Én mindenhová karkosarat viszem be, jó módszer túlvásárlás ellen, magam ellen 😀
Csodálatos dolgokat tapasztalok, ha elolvasom (persze otthon, utólag) az apró betűs összetevéket.
(Ha a boltban akarnám "tisztázni", hogy mit veszek, a szemüveg mellett egy lupára is szükségem lenne, hogy mindent kibogarásszak... Meg nagy-nagy türelemre, hogy elviseljem a többi vásárló megjegyzéseit, akiknek az útjában lennék, amíg "olvasgatok"...)
Így viszont marad a zsákbamacska: "gesztenyepüré" - és passz!
Ha büntetnék a szabálytalanságokat, előbb-utóbb lenne valami változás, az biztos.
Most sütöttem próbát a hűtött linzer tésztából,,,állag jó ,,íze nem sok,,teljesen édestelen,,inkább sósabb.
Még megkóstolom lekvárral töltve+ porcukrozva,,lehet mégis csak házi linzer lesz,,pedig nagyon bíztam.
Van még egy, azt Ausztriában vettem,,ahhoz nagyobb reményeket fűzök.
Hiába, ha nrm tartják be.
Kb. 10-12 eve KÖTELEZŐ feltüntetni csomagpláson az allergéneket. Zab: tudtommal nalunk zabmalom nincs, vagyis a búzásban dolgozzák fel. Elvileg zabpelyhet ehetné coeliakiás, de így? Tellér gyártó semmilyen termékén nincs infó, de ha írunk nekik, kedvesen válaszolnak, hogy gluténes lehet. Dr. Oetker sem erőlteti magát.
Eleinte még arra hivatkoztak, hogy elhasználjak a régi csomagolóanyagokat.
Azt nem értem, ha valamire törvény van, miért nem büntetnek annak megszegéseért?
Megnéztem én is miután írtad,,háromféle volt ,,mindben van.
Nem vettem,, talán jön a natúr változat,,abban semmi,, sem cukor, sem aroma,,igaz itthon kell kutyulni,,de az meg nem baj.
Ha valami x% pürésített gesztenyemasszát tartalmaz, továbbá y% burgonyapelyhet, az nem lehet burgonyapüré. (Kereskedelmileg.)
De vajon lehet-e "gesztenyepüré"? (Kereskedelmileg.)
Lehet, ugye, miért ne lehetne?!
További ajánlott fórumok:
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Hogyan reagálnál, ha senki nem köszöntene fel a neved napján, pedig te készültél ünnepi ebéddel?
- Mi lesz az ünnepi menü nálatok?
- A MiaoMei tradícionális kínai fogyasztó masszázst ismeri valaki?
- A kínai csűdfű gyökér teának mi a tradicionális elkészítési módja?
- Japán tradícionális zene