Tőzsdézés, részvény, kriptovaluta témában tudna valaki tanácsot adni? (tudásbázis)
A felsoroltakat nem ismerem, de részvényeket vehetsz bármikor bárkitől, ugyanúgy mint bélyeget/gyufacimkét.
Ezeket csak úgy érdemes, h hosszútávú befektetés.
Az én tapasztalatom az amerikai SP500 INDEX-el van, amin sokat kerestem, de mostanában elég sokat is veszítettem.
Kb. 40-éve szórakozok vele, a kb 90-éves története.
Ez azért elég bonyolult. De a legjobb helyen érdeklődsz, az biztos.
Mindenesetre banki hátterű brókercéget válassz.
Megtakarításomat részvényekbe és kriptovalutába is fektetném. A kérdésem az lenne, hogy használhatok-e több brókercéget, ugyanis azt olvastam hogy a brókercég csődje esetén csak 32 millióig kártalanítanak. Ez mire vonatkozik? A részvényekre is vonatkozik, miket megvásároltam vagy csak arra a pénzre ami náluk van a számlán, de még nem vettem belőle részvényt?
Emiatt biztonsági okokból érdemes több brókercégnél befektetni? Meg van olyan hogy nem minden részvény van meg egy brókercégnél..
Mi a véleményetek a következő brókerekről, vagy van tapasztalatok valamelyikükkel:
Random capital
Erste eboreker
CIB ebroker
Concorde
Kbc
Illetve ha kriptovalutába fektetek akkor azt a capital.com-on tehetem meg? (Fontos hogy magyar legyen, mert még csak tanulom az angolt). És itt mi a különbség a tárca és a rendes befektetés között? Ezt külön kell intézni?
Köszi a válaszokat :)
Egyébként előtte természetesen elfogok végezni tanfolyamot is meg utánanézek mindennek, de ezek a kérdések legalább adnak egy képet ami alapján jobban utána tudok járni a dolgoknak.
További ajánlott fórumok:
- Teljesen összetört a párom lelkileg 7év és 1gyerek után...Adjatok tanácsot..
- Adjatok tanácsot! Szakítanátok a helyemben?
- Segítsetek feldolgozni dolgokat! Adjatok tanácsot!
- Nem viselem jól, hogy a párom alkoholt iszik és nem tudom, ezt hogy kezeljem. Adjatok tanácsot, kérlek!
- Menhelyről hoznék kutyát, tanácsot kérek tapasztalattal rendelkezőktől
- A tőzsdézés után kell adózni?