Torokgyulladás kismamaként (beszélgetés)
Köszi a tippeket:)
Most csipkebogyó teázok. Azt lehet asszem:)
A fülgyertyán is gondolkoztam már, lehet, hogy veszek azt is. Erről a Nasipur-ról vagymiről nem is hallottam még, utánanézek, hogy mi is ez:)
a füledre antibiotikum, kismamakent is lehet szedni. A so nem mindig jo, a kamillas cuccok sem. Nem minden fulgyulladas ugyn az. Es nagyon veszelyes lehet ha hagyja az ember eluralkodni a dolgot. Menj vele dolkihoz es ne felj, nem lesz semmi bajod töle! Nekem minden evben 3-4x van begyulladva a fülem, terheskent most van masodszor. Kikertem doki es nödoki velemenyet is, lehet antibiotikumot szedni, nem art meg. Persze elötte kerdezd meg a dokit, mert nem indegyik szedhetö!
A torokra meg gyogytea, homeos dolgok - mar ha hiszel bennük, mert csak akkor hatnak.
En amugy 39+2 hetben vagyok, 1 hete torokfajassal, takonykorral es fülgyulladassal. Utobbi 2 nap alatt jobb lett antibiotikummal, elöbbikre marad a gyogytea es a remeny, mert nem akarok gyogyszert szedni. Sajnos a fiammal jatszohazban összeszedtünk valamit es kidölt az egyesz csalad. :/
Köszi a tippet, majd rákérdezek erre a homeogene 9-re a gyógyszertárban.
Fú, akkor már a finisben vagy, nem csodálom, hogy nem akarsz betegeskedni! Reméljük már nem is fogsz!:)
Nekem is fájt a torkom, én mindig Homeogene 9-et szedek rá. Most is elmúlt 2 nap alatt. Én meg már a 38. hetet töltöm :) Már nagyon nem akarok beteg lenni, nehogy megfertőzzem a picurt esetleg szülés után
Jobbulást neked
ja, oké:)
Még sosem használtam ilyen sprayt, szal majd biztos bénázok, de remélem használni fog.
ezt a spray ez egyenlő a toroköblitővel csak van hozzá egy külön fej a csomagban :)
Ettöl a nyelved nem zsibbad le elvileg ugyanis ugy kell hogy veszel egy nagy levegőt fujsz 3-4et a torkodra és akkor nyelhetsz csak :)
Asszem tantum verde oldatot v. spray-t is fogok venni, mert csak pasztilla van itthon. Hátha azok segítenek.
+ sinupretet is veszek, legyen itthon.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Tantum verdet használok, de azzal az a bajom, hogy lezsibbasztja a nyelvem, de a torkom továbbra is fáj.
Infralámpám van itthon, asszem előszedem.
Néztem a homeós bogyókat, de olyan sokféle van, hogy nem tudom melyik lenne hatásos.
szia
én is kismama vagyok és nekem Tantum Verde toroksprayt mondott a doki és nagyon bevált! Ez recept nélkül kapható!
Jobbulást kívánok!
Gyógyteát javaslok,mivel kismama vagy.Hársfa,kakukkfű,menta,kamilla.
A füledre meleg sót tegyél,vagy ha van infra lámpád azzal melegítsd.
A tantum verde tök jól csillapítja a fájdalmakat és úgy tudom terhesen is lehet használni. Én használtam és nekem bejött.
Persze a felírt gyógyszert is érdemes végig beszedni.
Köszi a választ!
Sinupretem volt itthon, de sajna most fogyott el. Tablettáztam.
Bekötni a torkom még nem mertem, mert régen volt egyszer ilyenem, akkor bekötöttem és egyből belázasodtam tőle.
most hálistennek lázam nincs, ez azért megnyugtat.
Kedden visszamegyek a dokihoz újból.
Szió!
Langyos sós vizzel gargalizálni./jó sok sóval/ Torkot bekötni Édes káposzta levélre méz ezt a torokra erre száraz kendő. Kicsit mancsos de hatásos. Esetleg homeopátiás bogyók. Neten utána tupsz nézni melyik jó a kismamáknak. Én ugy emlékszem szinuprettet szedtem a terh alatt de nem vagyok benne biztos.
Sziasztok!
29 hetes kismama vagyok. Már kb. 3 hete fáj a torkom. Ebből az első két hét nem volt annyira vészes, hol fájt a torkom, hol nem, viszont egy hete kegyetlenül bedurrant a torkom.
Kedden voltam a fül-orr-gégészeten, ott amoxicillint írt fel a doki, azt szedem is 3x1-et naponta. Viszont továbbra sem gyógyul.
Már beszélni sem bírok, csak suttogni. A nyelés kegyetlen fájdalmas, ahogy a beszéd is.
Többféle házi praktikát is próbáltam már.
Méz, méz+fokhagyma, sós vízzel ill. citromos vízzel gargarizálás, mézes és citromos teázás.
A legrosszabb, hogy kezd a fülem is fájni.
Van valakinek további ötlete, hogy mivel mulaszthatnám el a gyulladást?
Köszönöm a válaszokat előre is!